11. joulukuuta 2016

KOLMAS ADVENTTI : CHRISTMAS TAG

Miltä perinteinen joulupaitasi näyttää?

- Ostin tulevaksi jouluksi pehmoisen punaisen fleecetyyppisen paidan, jota koristaa suloinen poro punaisen nenänsä kanssa! Lisäksi multa löytyy pari joulupaitaa aiemmilta vuosilta: glitterporopaita sekä hauskalla tekstillä varustettu college.

Ihanin joulumuistosi lapsuudesta?

- Voisin sanoa tähän että ihan kaikki, mutta vastaan sen joka tuli spontaanisti ensimmäisenä mieleen. Muistan lapsuudesta erityisen hyvin tapauksen, kun ukkini halusi ennen joulua "pelotella" meitä suvun pienimpiä leikkimällä joulupukkia ikkunan takana. Ukki kuitenkin kaatui yhtäkkiä selälleen hankeen, ja kaikki nauroivat ihan valtavasti :D Tämä ennakkopukin tarina jaksaa naurattaa yhä vieläkin.

Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?

- No tietysti! Tosin meidän versiot eivät ole olleet kovin kuvauskelpoisia... Eheh.

Suosikkipuuhasi joululomalla?

- Rentoilu kaikissa muodoissaan. Leffojen katselu, kynttilöiden polttaminen, viltin alle hautautuminen tee- tai glögimukin kanssa, hauskojen seurapelien pelailu perheen kanssa, lahjasuklaiden tuhoaminen... 

On jouluaatto, mitä lasissasi on?

- Glögiä, namm!

Jos voisit ostaa ainoastaan yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?

- Äiti. Mami ansaitsee kaiken mahdollisen hemmottelun kiireen keskellä.

Mitkä värit tekevät joulusi?

- Punainen, kulta, hopea.. Kaikki ihanat kimaltavat värit ja jutut!

Mistä jouluperinteistä et pidä tai mitkä skippaat vuosittain?

- No hmm, joulukinkku nyt tulee heti ekana mieleen. Muuten tykkään kyllä kaikista jouluperinteistä aivan älyttömästi, ja olenkin totaalinen jouluhössöttäjä.

Oletko viettänyt joulua muualla kuin kotimaassasi?

- En ole, enkä haluaisikaan. Kyllä perinteinen kotijoulu on vaan parasta. Ennen tätä vuotta en myöskään ole matkustellut joulukuun aikana, mutta kokemuksesta voin sanoa että ihanaa oli! Lämmössäkin oli ihanan jouluinen fiilis, kun joka paikassa kuului joululauluja ja katuja koristivat upeat jouluvalot ja -kuuset. Ihanaa nähdä, kuinka jouluun valmistaudutaan muualla!

Valkoiset vai värikkäät jouluvalot?

- Lapsena rakastin värikkäitä jouluvaloja yli kaiken, varmaankin siitä syystä että ukin luona niitä aina ihailtiin ikkunassa nukkumaan mennessä. Nykyään valitsisin kuitenkin omaan kotiini ehdottomasti valkoiset.

Mikä on jouluherkkujen suosikkisi?

- Hmm, tää on paha, tykkään nimittäin kaikesta! Mutta ensimmäisenä tulee mieleen joulusuklaa sekä piparit joiden päällä on sinihomejuustoa.

Kummasta pidät enemmän, jouluaatosta vai joulupäivästä?

- Molemmissa on omat hyvät puolensa ja molempiin liittyy ne omat tietyt perinteensä, mutta tietyllä tapaa pidän enemmän aatosta. Aattooni kuuluu lastenohjelmien katsomista, herkuttelua, sukulaisten luona kahvittelua, jouluateria, hautausmaalla käynti, joulusauna, laittautumista, lahjojen availua sekä joulukirkossa käyminen.

Kuva- vai suklaajoulukalenteri?

- Heh, tietysti suklaajoulukalenteri! Oon makean ystävä, eikä tätä lapsuudessa alkanutta perinnettä vain voi katkaista. Oottakaahan vaan, varmasti Jenni 50v:lläkin on vielä suklaakalenteri..

Kuulutko pikkujoulukansaan?

- Toki! Itse asiassa eilen vietettiinkin työporukan pikkujouluja, ja ilta oli aivan mielettömän hauska. Kyllä meidän työporukkaan kuuluu vaan aivan huippuja tyyppejä!

Jos toteutat itsekin tämän jouluisen haasteen, laita mulle linkkiä tulemaan niin pääsen fiilistelemään lisää tätä ihanaa pian koittavaa juhlaa

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Blog Design by Get Polished