19. maaliskuuta 2015

Minäkö herkkä?

Sain ihanalta Katalta tän herkkyyteen liittyvän haasteen, jota aloinkin heti innoissani toteuttamaan! Kivan erilainen haaste, ja sopii tällaiselle herkkikselle hyvin. Ihan hyvä pohdiskella itseään sekä herkkyyteen liittyviä juttuja vähän syvällisemminkin! Tää testi on psykologin laatima, ja testaa henkilön herkkyyttä elämän eri osa-alueilla. Tarkemmat ohjeet testin toteutukseen ja pisteytykseen voit halutessasi tsekata täältä.

1.Huomaan helposti yksityiskohdat ja vivahteet ympäristöstäni

-Jep, huomaan kyllä! Kiinnitän mielestäni melko tarkkaankin huomiota ympäristön erilaisiin yksityiskohtiin,ja tarkkailen mitä ympärillä tapahtuu.

2. Muiden mielialat vaikuttavat minuun

-Totta! Koen itseni todella empaattiseksi ihmiseksi, ja toisen ollessa surullinen tulee itsellekin paha mieli. Toisaalta iloisuuskin tarttuu muhun herkästi.

3. Olen yleensä hyvin herkkä kivulle

- :---DD Tarviikohan tähän ees sanoa muuta, kun että meen yhä edelleenkin verikokeeseen ainoastaan puudutuslaastarin rohkaisemana. Jep, Jenni 20v. Viisaudenhampaan poistoon mua ei saa sitten millään! Tatuointeja oon jotenkin ihmeen kaupalla uskaltanut kaksi ottaa, vieläpä ilman minkäänlaista pintapuudutusta :o Hurjaa. Mut se oli kivaa kipua!

4. Kiireisenä päivänä huomaan tarvitsevani vetäytymistä lepäämään, pimennettyyn huoneeseen tai johonkin, missä saan olla rauhassa ja ilman ärsykkeitä

-Jep, aika usein kiireen ja stressin keskellä kaipaa sitä omaa tilaa, ja usein pienikin hetki itsekseen auttaa. Välillä on kiva vaan olla.

5. Olen erityisen herkkä kofeiinin vaikutuksille 

-Noup, en kyllä koe kofeiinin vaikuttavan muhun mitenkään suuresti. Aika harvoin edes kahvia juon, lähinnä jos joku tarjoaa. Yleensä lipitän mieluummin teetä tai kaakaota :)


6. Rasitun helposti voimakkaista ärsykkeistä kuten kirkkaista valoista, voimakkaista tuoksuista, karkeista kankaista iholla tai läheltä kuuluvasta sireenin äänestä

-Enpä kyllä oikeestaan. Ehkä tilanteesta riippuen, jos oon stressaantunut niin sitten enemmän. Mutta en kyllä muuten liiemmin kiinnitä tuollaisiin juttuihin huomiota, tai ainakaan häiriinny niistä.

7. Minulla on rikas ja monimuotoinen sisäinen elämä (kuten vilkas mielikuvitus ja taipumus pohdiskella paljon)

-Heh kyllä, taipumus pohdiskella paljon potenssiin viis miljoonaa..

8. Minulle tulee epämukava olo kovista äänistä

-Kyllä ja ei. Musiikkia tykkään kuunnella vähän liiankin kovalla (kuulo on oikeesti heikentyny viime vuosina..) mutta muuten en tykkää kovista äänistä. Välillä ympärillä oleva meteli ahdistaa, varsinkin jos on itse vielä kiireinen ja stressaantunut. Säikähdän myös helposti kovia ääniä.

9. Liikutun syvästi taiteesta tai musiikista

-Taiteesta en ymmärrä muuten mitään, mutta musiikista liikutun kyllä. Niitä biisejä on lukematon määrä, jotka nostaa kyyneleet silmiin. Usein niihin liittyy kuitenkin myös joitain muistoja, mutta kyllä kauniit kappaleet ja sanoitukset itsessäänkin saa herkistymään.

10. Olen hyvin tunnollinen

-Kyllä, oon tunnollinen. Osaan myös lusmuilun jalon taidon, mutta aika usein huomaan vaativani itseltäni liikoja. 

11. Säikähdän helposti

-Kyllä, säikähdän tosi tosi helposti. Haluuko joku tulla kattomaan mun kanssa kauhuleffaa? Säikähdän myös kaikkea muuta mahdollista.. Nurkan takaa ilmestyvää ystävää, turvonnutta silmää, auton eteen juoksevaa jänistä..

12. Hermostun jos minun täytyy tehdä paljon asioita lyhyessä ajassa

-Jep. Välillä stressaannun tosi helposti, ja se taitaa olla äitiltä perittyä. Mulla onkin usein kamala määrä tekemistä, ja kasaankin niistä valtavasti paineita itselleni. Toisaalta paineiden alla saa sitten paremmin asioita ehkä hoidettuakin. En uskalla edes listata, paljonko kouluhommia tälläkin hetkellä on odottamassa..

13.Kun ihmiset kokevat epämukavuutta fyysisessä ympäristössä, huomaan helposti mitä tulee tehdä jotta olisi viihtyisämpää (esim. muuttaa valaistusta tai istuimia)

-Öhhh. No kyllä kai joo. Musta tuntuu, ettei tällaisia tilanteita vaan kovin usein tule vastaan, läheiset tuppaa olemaan sen verran omatoimista porukkaa että hoitavat kyllä nää asiat ihan itse :-D Mutta jos joku näyttää kiemurtelevan paikallaan, niin kyllä mä siihen nopsaan kiinnitän huomiota!

14. Ärsyynnyn kun ihmiset yrittävät saada minua tekemään liian monia asioita kerralla

-Hmm, en ehkä sanoisi että ärsyynnyn. Ehkä pikemminkin ahdistun. Jos on mahdotonta tehdä kaikkia toivottuja juttuja kerralla, saattaa siitä seurata turhautumista ja ahdistusta.

15. Yritän kovasti välttää virheitä tai asioiden unohtamista

-Kyllä. Virheistä en tykkää, vaikka luonnollistahan se on että niitä tulee. Sisäinen perfektionisti täällä nostaa päätään.. Yleensä en unohtele kovin paljoa asioita, vaan mulla on melko hyvä muisti. Tottakai jotain pikkujuttuja, mutta en mitään kovin merkittävää.

16. Pyrin aktiivisesti välttämään väkivaltaisia elokuvia ja tv-ohjelmia

-No en :D Tykkään kauheesti kaikista rikossarjoista, tai oikeestaan oon ihan hulluna niihin! En vaan yksin uskalla katsoa niitä, vaan tarviin jonkun turvaksi.

17. Tulen epämiellyttävän virittyneeksi kun paljon asioita tapahtuu ympärilläni

-Todellakin! Tulee sellanen olo, ettei tiedä miten päin olisi. Sellainen tosi stressaantunut ja ylivirittynyt olo, sitä fiilistä on oikeestaan aika hankala selittää..

18. Kova nälkä aiheuttaa minulle voimakkaan reaktion, haittaa keskittymistä tai mielialaa

-Juuuu-u, usein läheiset huomauttaakin että oisko Jennin aika mennä syömään jotain tai tunkevat muffinsseja nenän eteen.. :-D Hupsiis

19. Muutokset elämässäni sekoittavat minua

-Kyllä ja ei, riippuu asiasta. Toisaalta tykkään turvallisuudesta ja rutiineista, mutta osaan myös melko hyvin sopeutua erilaisiin muutoksiin.

20. Huomaan ja nautin hienovaraisista tuoksuista, mauista, äänistä ja taideteoksista

-Totta! Kaikista muista nautin kyllä kovasti, paitsi taideteoksista.. :D Kiinnitän noihin juttuihin paljon huomiota, ja tunnistan usein monet ihmiset tuoksusta ennen kuin edes näen heitä. Yhdistän hirveesti erilaisia muistoja ääniin, makuihin ja tuoksuihin.

 21. Pidän tärkeänä järjestää elämäni siten, että vältän mullistavia ja kuormittavia tilanteita

-Enpä kyllä. En oikeestaan tee mitään tuollaisia toimia, vaan uskon että kaikki menee niinkuin on tarkoitettu. Pyrin elämään päivän kerrallaan, vaikka helppoa se ei ole.. Huh, tuossa ois tosiaan kehittymisen varaa.

22. Kun joudun kilpailemaan tai suoritustani tarkkaillaan, tulen niin hermostuneeksi tai alan täristä, että suoriudun paljon huonommin kuin normaalisti

-Heh kyllä :D Tästä hyvänä esimerkkinä tän talven pianotunnit... Oon jotenkin niin epämukavuusalueella enkä koe hommaa ollenkaan vahvuudekseni, että jännitän sitä hirveesti. Välillä jännityksestä on myös ihan positiivisiakin seurauksia.

23. Kun olin lapsi, vanhempani tai opettajani pitivät minua herkkänä tai ujona

-Kyllä. Herkkänä mua on pidetty koko ikäni enkä usko arvion olevan kovinkaan väärä, mutta ujoksi mua ei oo koskaan kuvailtu. Ja siitä oonkin kyllä tosi kaukana, vaikka tietynlaisissa tilanteissa saattaa joskus ujostuttaa.

Olipas mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä haaste! Joidenkin kysymysten kohdalla sai kyllä ihan tosissaan pohtia, että mitäs nää tarkoittaakaan. Kaikkiin ei myöskään ollut kovin yksiselitteistä vastausta. Luokittelun mukaan yli 12 kysymykseen "kyllä" vastannut voidaan luokitella erityisen herkäksi. Mullahan tuo raja paukkui ryminällä, enkä olekaan siitä ollenkaan yllättynyt. Aina tää on tiedetty :') Välillä ottaa pattiin itkeä ja liikuttua mitä pienimmistäkin asioista, mutta toisaalta elääpähän ainakin täysillä ja kokee tunteita laidasta laitaan! :') 

Haasteen saavat:

Pauliina - All the Little Royals

Ihanaa loppuviikkoa

20 kommenttia :

 1. Ihanaa oli lukea sun vastauksesi! Mullakin odottelee tämä postaus vielä oikolukua ja kuvia, sitten olen valmis sen julkaisemaan;) Todella mielenkiintoinen haaste tehdä ja tosi mielenkiinnolla luen teidän vastauksianne! Mukava huomata että oot haastanut vieläpä näitä bloggaajia joiden blogeja itsekin seuraan!:3
  Tuo kohta kolme, oon samoilla linjoilla kanssasi. Enkä ymmärrä kuinka itelläkin on tatuointi, oi sitä tärinän määrää ennen sen ottoa....:'D
  Ihana asu ja vitsi että kuinka kauniilta nuo pikkuletit näyttää, tykkään itsekin tuollaiseen pörröiseen hiuslookiin laittaa pari pikkulettiä antamaan yksityiskohtaa hiustyylille:3 Ja käypä asuusikin hiustyylisi hyvin<3 Ja ihailen sua kovasti senkin kaunotar!! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo vähänkö kivaa, ootan innolla sunkin vastauksia näihin kysymyksiin!! :) Tää oli kyllä tosiaan hirmuisen mielenkiintoinen, ja ihanan erilainen muihin höpöhöpö -haasteisiin verrattuna! Tän haasteen vastauksia on kyllä tosiaan kiva lukea muiden blogeista :')

   Hehe, niin sitä vaan uskaltaa tehä jotain kun oikein kovasti haluaa.. :D Ja tatskakuume pahenee vaan aina! Hiukset sojotti vaan joka suuntaan, niin letit sopi oikein hyvin ;) Ne oli oikeestaan edellispäivän lettinutturakampauksesta, jätin ne vaan aamulla purkamatta :D Voi kiitos Kata ♥

   Poista
 2. Ihana Jenni :')<3 oot niiin awww suloinen. Hienoja ajatuksia! Ja hei pisteet asusta-, ihanan erilainen, värikäs ja tyylikäst <3 minäki haluan laittaa tuollaisen asukokonaisuuden!!! Ja tuo reppu, pliiis apua, mullekki ;) ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Emppu, voisin sanoa sulle aivan samaa ♥ Hahahah erilainen ainakin, vähän liiankin sirkuksesta karanneen näkönen :--DD Yläosa ois voinut olla hieman tasapainoisempi! Reppu on kyllä ihana, kun vaan oppis vielä reppuja käyttämään kunnolla :') Ihanaa viikonloppua myös sinne Ouluun! ♥

   Poista
 3. Ei vitsi löydän niin paljon samanlaisuuksia meistä!<3 ( Ja tajusin just että unohdin vastata sun viimesimpään whatsapp viestiin :'D) Oot niin ihana herkkis ja samoin nää kuvat, niin upeita<3:) Oot ihana! Kiitos haasteesta ;-*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meissä on kyllä tosiaan aika paljon samaa!! :) ♥ Ei kuule haittaa mitään, ei ollu niin tärkeitä juttuja ;) Hihi kiitos, ihana oot säkin ♥ Ja ole hyvä vaan, innolla odotan sun vastauksia jos päätät tän tehä! :)

   Poista
 4. Oi vitsi ollaampa samanlaisia :D ihanaa kun teit tän ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, huomasin ihan saman!! :D Tää oli kyllä kiva tehä, kiitti haasteesta ♥

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Tää oli kyllä tosi kiva haasteidea, erilainen kun noi mitä jatkuvasti blogeissa näkee! :)

   Poista
 6. Voi vitsi oot kyllä niin ihana Jenni! :D ♥ Tiiätkö, joidenkin kysymysten kohdalla jopa arvasin sun vastauksen ennen ku ehdin ees lukea ;D Että on vissiin teikäläisen postauksia luettu :D Mutta jonku postaukseen taisinki kommentoida, että herkkä tunnistaa herkän, ja oon jotenkin sinusta just aistinu sellasta samanlaista herkkyyttä, mitä myös minussa on :) Oot upea nainen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä oot kuule Vilma kans!! ♥ Haha voi sua hassu, ihana kuulla että oot jaksanu näitä lueskella :* Joo no oot kyllä ihan oikeessa, herkkä kyllä varmasti tunnistaa herkän! Samalla aaltopituudella kuitenkin monessa asiassa liikutaan :) Sä olet myös todella upea ♥

   Poista
 7. Ihana postaus! <3 Ja aivan ihana asukin, paita on aivan mahtava malliltaan ja väriltään. Herkkyys on hyvä piirre ihmisessä, täällä kans yksi sellainen. :) Tein itseasiassa tuon saman testin aiemmin ja lähes kaikkihan siellä piti paikkaansa miun kohdalla, enemmän kuin olisin arvannutkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla. :) Paita on kyllä pirtsakka tapaus, tosi keväinen! Oon samaa mieltä, vaikka joskus niitä huonoja puoliakin tulee pohdittua.. :) Iän myötä kuitenkin paremmin oppinut hyväksymään asian, ja nuo herkemmät piirteet itsessään!

   Poista
 8. Voii kiitos ihana tästä, pitää toteuttaa tämä mahdollisimman pian <3 Herkkyys on kaunista! Ja mikä ihana paita! :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvääää :3 Oon ihan samaa mieltä tuosta sun kanssa, herkkyys on todellakin kaunista. Tacktack :)

   Poista
 9. Mitenköhän ihmeessä mulla on jääny kommentoimatta näihi sun postauksiin!? :o Oon mää nää kuitenkii nähny ja lukenu :/ Mutta siis ihanat nää sun vastaukset, oot kyllä sellanen muru! <3 Ja eikä mikä upee asu!! Mä noita housuja kerran sovitin kanssa, mut ei vaan istunu mulle malliltaan/kuosiltaan yhtää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe ei se mitään höpsö!! :-D ♥ Sä oot kyllä kans sellanen muru :* Joo no joidenkin vaatteiden kans käy just noin! :D Mä kyllä tykästyin noihin, mutta ens kerralla yhdistäisin reippaasti neutraalimmin.. :D

   Poista

Blog Design by Get Polished