3. maaliskuuta 2015

Huomionkipeä bloggaaja ja muita totuuksia

Aiemmassa postauksessa jo hieman vihjasin, että olen viime aikoina pohtinut niin bloggaamista ja omaa suhdettani bloggaamiseen kuin myös muiden ihmisten suhtautumista bloggaamista ja bloggaavaa ihmistä kohtaan. Aihe hämmentää mua tällä hetkellä kovasti. Bloggaaminen on viime aikoina aiheuttanut mulle paljon hyvää mieltä, mutta välillä myös niitä hyvinkin negatiivisia fiiliksiä. Mikä mättää?

Välillä bloggaajien elämä tuntuu olevan täydellistä. Kalliita merkkituotteita, upeita yhteistyöpostauksia ja -kumppaneita, täydellisiä (asu)kuvia, kahvittelua ystävien kanssa, hienoja smoothieita ja avocadopastoja tulppaanikimpun koristaessa pöytää. Ihanaahan tuo kaikki on, ja tuskin siitä kukaan kieltäytyisi jos tarjoutuisi mahdollisuus tuohon kaikkeen. Näistä aiheista ihmiset kuitenkin usein haluavat lukea. Upeat kuvat ja ihanat elämät ovat sitä luksusta, jota haluaa päiviinsä ja arkeensa viihdykkeeksi. Myös minäkin kaiken muun seassa, kyllä. Välillä kaikki täydellisyys alkaa kuitenkin ahdistaa. Täydellisyyttä pursuavat blogit eivät enää tunnu aidoilta, ja bloggaaminen tuntuu menettävän merkityksensä homman vaihtuessa kilpailuksi siitä, kenellä nyt on eniten lukijoita tai hienoin merkkilaukku kainalossa. Jossain vaiheessa voi alkaa myös muodostaa itselleen paineita, että pystynkö minä samaan tai haluanko edes pystyä. Jossain vaiheessa väkisinkin vertaa itseään muihin, mikä ei ole hyvästä. Jokainen bloggaaja on omanlaisensa, eikä kahta samanlaista blogia, blogin sisältöä tai bloggaajaa ole. Toisaalta pohdin, miksi minäkin luon itselleni paineita. Tämä on kuitenkin vain harrastus, minun rakas harrastukseni, eikä minun tarvitse tehdä yhtään mitään muuta tai enemmän kuin tahdon. Minä olen minä, ja tämä on minun blogini. En tee tätä ketään muuta kuin itseäni varten, vaikka arvostankin teitä jokaista lukijaa sekä kanssakäymistä teidän kanssanne koko sydämeni pohjasta.


Itsekin syyllistyn välillä siihen ihanaan ihkutukseen. Rajaa on vaikea vetää sen suhteen, missä vaiheessa hyvän mielen ja tunnelman luominen muuttuu tai mielletään teeskentelyksi. Itse aloitin bloggaamisen pari vuotta sitten aikana, jolloin minulla oli hieman vaikeampaa. Blogi toi iloa, kanssakäyminen ihanien kanssabloggaajien ja muiden kommentoijien kanssa piristi paljon. Halusin opetella löytämään elämästä ilonaiheita, ja saada muuta kevyempää ajateltavaa ikävämpien ajatusten keskelle. Bloggaaminen auttoi. Samalla tiellä ollaan edelleen. Blogi on minulle paikka purkaa ajatuksia, niin hyviä kuin huonojakin. Saatan sanoa kun on paska päivä ja kaikki menee perseelleen, mutta mitäpä sitä turhaan vellomaan kurjuudessa, sitä on joskus tullut tehtyä aivan riittävästi. Yritän löytää päivistä niitä kivoja juttuja, joista kirjoittaa. Jokaisessa päivässä on kuitenkin lopulta paljon hyvää. Blogin avulla saan hetkeksi unohtaa muun maailman, ja tehdä sitä mistä pidän. Kirjoittaa, kuvata, jakaa ajatuksiani, saada ja toivottavasti myös jakaa inspiraatiota esimerkiksi pukeutumisen suhteen. Monet tuntuvat kuvittelevan, että blogia kirjoitetaan pelkästä huomionhakuisuudesta ja julkisuuden tavoittelusta. Hohhoijaa..

Asia, jota olen myös vahvasti miettinyt, on käsityksen muodostaminen ihmisestä bloggaamisen tai blogin perusteella. Kuluneina kuukausina asia on pompannut usein mieleen, ja viimein rohkenen kirjoittaa tästä. On totta, että blogin perusteella ihminen antaa itsestään tietynlaisen kuvan. Jotkin blogin takaa paljastuvat henkilöt voivat kuitenkin tosielämässä olla aivan erilaisia kuin blogi antaa ymmärtää, niin hyvässä kuin huonossakin. Muutama viikko sitten ystävieni kanssa pohdittiin sitä, kuinka paljon pinnallisemman kuvan minustakin voisi saada blogin perusteella. Eikä mikään ihmekään, blogi kun painottuu kaikkeen pinnallisempaan höttöön, enkä koe tarvetta jakaa niitä kaikkein syvimpiä ajatuksiani kaikkien nähtäville ja arvosteltavaksi. On mielenkiintoista, kuinka monet luulevat tietävänsä bloggaajasta, hänen elämästään ja luonteestaan kaiken pelkän blogin perusteella. Voiko luotettavasti sanoa ihmisen olevan tietynlainen tai omaavan tiettyjä piirteitä koska hän kirjoittaa blogia? Onko bloggaaminen jollain tavalla tuomittavampi harrastus kuin esimerkiksi uinti tai jalkapallo? Aina ei voi muistaa, että blogi on kuitenkin vain pienen pieni siivu elämästä. Olen kuullut itsestänikin oikein "mieltä lämmittäviä" kommentteja kautta rantain sellaisten ihmisten suusta, jotka eivät ole minua koskaan tavanneet tai eivät tunne minua kovin hyvin. Tämä on todella hämmentävää, enkä oikein itsekään tiedä miten asiaan suhtautuisin. Itsehän haluan kuitenkin blogiani julkisesti kirjoittaa, joten minun täytyy sietää kaikki arvostelut ja ilkeät kommentit. Vai tarvitseeko?


Ja miksi tätä postausta kirjoitan.. Kenties haluan vaan saada huomiota hahahaha :--D Toivon kuitenkin, että jokainen osaisi lukea ja nähdä asioita kriittisesti, eikä ottaa jokaista sanaa ja kuvaa ainoana ja pelkkänä totuutena. Blogi ei ole koko ihminen. Kaikki ei aina ole siltä mitä näyttää. Bloggaaminen on mulle rakas harrastus, ja vaikka välillä ärsyttää, niin ei ilman tätä osaisi enää ollakaan. Asiaa aiheesta olisi vaikka kuinka, mutta eiköhän lopeteta tämä sekametelisoppa tähän tältä erää. Varmasti aiheet mietityttävät muitakin bloggaajia välillä, joten mitä te ootte mieltä mun pohtimista jutuista tai blogimaailmasta ylipäätään?

Psst! Huomatkaa postaukseen sopivat "täydelliset" kuvat ;) Öitä, nukkukaa hyvin!

30 kommenttia :

 1. Peukku tälle postaukselle, todella hyvin olet kirjoittanut ajatukset sanoiksi ja täsmälleen samoja asioita olen itsekin pohtinut! Tähän voisin kirjoitella vaikka mitä, mutta tähän kellonaikaan kirjoittaminen ei enää oikein luista niin hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiva kuulla etten oo yksin näiden ajatusteni kanssa! Vähän ajattelinkin, että varmasti moni muukin bloggaaja näitä mielessään hetkittäin puntaroi :) Haha, en ihmettele yhtään! :D Hyvää yötä :*

   Poista
 2. Samoja ajatuksia oon itsekkin pyöritellyt mielessä! Tosi hyvää pohdintaa Jenni <3 blogi antaa kuitenkin niin pienen osan eikä mun mielestä voi tulkita sen perusteella ihmistä. Mulle blogin pitäminen on myös tosi tärkeä harrastus enkä osaisi olla ilman! Just sellanen oma aika päivästä :) kaunis Jenni <33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emppu, mukava jakaa välillä syvällisempääkin pohdintaa täällä, ja saada enemmän keskustelua aikaan :) Oon ihan samaa mieltä! Netin välityksellä saattaa saada hyvinkin virheellisen kuvan toisesta ihmisestä. Oon huomannut saman, kun oon monelta kantilta bloggaamista pohtinut :) On tästä tullut niin tärkeä osa elämää, ettei tätä voisi tuosta vaan lopettaakaan. Juuri sitä omaa aikaa :)

   Poista
 3. Hyvä ja mielenkiintoinen postaus :) Näitä asioita on tullut kyllä paljon itsekin mietittyä.. Itse näen aika pitkälti sen pinnan alle ja välillä musta on outoa ajatella, miten jotkut voivat pitää tiettyjä bloggaajia/bloggaajia yleensäkin niin tekopyhinä. Tuohon varmasti vaikuttaa se kun itse bloggaan niin tiedän "tämän maailman" ja osaan tavallaan suodattaa niitä juttuja ja tiedän, ettei blogissa lukeva ole kaikkea mitä ihmisestä löytyy.. Myös se, että haluan uskoa hyvää ja nähdä kaikki mukavina ennen kuin toisin todistetaan, ihan yleisesti ja blogimaailmassakin. Se on kieltämättä vaikeaa kun välillä haluais kirjoittaa jostain syvällisemmästäkin (okei kyllä mää kirjoittelen mun fiiliksiä aika paljon, mutta haluaisin avata niitä), mutta sitten tulee vastaan se, että ei yksinkertaisesti vaan pysty/ei uskalla/ei nykymaailmassa kannata mitään hirveän syvällistä kirjoittaa nettiin - ainakaan liian henkilökohtaisia juttuja :D Kai tätä hommaa pitää vain tehdä just niinkuin itsestä hyvältä tuntuu, lukijamäärien ja muiden miettiminen aiheuttaa vaan ressiä ja vie pois tämän homman suolan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oot kyllä oikeassa tuossa, että bloggaajana osaa itse eri tavalla nähdä pinnan alle, ja ymmärtää, että siellä taustalla ja elämässä on paljon muutakin kuin vain ne jutut, jotka blogissa näkee. Kaikki eivät valitettavasti sitä ymmärrä.. Sama täällä, uskon aina kaikista (vähän liiankin paljon) hyvää, ja sen takia näkee ihmiset paljon positiivisemmin. Toisaalta se on hyvä piirre, toisaalta on sen takia välillä nenilleenkin saanut.. :) Oon kans viime aikoina havahtunut tuohon samaan, ja alkanut harkita paljon enemmän juttuja joita tänne kirjoitan. Blogin alkuaikoina melkein kukaan ei tätä lukenut, eikä samalla tavalla tajunnut asioita suodattaa. Mitä enemmän lukijoita, sitä varovaisemmaksi tulee :) Oot niin oikeessa! Tuota ohjenuoraa oon yrittänyt noudattaa, ja siitä on ollutkin hyötyä :') Lopulta tän on kuitenkin tarkoitus olla rentoa ja mukavaa hommaa!

   Poista
 4. Aivan ihanat kuvat ja miten kaunis sie olet! <3 Mukava oli lukea siun ajatuksista bloggaamiseen liittyen. Tässä tosiaan on aika paljon varjopuoliakin, mutta on se niin kivaa myös panostaakin blogiin ja rentoutua koneen ääressä. Joensuun kokoisessa kaupungissa tosiaan saa kuulla välillä ihan ihme juttuja itsestään kuin muistakin, vaikkei asiaan liittyvät henkilöt olisi koskaan edes tavanneet toisiaan. Lähdekriittisyys olisi hyvä muistaa ja ihan oikeasti miettiä, että mahtaako kuultu asia pitää paikkaansa, liittyykö siihen muita, miksi joku puhuu niin ja jääköhän jotain kertomatta tai voiko blogi edes kertoa kaikkea ihmisestä, siitä millainen ihminen siellä taustalla on?

  Jos itse olisin uskonut kaikki huhupuheet, mitä olen kuullut kavereistani ja ystävistäni, niin olisin aika montaa ihanaa ystävää köyhempi. Itse ainakin haluan muodostaa mielipiteeni omien kokemusten ja huomioiden kautta, en sen perusteella mitä kukin huutelee pitkin kyliä harmistuksissaan tai ihan ilkeyttään vain. :) Hyvä postaus Jenni, toivottavasti tämä avartaisi useammankin silmiä ja ainakin itsellä alkoi asiaa tulla mieleen tähän liittyen, kun samoja asioita on itsekin miettinyt! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla ihana :) ♥ Kiva kuulla, että tykkäsit! Harvemmin tulee mitään kovin pohdiskelevaa kirjoitettua. Varjopuolia kyllä löytyy hetkittäin, mutta kyllä ne hyvät puolet ja bloggaamisesta aiheutuvat hyvä fiilis saa aina jatkamaan tätä hommaa :) Mä en oo tuota Joensuussa vielä niin huomannut, mutta huhuh alle 10 000 asukkaan Kuhmossa on tullut huomattua! Mutta sitäpä se taitaa olla paikassa kuin paikassa, pienemmissä paikoissa varmaankin kuitenkin enemmän. Hyviä kysymyksiä kaikki, ja nuo olisi kyllä hyvä jokaisen pitää mielessä netin ihmeellisessä maailmassa -niin blogien suhteen kuin muuallakin.

   Oot kyllä sitten hyvällä tavalla oppinut, ettei kaikkia juoruja kannata uskoa :) Kannatan kyllä itsekin omien mielipiteiden muodostamista, huhupuheet kun ovat usein kateellisten tai katkerien aikaansaannosta ilman todellisuuspohjaa. On sääli, miten paljon huhupuheilla kuitenkin on nykymaailmassa vaikutusta. :/ Kiitos Milla palautteesta, mukavaa, että postaus on herättänyt ajatuksia ja keskustelua :)

   Poista
 5. Tosi hieno kirjoitus ja aika hyvin kiteytit tähän ne fiilikset joita itekkin oon miettinyt. Milloin se hyvänmielen blogi muuttuu teennäiseksi teatteriksi? Mulla on esim koko helmikuu ollut ihan hirveä.... ja oon miettinyt miten epäreilua koko elämä on ja mun tekis niin mieli avautua siitä koko kansalle, mut toisaalta kelle meidän menetykset kuuluu! :'( ja siinä sivussa miellekäs tekeminen on ollut touhuta blogin ääressä vaikkakin oon postaillut harvemmin. Kyllä ne elämän tärkeimmät ja henkilökohtaisimmat hetket tapahtuu kuitenki blogin ulkopuolella.. ainakin itellä :D mutta nii, aika jännää ku alkaa miettiin..ehkä joillekin blogi nostattaa jopa itsetuntoa ja halutaan luoda siksi jotain "täydellistä" Ehkä se tärkein on muistaa et tekee sitä omaa juttua eikä vertaa itseänsä ja omaa blogia muihin :) Huippu Jenni. Mä niin odotin tätä postausta et pääsen tänne taas pulisemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mukava kuulla, että muillakin bloggaajilla on samankaltaisia fiiliksiä! Kiva vaihtaa ajatuksia aiheista, jotka herättää keskustelua ja mielipiteitä. Oon kans pohtinut tuota paljon, koska sitä rajaa on todella, todella hankala vetää. Ehkä jokainen vetää sen rajan hieman eri tavalla, oman ajatusmaailmansa mukaan. Eikä siihen varmaan ole selkeää vastausta, en ainakaan itse näe sitä rajaa ollenkaan selkeänä. Voi Tania rakas, toivottavasti siellä ei mitään ihan kamalaa ole tapahtunut.. :( Hurjasti tsemppiä, muista, että viestiä saa aina laitella jos siltä tuntuu! ♥ Varsinkin isojen juttujen kanssa kyllä vahvasti miettii, kuinka paljon haluaa julkisesti asioista jakaa. Ja hyvä on miettiäkin, netissä kun kaikki pääsee niihin juttuihin käsiksi. Oon ihan samaa mieltä, kyllä ne tärkeimmät ja merkityksellisimmät jutut tapahtuu muualla kun blogissa! Ihana kuulla, että oot kuitenkin saanut iloa bloggaamisen avulla :) Tuo on kyllä totta, blogilla on varmasti vaikutusta itsetuntoon. Niinpä, vertaamisesta ei seuraa mitään hyvää, eikä siinä ole kyllä yhtään mitään järkeäkään. Voi että tuli hyvä mieli, ihana kuulla että odotit :*

   Poista
 6. Ihan täydellistä tekstiä ja voin sanoa että oon miettinyt välillä täysin samoja asioita kuin mitä tässä kirjoitit. Siis ihan samoja asioita!!
  Mutta kuitenkin, eiköhän jokaisen terve järki tosiaan sano ettei kenenkään elämä ole täydellistä.:D Oon sanonut tän varmaan parin muunkin postauksessa jotka ovat käsitelleet samaa asiaa. Blogi ei kerro kokonaan millainen kirjoittaja on, se on tosiaan se pintaraapaisu hänestä ja hänen elämästään. Esimerkiksi itse tein blogin, että voin jakaa elämäni pieniä ja suuria ihania asioita, mutten missään nimessä halua että lukijat luulee elämäni olevan täydellistä. Asioita jota esimerkiksi käyn läpi tällä hetkellä, en halua kenellekään samanlaista. Anyway en halua jauhaa siitä sen enempää.:/
  Tutustumalla pääsee syvemmälle ja olisin superiloinen jos saisin viettää sunkin kanssa ihanan kahvitteluhetken silloin tällöin. Vaikutat niin ihanalta ja aidolta persoonalta.
  Voisin kirjoittaa kommenttiini vielä lisää monia monia rivejä, mutta väsymys alkaa viedä voiton. Toivottavasti näin lyhyesti sait kuvan että oon samoilla linjoilla kanssasi.;) Senkin kaunotar, upeita kuvia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata :) Kiva kuulla että näin monet jakaa näitä samantyyppisiä ajatuksia, mukava pohtia näitä teemoja teidän muiden bloggaajien kanssa :)
   Niinpä, luulisi jokaisen ymmärtävän sen.. :D Mutta eihän sitä koskaan tiiä! Niinpä, kyllähän blogin perusteella saa kuvaa kirjoittajasta ja hänen kiinnostuksenkohteistaan, mutta ei blogin perusteella kattavaa kuvaa ihmisestä saa. Monet kirjoittavat tietystä teemasta lähtöisin, ja tuskinpa esim. leivontabloggaajat koko ajan heiluvat keittiössä leipurinhattu päässä. Tämä pitäisi muistaa myös muiden genrejen blogeja lukiessa! En kyllä haluaisi minäkään, olisi ihan kamalaa antaa lukijoille sellainen harhaluulo. Elämä kun osaa välillä näyttää myös ne paskemmat puolensa. Voi Kata, toivottavasti siellä ei oo mitään pahaa sattunut :/ Tsemppiä, aina saa laittaa viestiä!! ♥ (laitoitkin jo, mutta myös tästä aiheesta:) )
   Voi Kata, samat sanat!! ♥ Vaikutat todella tutustumisen arvoiselta tyypiltä! Oli ihana nähdä silloin pikaisesti pari minuuttia, mutta olis tosi kiva ehtiä näkemään pidempään. Varsinkin kun välimatkakin on kohtuu lyhyt! Onneksi laitoit faceen viestiä, eiköhän asiaan tuu muutos ;) Sain kyllä hyvän kuvan, kiva kun jaoit noin paljon ajatuksiasi tänne :) Kiitos ♥

   Poista
 7. Tiiätkö sun blogi on ainoa lifestyle/päivän asu blogi jota luen. Mua ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta muiden elämä tai niiden vaatteet :'D varsinkaan silleen über täydellisesti esiteltynä. Muutenkin tykkään jollain kieroutuneella tavalla kurjuudesta enemmän, siitä kun vesipisarat jäätyy naamalle tai kun kävelee keskellä slummia. Mutta ei sellaista valitustakaan jaksa lukea. Sun blogi ilmeisesti nyt sitten tekee jonkin näköisen poikkeuksen tähän, kai tässä on kurjuus ja täydellisyys tasapainossa ja kirjoitat mukavasti eri aiheista :) ite en kirjoita blogia omalla naamalla niin saatan sivuta niin vaikeita kuin iloisiakin aiheita ohimennen sen kummemmin ajattelematta. Tärkeää musta on kumminkin pitää juttu realistisena, siksi julkaisen myös epäonnistuneita kynsiä. Tsemiä arkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huiii! Ihana Johanna ♥ Sait kyllä leveän hymyn mun kasvoille, ihana kuulla että mun blogi kiinnostaa siitä huolimatta, ettet yleensä tällaista lue :') Iso kiitos ihanasta ja piristävästä kommentista ♥ Ihana saada tuollaista palautetta, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin :)

   Haha joo, mä niin tiiän ton tunteen! :D Välillä kurjuus on vaan kivaa. Se on kyllä totta, ettei mitään negatiivisuusblogia kukaan jaksa seurata. Valitus ei oo pidemmän päälle kivaa.

   Oon samaa mieltä, realistisuus on tärkeetä! Mullakin on suunnitteilla (on ollut jo kuukausia..) postaus epäonnistuneista asukuvista, pitäisi vaan jaksaa etsiä kuvia miljoonista kansioista :) Kiitti, sitä samaa! :')

   Poista
 8. Huippu postaus Jenni! noita asioita olen itsekin pyöritellyt mielessäni, mutta tullut lopulta siihen tulokseen että kirjoitan mistä tykkään enkä pyri kilpailemaan kenenkään kanssa. Blogi on tosiaan tuonut miulle paljon iloa, ja onhan se ihanaa kun joku oikeasti lukee niitä miun höpinöitä :D välillä kuitenkin iskee pienoinen ahdistus kun yhä useammat blogit tursuavat kaikenmaailman yhteistyöpostauksia ja juuri niitä kalleimpia merkkilaukkuja - eihän siinä mitään väärää ole, mutta sitä vain huomaamattaan alkaa vertaamaan omaa blogiaan niihin.

  Anyway, oon saanut siun blogista tosi herttaisen ja aidon kuvan, vaikutat ihmiseltä joka on lempeä, mutta osaa sanoa myös asiat suoraan!<3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuuli :) Oot kyllä tehny erittäin hyvän päätöksen, tuon parempaan lopputulokseen ei vois päätyä! Toisten kanssa kilpailussa ei ole mitään järkeä, eikä siitä seuraakaan mitään hyvää. Pahaa mieltä vaan kaikille! Jep, eihän niissä tietenkään mitään väärää ole, mutta kyllä jossain vaiheessa alkaa miettiä itseään ja blogiaan suhteessa muihin. Sitä voi olla hankala kitkeä pois, väkisinkin myös muualla elämässä tulee välillä vertailtua itseään muihin.

   Voi ihana Tuuli, nyt on tää tyttö yhtä hymyä! :') ♥ Luulisin, että aika oikeaan tuo analyysi menikin ;) KIITOS ♥

   Poista
 9. Siulla on ihana blogi ja livenäkin vaikutat huipputyypiltä :)! Ois kiva nähä pitkästä aikaa :). Siun blogi tuo kivaa vaihtelua kymmeniin mama blogeihin,oon jotenkin kyllästynyt niihin ja tällänen kevyempi lifestyle tuntuu mielekkäämmältä nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Tiina, ihana saada tuollaista palautetta :) Voisin sanoa sulle aivan samaa! ♥ Ja todellakin ois huippua nähä pitkästä aikaa, toivottavasti saatais keväälle jotain kivaa miittiä aikaan! :) Ihana kuulla että näitä mun höpinöitä jaksaa lukea, ja että tää on jopa kivaa vaihtelua :')

   Poista
 10. Oi Jenni, tää on just sitä mitä mekin sun kanssa puhuttiin sillon kun päästiin näkemään! Oon niin samaa mieltä sun kanssas! Musta on kaikkein tärkeintä tehdä tätä itselleen. Vaikka siis tottakai se lukijoiden kanssa käyty vuorovaikutus onkin ihan parasta ja jos mullakaan sellaista ei olisi, niin tuskin omaakaan blogia olisin intoutunut jatkamaan. Mutta siltikin, se, että tekee just sitä mikä itelle on ominaista ja tärkeää, niin se pitää tässä hommassa sen mielekkyyden aika korkeella. Jos mä feikkaisin koko blogiminäni ja mun elämän, niin tuskin siitä mitään kiksejä pidemmän päälle saisi, vaikka muut sitä hehkuttaisikin kommenteissa. Eli kunhan on itelleen rehellinen ja tekee niin kuin itse kokee parhaaksi -se on mun filosofia tän bloggaamisen kanssa. :) Ja sun blogi on täydellinen, samoin kun sinä ihmisenä! Ja tuossa kun pohdit, että saako susta erilaisen kuvan blogin perusteella...niin mun mielestä, vaikka vaan kerran ollaankin nähty livenä, niin olit kyllä se sama "tuttu" ja iloinen, ihana Jenni, millaisen kuvan olin täältä sun blogistakin saanut! <3 Oot huippu misu! Kiitos että oot sinä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja sieltä taisinkin saada innoituksen tuosta blogien täydellisyydestä puhumiseen ;) Niinpä, vaikka lukijat ja kanssakäyminen heidän kanssaan miten tärkeää olisikin, niin itselleen tätä lopulta tekee, ei muita varten tai heitä miellyttääkseen. Mullekin on älyttömän tärkeää höpötellä teidän kanssa, kommentoida teille ja jakaa ajatuksia myös täällä mun blogin kommenttiboksin puolella! Lukijat on kuitenkin tärkeä osa blogia, mutta ei se syy bloggaamiseen. Toi oli muuten hyvä pointti! Ei tästä varmasti hyvää mieltä saisi, jos tietäisi koko homman olevan pelkkää feikkausta :) Ja sun filosofia on kyllä erittäin hyvä ja kypsä filosofia, kiteytit kaiken kyllä tosi hienosti! :) Voi apua miten ihana oot!! ♥ Menin ihan sanattomaksi, sä oot kyllä aivan huippu tyyppi joka jaksaa päivä toisensa jälkeen piristää mun päivää niin täällä blogissa kuin ihan muutenkin ♥ Oot aivan ihana, ja oon niin onnellinen kun oon saanu tutustua suhun! Kiitos sullekin, että oot sinä ♥♥

   Poista
 11. Ilmeisesti mun yöllinen kommentti ei lähtenykään.. No laitetaas uusiks.

  Iiihana Jenni, niin kivasti oot saanu kirjotettua ajatuksia ylös ja juuri niitä samoja mitä itekin oon nyt viime aikoina miettinyt pienessä päässäni. Oon täysin samaa mieltä siun kanssa, että tärkeintä on tehdä tätä itselleen! :) pitäisi vain yrittää olla välittämättä muista ja muiden blogeista eikä varsinkaan verrata niitä itseensä tai omaan blogiinsa. Kukin meistä tallaa tavallaan! Vaikka tiedän kyllä, että vertailemaan alistuu aika useinkin..

  Mullekin blogi on tärkeä harrastus ja jotenkin vaikea on edes kuvitella elämää ilman sitä. Yritän itse kuitenkin olla ahdistumatta hommasta, enkä ota paineita jos postauksia ei yhtäkkiä tulekaan säännöllisesti :) joskus on myös tosi hyvä jättää kamera kotiin ja oikeasti elää sitä hetkeä todellisuudessa eikä aina kameran linssin läpi!

  Yleensähän bloggaajista saadaan mielikuva, että elämä pyörii hienojen brunssien ja uusien vaatteiden ympärillä. Mutta jokaisella meistä on ne synkät salaisuudet ja omat henkilökohtaiset jutut mitkä eivät vain kuulu blogiin koko maailmalle kerrottavaksi. Siksi musta tuntuukin tosi pahalta, että ihmisistä luodaan blogien perusteella muka koko totuus, vaikka blogi onkin vain pienen pieni osa sitä koko totuutta. You know?

  Jenni, sie oot niin ihanan herttainen ihminen ja siun blogi niin suloinen! <3 Käydäänkö joku päivä kaakaolla? :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo näkyny sun kommenttia.. :/ Höh, hirvee homma kirjoittaa uudestaan!

   Oot niin oikeassa, vertaaminen on kyllä pahasta ja pelkkää pahaa mieltähän siitä seuraa. Välillä sitä on vaan turhan kriittinen itseään kohtaan, ja näkee muiden blogit monella tapaa parempina. Huono tapa, onneksi siitä voi opetella pikkuhiljaa eroon ;) Tärkeää on just muistaa, että jokainen blogi on omanlaisensa kokonaisuus, eikä tätä tee ketään muuta miellyttääkseen.

   Kyllä tähän hommaan on tässä parissa vuodessa ehtinyt kiintyä kovasti :') On tää kuitenkin niin iso osa arkea, ettei tästä osaisi noin vain luopuakaan -ja onneksi ei tarvitse! Oon kans yrittänyt lopettaa itseni soimaamisen tuosta postaustahdista, kun välillä tuntuu että nyt pitäisi kirjoittaa mutta aika ei riitä. Ei tästä kuitenkaan kannata turhaan stressata, rentoa hommaahan tän on tarkoitus olla :)

   Blogissa kaikki voi kyllä näyttää ihan erilaiselta kuin mitä todellisuudessa on. Ne hienot brunssit ja muut voi olla niitä päivän kivoja hetkiä, kun iso osa päivästä saattaa kulua monia huolia ja murheita pohtiessa. Mutta jokaisella on kyllä ne omat henkilökohtaiset, arat, vaikeat ja kipeät jutut joita ei halua kaikille jakaa. Eikä tarvitsekaan. Mä ymmärrän ton sun ajatuksen niin hyvin! Ja tuo aihe ärsyttää mua suunnattomasti. Monelle blogi on keino löytää elämästä niitä ilonaiheita, ja jotkut sitten luulevat noiden juttujen olevan koko elämä. Hohhoijaa.

   Voisin sanoa sulle aivan samaa Roosa ♥ Ja laittelinkin sulle jo viestiä, nähdään huomenna :*

   Poista
 12. Voihan ihkutus. Täydellisyys on tylsää. Ja mahdotonta.

  VastaaPoista
 13. Tosi hyviä pohdintoja Jenni! ♥ Nämä samat asiat pyörii lähes päivittäin mielessä ja saan muistuttaa itseäni usein, että itseäni varten kirjoitan blogia koska tykkään siitä. Se on vain harrastus. :) olipas ihanan täydellisiä kuvia ;) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna :) Se onkin tärkeää muistaa, näin säästyy turhalta mielipahalta, ja homma pysyy realistisena sekä mielekkäänä :) Hehe thanks ;)

   Poista
 14. Ihana postaus ja samanlaisia ajatuksia minullakin! Lopulta tajusin että olen vaan kuka olen ja se saa riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuo on kyllä hienosti oivallettu, ja tuosta ajatuksesta kannattaa pitää kiinni blogimaailman vauhdissakin!

   Poista

Blog Design by Get Polished