2. marraskuuta 2013

Just because you're lovely

Rupesin tänä aamuna tavallista aikaisemmin herättyäni pohtimaan erilaisuutta, ja ajattelin raapustaa aiheesta muutaman rivin tänne bloginkin puolelle. Korostan kuitenkin heti alkuun, että nämä ovat vain ja ainoastaan minun ajatuksiani eivätkä mitään yleisiä totuuksia, ja siispä kenenkään ei kannata sanomisistani loukkaantua :) Ajatukset myös pomppivat miten sattuu, joten pahoittelen jo etukäteen hieman irrallista tekstiä!

Erilaisuus näkyy joka päivä ja joka paikassa. Ihmiset pukeutuvat eri tavalla, puhuvat eri tavalla, ajattelevat eri tavalla. Jokainen on varmasti samaa mieltä siitä, että erilaisuutta todella näkee joka paikassa ympärillään. Olen kuitenkin ihmetellyt sitä, miksi ihmiset yrittävät liikaa asettua samaan muottiin. Miksi pitäisi kuunnella samaa musiikkia kuin muut tai olla asioista samaa mieltä? Tylsäähän se olisi! Erilaisuus rikastuttaa ja auttaa ymmärtämään vastakkaisiakin näkökulmia sekä avartamaan maailmankatsomustaan.
Olen pohtinut sitä, onko samaan muottiin pyrkiminen osoitus rohkeuden puutteesta. Usein vaatii rohkeutta olla oma itsensä ja uskaltaa tehdä ja sanoa juuri niin kuin itse todella haluaa. Moni pelkää tulevansa tyrmätyksi sanojensa johdosta, eikä siksi uskalla sanoa sitä mitä haluaisi. Moni pelkää, että silloin leimautuu oudoksi, jos jollain tavalla erottuu joukosta. Usein hieman erilaisesti pukeutuvatkin saavat monia kommentteja ja outoja silmäyksiä vaatteidensa takia. Miksi? Mielestäni on vain upeaa ja arvostettavaa olla rohkeasti sitä, mitä haluaa. En minä ainakaan haluaisi antaa muiden määrätä sitä mitä minä aamulla päälleni valitsen tai mitä minä stereoistani kuuntelen. Koska silloin se en olisi enää minä, silloin olisi jäljellä vain ympäristön paineiden vaikutuksesta muodostunut teennäinen yksilö.

Kun mietin asiaa omalla kohdallani, en aiemmin uskaltanut juurikaan erottua joukosta. Oli paljon turvallisempaa olla sitä myötäilevää massaa. Nykyään pyrin rohkeasti sanomaan mielipiteeni ääneen, oli se sitten kuinka erilainen tahansa verrattuna muihin mielipiteisiin. Ja nykyään koen tulevani hyväksytyksi juuri sellaisena kuin olen, omien mielipiteideni ja arvojeni kanssa. Kuuntelen sitä musiikkia, mitä itse haluan. Ystäväni ovat monesti sanoneet, että kuuntelen outoa musiikkia (ah Edward Maya<3), mutta ei se minua haittaa. Itse pidän siitä mitä kuuntelen, ja sehän on tärkeintä. Olen joskus saanut blogin puolellekin kommenttia että pukeudun oudosti. Ja tottahan se on, allekirjoitan sen täysin. Aamulla valitsen päälleni juuri ne vaatteet, jotka haluan, enkä välitä siitä kuinka hyvin ne sopivat yhteen. Minulla ei ole mitään tietoa mikä on milläkin hetkellä muodissa, tärkeintä on se, että viihdyn itse vaatteissani. Siksi puenkin päälleni juuri niitä vaatteita, joissa minulla on hyvä olla. Mieluummin olen outo, kuin persoonaton.

Mielestäni jokainen on omana itsenään upea, ihana ja arvostettu ihminen. Jos siltä ei kuitenkaan tunnu, kannattaa alkaa pohtia syitä tähän, sillä siltä sinusta pitäisi tuntua. Mielestäni on niin väärin, että useat ihmiset tulevat kiusatuiksi tai syrjityiksi jollain tavalla ilmenevän erilaisuutensa takia. Erilaisuushan on vain rikkautta! Lisäksi jokainen ihminen ansaitsee sen, että tulee hyväksytyksi ja rakastetuksi omana itsenään. Avarakatseisuudessa meillä jokaisella olisi varmasti kehittämisen ja parantamisen varaa, sillä mielestäni koskaan ei voi olla liian avarakatseinen.
Muista siis kunnioittaa toisia ja heidän mielipiteitään ja tapojaan, ne ovat aivan yhtä arvokkaita kuin sinun omasikin. Kukaan ei ole ihmisenä toista parempi, vaan jokainen on yhtä arvokas ja tärkeä. Yritä omilla valinnoillasi ja teoillasi vaikuttaa siihen, että maailma olisi edes hieman parempi paikka. Juuri sinä voit olla se, joka pelastaa toisen päivän ja saa hymyn huulille pitkästä aikaa.

Mitä ajatuksia tämä teissä herättää? Löytyykö omia kokemuksia aiheeseen liittyen, tai jotain muuta mitä haluaisit sanoa?

20 kommenttia :

 1. Et näytä yhtään 19-vuotiaalta, vaa paljon nuoremmalta :o nätti kylläkin olet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos kai? :D Oon kuullut noita kommentteja pitkästä aikaa muutaman tässä parin viikon sisällä :D

   Poista
 2. hullun ihania kuvia sulla!!

  http://washed-out-dream.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, nyt soi Edward Maya taas päässä :D Minä kun sitä niiiin rakastan! Mutta hieno postaus! :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä postaus! Tietysti on nämä ääripäät, joiden mielipiteet menevät toisen itsemääräämisoikeuden rajojen yli, ja niitä ei mielestäni tarvitse kunnioittaa (rasismi yms).

  Itse olen myös pohtinut viime aikoina erilaisuutta ja sen hyväksymistä. Täällä Yhdysvalloissa varsinkin törmää aika erilaisiin (poliittisiin) näkemyksiin, jotka suomalaisesta näkökulmasta tuntuvat naurettavilta ja epäoikeudenmukaiselta. Ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta toisten mielipiteet pitää hyväksyä.

  www.minullaonsiivet.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä samaa mieltä, ettei aivan kaikkea tuollaista tarvitsekaan kunnioittaa. Tuo on niin totta! Aina ei voi eikä pidäkään olla samaa mieltä, kunhan hyväksyy sen, että myös eriäviä mielipiteitä on. Ja niitä pitääkin olla.

   Poista
 5. Hei! Onko kuvat Oulangasta? Kuhmossa ei taida ihan tuollaista olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on, Kiutakönkäältä :) Haha ei kyllä Kuhmosta aivan tuollaisia maisemia löydy :D

   Poista
 6. Oi, olet tosi kaunis ja pidän muutenkin blogistasi. Tämä postaus oli aivan ihana ja niin totta! Jään seurailemaan :-)

  binjata.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista <3 Tervetuloa seurailemaan :)

   Poista
 7. ootpas kaunis!

  frugalandheels.blogspot.fi

  VastaaPoista

Blog Design by Get Polished