10. heinäkuuta 2014

Tähtiin kirjoitettua

Tiedättekö sellaiset kirjat, joita lukiessa aika lentää kuin siivillä, ja elät mukana päähenkilöiden kaikki tunteet niin ilossa kuin surussakin? John Greenin Tähtiin kirjoitettu virhe oli ehdottomasti sellainen kirja. Muutama viikko sitten hoksasin, että kauan metsästämästäni kirjasta ilmestyy pian elokuva, ja minun oli pakko saada kirja käsiini ennen elokuvan ilmestymistä. Niin minä sitten tilasin sen, ja ahmin teoksen muutaman yön pimeinä tunteina.
 
En halua hirveästi spoilata juonta, mutta lyhyesti kerrottuna vakavasti sairas Hazel tutustuu syöpäsairaiden tukiryhmässä poikaan nimeltä Augustus, ja he ystävystyvät. Pian ystävyys alkaa syventyä, ja molempien tunteet toisiaan kohtaan ovat todella voimakkaita -toki matkassa on mutkia, kuten tavallista. He kokevat hienoja sekä hirveitä hetkiä yhdessä, ja heidän molempien elämä muuttuu suuresti Augustuksen syövän uusiutuessa.
 
Mä tykkään surullisista kirjoista, oon aina tykännyt. Surulliset loput taitaa olla mun juttu. Rakastan sitä tunnetta, kun elät kirjan mukana ja saat vuodattaa kyyneliä oikein olan takaa. Tämä kirja sopi tarkoitukseen todella hyvin. Silti Tähtiin kirjoitettu virhe oli erilainen kuin monet muut lukemani surulliset tai traagiset kirjat. Vaikka tämä oli surullinen, tässä oli jotain lohdullista. Henkilöhahmot olivat mielenkiintoisia, ja heidän suhtautumisensa sairauteen oli omalaatuinen. Kirjassa oli myös mukana rento ote pientä sarkasmia, joka erottaa kirjan monista muista nyyhkykirjoista. Teos oli mielestäni myös oivaltava, ja jollain tapaa hauskakin. Erittäin viihdyttävä teos, joka oli todellakin lukemisen arvoinen.
 
Joko te ootte kahlanneet teoksen läpi, ja mitä piditte? Ja te jotka ette ole vielä kirjaa käsiinne saaneet, niin etsikää tämä ihmeessä!

18 kommenttia :

 1. Oi, kiitos vinkistä! En todellakaan ole lukijatyyppiä, mutta lähden pian matkalle js olen kuumeillut minkä kirjan ottaisin mukaan. Mikä ois niin hyvä et jaksais kerranki lukea kokonaan. Käyn luultavasti ostamassa/lainaamassa tän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan :-) Kannattaa kyllä ehdottomasti lukea tää kirja, on nimittäin lukemisen arvoinen! :) Kannattaa tosin varautua siihen, että tätä lukiessa saattaa kyyneleet valua poskilla hetkittäin.. :D

   Poista
 2. Mä luin kyseisen kirjan jo ennen kuin siitä tuli hitti-ilmiö ja pidin kyllä kirjan erilaisuudesta. Minusta oli samalla lohduttavaa ja outoa että hazelkin on hyväksynyt sairauden osana elämäänsä eikä murehdi väistämättä tulevaa kuolemaa. Oikeastaan kirja sai minutkin pohtimaan omaa suhtautumistani kuolemaan, eli kyllä se kertoi vaikuttavasti kyseisestä aiheesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon täysin samaa mieltä! Tää erosi vahvasti monista muista kuolemaa tai sairautta käsittelevistä teoksista, mutta mielestäni positiivisella tavalla. Pieni sarkasmi ja sairauden hyväksyminen saivat kyllä pohtimaan myös omaa suhtautumista kuolemaan. Sitä miettii, että osaisikohan itse suhtautua läheskään noin rauhallisesti kuolemaan, jos tietäisi sen odottavan lähitulevaisuudessa.

   Poista
 3. luin ton viime kesänä ja poikaystävä hermostu ku luin tota aamuyöhön ja jatkoin heti ku heräsin ja itkin välillä tyynyn märäksi :D itkin puol tuntia sen jälkeen ku katoin trailerin :D mut hyvä tarina kyl, tykkäsin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, voin kyllä hyvin kuvitella ton tilanteen! :D Mutta tää kirja oli niin koskettava, että eipä sille mitään voi että itkettää. En oo muuten itse vielä hoksannut katsoakaan traileria, pitääpä heti sekin tsekata :)

   Poista
 4. Luin ton kirjan englanniksi muutama kuukaus sitten ja tykkäsin myös kovasti ja nyt odotan innolla, että pääsen loppuviikosta näkemään elokuvaversion! :D

  milinblogi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin odotan elokuvan näkemistä kovasti, odotukset on korkealla tämän suhteen! :)

   Poista
 5. En itse lue kirjoja paljoo yhtään, harvat kirjat iskee! Voisi lukea enemmänkin ja tämä olisi varmasti hyvä vaihtoehto:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä tämän lukemista, kirja on erittäin koskettava ja jää kyllä pyörimään mielen päälle pidempään! Ehdottomasti lukemisen arvoinen :)

   Poista
 6. AIVAN IHANA BLOGI SULLA!! siis ihania kuvia ja kaikkee!! liityin ehdottomasti lukijaksi! <3 :)

  VastaaPoista
 7. Mua ärsyttää, kun en löydä tuota mistään :( oon kattonu melkeen kaikki suomalaiset kirjakaupat sun muut kaupat läpi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tilasin tuon Adlibriksesta ihan vähän aikaa sitten, kannattaa kattoa oisko näitä vielä siellä! :)

   Poista
 8. Apuaa, tää postaus osoitti todeksi mun luulot/toiveet siitä, että tää on mahtava stoori ja kannattaa mennä elokuva katsomaan! Joku kaveri olikin juur eilen postannut Facebookiin, ettei ole varmaan koskaan ollut leffassa niin, että koko yleisö olis nyyhkinyt niin kuin jossain kuorossa! :D Mä rakastan myös kaikkia tunteellisia kirjoja/leffoja, ja se on ihana tunne, kun saa vollottaa silmät päästään. <3 Hassua I know, mutta onneks en näköjään ole yksin tän tunteen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä mennä, jospa se olis yhtä hyvä kuin kirja! :) Hahah kuulostaa huvittavalta :--DD Mutta en kyllä toisaalta yhtään ihmettele tuota! Ihanaa, että joku muukin jakaa tuon outouden mun kanssani ;)

   Poista
 9. Itekin luon ton kirjan pari viikkoa sitten ja tykkäsin kyllä kans ihan hirmuisesti! :) ja aion ehottomasti mennä kattomaan elokuvanakin! :) mä olin kuullu aikasemmin tosta kirjasta sekä positiivista että negatiivista palautetta, mutta ite en ainakaan löytäny tosta kirjasta mitään negatiivista :D

  http://sofiaidaanneli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä aivan ihana, niin koskettava :) Mä aion kans, mutta vielä ei olla kaverin kans saatu leffa-aikatauluja sopimaan yhteen :/ En kyllä mäkään löytänyt, paitsi ehkä tarina ois voinu jatkua pidempään! ;)

   Poista

Blog Design by Get Polished