18. joulukuuta 2016

NELJÄS ADVENTTI : PIPARIT

Yksi meidän perheen tärkeimmistä jouluperinteistä on pipareiden leipominen. Piparitaikinan maistelu salaa äitiltä, hassujen muottien ja muotojen testailu, jauhojen pöllyttäminen siskon päälle, joululaulujen kuuntelu touhun lomassa (tonttulakkeja unohtamatta), hulvaton pipareiden koristelu.. Pipareiden tekoon kuuluu niin monta ihanaa vaihetta, ja aina se on yhtä hauskaa ja hermoja raastavaa! Taikina juuttuu kaulimeen tai pöytään kiinni, se täydellinen pipari ei irtoakaan pöydästä pellille siirrettäväksi, kuorrute valuu tai menee huonosti, pipareista tulee liian paksuja tai ohuita...

Mun vinkki pipareiden tekoa varten onkin yksinkertainen: aitous. Sillä ei ole mitään väliä, mikä pipareiden lopputulos on. Jokaisena vuonna ollaan saatu nauraa hassuille pipareille, epäonnistuneille koristuksille ja pöytään kiinni jääville possuille ja pipariukoille. Tänäkin vuonna joukosta löytyi monen monta läskipossua, sekä mun Muikkuselta katkesi kaula (näette kuvissa). Sehän tässä touhussa juuri parasta onkin! Iloinen tunnelma ja yhdessäolo, jouluinen fiilis. Jokaisesta piparista tulee oma ihana yksilönsä, tekijänsä huolella ja rakkaudella tehty tuotos. Ja kaikki pienet virheet tekevät piparista vain täydellisemmän (heh, tämä pätee kyllä ihan ihmisistäkin puhuttaessa :D). Mekin ollaan monena eri vuonna saatu hervottomat naurut meidän upeista piparkakkutaloista, koska mehän ei ohjeita ja kaavoja tarvita. Vapaalla kädellä ollaan vedetty kaikki, ja lopputulokset ovat olleet hyvinkin hupaisia ;) Ei ihan sitä tyypillisintä blogimatskua!

Mä en itse asiassa juuri syö valmiita pipareita, lukuunottamatta uutta ihastusta, pipareiden ja sinihomejuuston taivaallista yhdistelmää. Taikinaa kyllä ahmin valmiiden pipareiden edestäkin.. Kuka muu tunnustautuu piparitaikinan ahmijaksi, käsi ylös?! Tänä vuonna tein poikkeuksen, ja jopa söin muutaman houkuttelevasti koristellun piparin - oli muuten hyvää! Mikäli ehdin, koristelen huomenna muutaman lisää. Mmmmm.

Ja hei, pian alkaa jouluviikko!! Oon niin innoissani, toivottavasti säkin olet! Rentouttavaa ja tunnelmallista jouluviikkoa jokaiselle sinne ruudun toiselle puolelle! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Blog Design by Get Polished