23. maaliskuuta 2013

Ajatuksia kirppareista

Muistan vieläkin, kun olin alakouluikäinen, ja vanhempani kiersivät kirppareilla. Muistan lempipupuni, joka löytyi kirpparilta ja jota sitten kannoin paikasta toiseen. Äiti joutui ompelemaan pupulle milloin mitäkin vaatteita, ja pupu kiersi mukana pilkkikisatkin! :D Silloin opin käymään kirppareilla, ja mielestäni se oli hauskaa ja mielenkiintoista.

Tuli kuitenkin aika, jolloin kirpparit joutuivat pois suosiostani. Se oli just sitä yläasteen teiniaikaa, jolloin kaikki vaatteet piti ostaa massaketjuliikkeistä, ja kaikkien piti olla samasta muotista veistettyjä. Kirppareiltahan ei tietenkään kukaan ostanut mitään, ja jos osti, niin ei ainakaan kehdannut myöntää sitä.


Moni ajattelee kirppareilta löytyvän vain nuhjuisia ja ummehtuneen hajuisia riepuja, joita kukaan ei kehtaisi ostaa saatika käyttää. Kyllähän sieltä niitä rättejäkin löytyy, mutta kirppareilta tekee myös mahtavia löytöjä! Pitää vain osata erottaa rievut kunnon aarteista. Ja siinä kehittyy vain harjoittelemalla ja kirppareita kiertelemällä. Itsekin osaan nykyään löytää kirppareilta vaatteita ja muuta tavaraa ihan eri tavalla kuin ennen. Kaiken ei myöskään tarvitse valmiiksi olla täydellistä, pienillä muokkauksilla vaate saattaa näyttää ihan erilaiselta.


Nyt tuo yläasteen teinikausi tuntuu tosi kaukaiselta, ja voin ylpeänä myöntää ostavani vaatteita kirppareilta. Ja miksi en kehtaisi myöntää sitä? Kirpparilta ostaessani säästän paljon rahaa, ja löydän usein sellaisia vaatteita, joita muilla ei ole. Kirppareilla on se tietty ihana tunnelma; kun menet kauppaan sisään, et voi koskaan tietää mitä löydät. Massaketjuliikkeisiin mennessäsi vaatevalikoima on aina sama kaupungista huolimatta. Ja jokaisella vastaantulevalla todellakin on ne samanlaiset henkkamaukan farkut tai toppi. Kirppareilta voi löytää ihan mitä vain. Joskus sieltä poistuu tyhjin käsin, mutta joskus sieltä kävelee ulos hymy huulillaan löydettyään ihania aarteita ihan parin euron hintaan.


Välillä edelleen kohtaa ihmisiä, jotka nyrpistää nenäänsä kirppari -sanan kohdalla. En itse voi enää ymmärtää tuollaista ollenkaan. Minusta ei ole typerää ostaa vaatteita kirpparilta, vaan on typerää halveksia ihmisiä, jotka sieltä ostavat vaatteita. Toki itsekin ostan paljon vaatteita massaketjuliikkeistä, enkä todellakaan halveksi ihmisiä, jotka sieltä vaatteensa ostavat. En vain ymmärrä mitä niin pahaa tai halveksittavaa kirppareilta ostamisessa on.


Ja kirppareilla voi itsekin myydä vaatteita, ja saada ihan mukavasti rahaakin niistä. Itselläni oli juuri kirpparilla myynnissä vaatteita, ja sain ison kasan vaatteita pois nurkista pyörimästä. Minä hyödyn, ja vaatteen uusi omistaja hyötyy.


Pointtina oli siis se, että antakaa kirppareille ja kirppistelijöille mahdollisuus. Ahdasmielisyys on ärsyttävää, ja siksi oikeastaan kirjoitinkin tän postauksen. Kirpparit ovat oikeita aarreaittoja, joita pitäisi osata arvostaa enemmän. Ja ne, jotka nyrpistelee nenäänsä kirppareille, voisivat vaikka heittää ennakkoluulonsa nurkkaan ja ottaa selvää kirppareista ja niiden sisällöstä, ennen kuin katsovat kirppistelijöitä halveksuen.

Kuvissa päällä Rovaniemen kirpparilta parilla eurolla löydetty mekko. Sukkikset ja vyö H&M.

Mitäs mieltä te olette kirppareista? :)

12 kommenttia :

 1. Ihana asu! Ite olen aivan samaa mieltä; toki niitä vaatteita tulee normi kaupoistakin ostettua, mutta kirpparilta voi löytää kunnon aarteita ja rahaakin säästyy. Joskus itelle vaa laiskuus iskee siinä mielessä, ettei kirppikseltä välttämättä löydy mitään ja suuntaakin peruskauppoihin tietäen, että valikoimista löytyy varmasti jotain.
  Mutta tosiaan sille fiilikselle tultaessa kirppikset ovat tosi jees ja löytöjä on tullut tehtyä niin vaate-, laukku- ja jopa leffapuolella!

  ❤: http://sirujee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) tuo on kyllä totta, että voi ainakin luottaa siihen että massaketjuliikkeistä varmasti löytyy jotain mikä itseä miellyttää. mäkin olen kyllä tehnyt monenlaisia löytöjä kirppareilta! :)

   meen kattomaan sun blogin :)

   Poista
 2. Itekki käyn tosi paljon kirppareil enkä ymmärrä mitä pahaa siin ois :D

  http://justlovethislife.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en mäkään ymmärrä miten siinä vois olla jotain pahaa :) käyn kurkkaamassa sun blogin :)

   Poista
 3. Todella ihana toi mekko ja ilman muuta kirppareilla kannattaa käydä, koska sieltä usein tekee ne parhaat löydöt! Itsellä oli kyllä sama asenne nuorempana, että kirppareilta saa vaan likaisia vaatteita ja rumia. Onneksi nykyään tiedän toisin ;)

  liityin sun lukijaksi, joten käy ihmeessä edes katsomassa mun blogi, mutta lukijoita kaipailen itsekin kovasti :--)

  http://laceandleather-elisa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) sulla on sit käyny aikalailla kuten mulla, mullakin asenteet kirppareita kohtaan on aika vahvasti muuttunu :)

   minäpä meen kattoo sun blogin! :)

   Poista
 4. Blogihaaste :) http://juhannuslapsi.blogspot.fi/2013/03/blogihaaste.html

  VastaaPoista
 5. kiva blogi, oot kaunis:)


  http://eevihenniina.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Blog Design by Get Polished