14. helmikuuta 2018

9 AJATUSTA YSTÄVYYDESTÄ

Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää teitä aktivoitumisesta kommenttiboksin puolella, sekä ihan erityisesti edelliseen postaukseen tulleista sarjavinkeistä! Moni koki vinkit hyödyllisiksi ja löysikin uutta katsottavaa - ja niin löysin minäkin. Luulen, ettei seuraavaan viiteen vuoteen tule puutetta seurattavista sarjoista ;) Kiitos! 

Ja seuraavaksi: Ihanaa, onnellista ja suloista ystävänpäivää jokaiselle sinne ruudun toiselle puolelle! ♥ Lähetän sinulle, juuri Sinulle, lämpöisen ystävänpäivähalauksen ja toivon päiväsi olevan ihana. Ystävänpäivän kunniaksi halusin tulla kokoamaan muutamia ajatuksiani, kokemuksiani, mietteitäni ja havaintojani ystävyyteen liittyen. 

♥ Ystävyys säilyy kilometreistä ja vuosista huolimatta, mikäli se on todellista. Tähän oon havahtunut useasti kuluneen vuoden aikana. Esimerkiksi mun yläkouluaikaisen ystäväni kanssa ei olla sitten 9.luokan jälkeen asuttu samassa kaupungissa, ja välimatka on aina sen jälkeen ollut satoja kilometrejä. Kuitenkin tiedän, että mulla on olemassa tuo ihana ystävä, jonka kanssa juttu jatkuu aina siitä mihin viimeksi jäätiin, ja jonka luo voin majoittua pääkaupunkiseudulla milloin vain. Vaikka yhteyttä tulee pidettyä liian harvoin, on tuo ystävä sydämessäni koko ajan ja mielessäni usein. Kun joulun alla vierailin hänen luonaan, oli hän mun Helsingissä häntä odottaessani ottanut mukaan siiderit, jouluvalot ja tonttulakit ihan vain siksi, kun arveli mun odotelleen venyneen aikataulun vuoksi kärsimättömänä ja nälkäisenä. Ja niin sain käskyn laittaa tonttulakin tai kiskoa valoköynnöksen kaulaani, kun lähdettiin etsimään ruokapaikkaa.

 Ystävyys ei katso ikää. Oli hassua, kun varsinkin joskus yläkoulu- ja teini-iässä oli tarkkaa, että ystävän piti olla suhteellisen saman ikäinen. Varsinkin parin viime vuoden kuluessa oon saanut monia uusia ystäviä, ja ikähaarukka on melkoisen laaja. Ystävyys ei todellakaan katso ikää, ja niitä sielunkumppaneita voi löytyä mistä tahansa ikäluokasta. Eri ikäiset ystävät ovat myös rikkaus, sillä erilaiset elämäntilanteet voivat olla opettavaisia sekä herättää paljon keskustelua ja ajatuksia. Monella ystävälläni on lapsia, ja pari pitkäaikaista ystävääni on myös hiljattain saanut tai saamassa oman pikkuisen nyytin. Vaikka tämä vaihe ei vielä itselläni olekaan elämässä ajankohtainen, olen onnekas saadessani seurata ystävieni matkaa äitiyden taipaleella. 

♥ Ystävä arvostaa sinua sellaisena kuin olet. Tämä on yksi tärkeimmistä asioista, mitä oon ystävyyteen liittyen huomannut. Mulla, kuten myös varmasti lähes jokaisella, on ollut elämässäni niitä ihmisiä jotka ovat olevinaan ystäviä, mutta ottavat enemmän kuin antavat. Ihmisiä, jotka saavat sut epäilemään omaa arvoasi ja kykyjäsi. Voin kertoa, ettei sellainen ihminen ole ystävä laisinkaan. Ystävä rakastaa ja arvostaa sinua sellaisena kuin olet, ja saa sinusta esiin parhaat puolesi. Mun on ollut joskus vaikea paljastaa syvimmät ja sisimmät ajatukseni ja kokemukseni, mutta tällä hetkellä oon valtavan onnekkaassa asemassa, sillä mulla on monta ihanaa ystävää, jolle voin puhua kaikesta. Kertoa ne omat heikkouteni ja ongelmani, ja saan silti lempeää hyväksyntää ja rakkautta sekä tarpeen vaatiessa lempeää ohjausta oikeaan suuntaan. 

 Ystävyys on vastavuoroista. Vaikka ystävät usein on ja pysyy, täytyy muistaa etteivät ystävät silti ole itsestäänselvyyksiä. Vaikka en ole koskaan pitänyt ketään itsestäänselvyytenä, tunnen tässä kohtaa piston sydämessäni. On monia ihania ihmisiä, joiden kanssa haluaisin pitää paljon enemmän yhteyttä. Ylipäätään vastata pitkiin viesteihin puolin ja toisin useammin kuin muutaman viikon välein. Alkuvuosi on ollut valtavan raskas, ja vaikka nyt alkaakin helpottaa hieman, on jaksaminen ollut koetuksella. Silloin ei ole yksinkertaisesti kyennyt aina näpyttelemään puhelinta, tai oikeasti miettimään mitä pitkiin viesteihin vastaisi. Lyhyisiin ja kiireellisempiin viesteihin on vain niin paljon nopeampi näpytellä vastaus vaikka paikasta toiseen kävellessä. Tämä harmittaa kovasti, ja parilta ystävältä olenkin pyytänyt asiaa anteeksi. Ystävät on rakkaita ja tärkeitä, mutta välillä kaiken kiireen keskellä joutuu väkisin tinkimään ajasta vähän jokaisella elämän osa-alueella. Tuntuu, ettei aika riitä oikein mihinkään, ja usein on vain niin väsynyt. Mikäli tunnistat itsesi tästä; olet rakas ja tärkeä, arvostan kovasti ystävyyttäsi ja täällä ollaan! Ystävyys vaatii molempien halun ja tahdon vaalia ystävyyttä, antaa itsestään ja saada samalla tilalle. 

♥ Ystävä voi löytyä yllättäen, läheltä tai kaukaa. Oon saanut monta todella ihanaa ystävää parin viime vuoden aikana. Vaikka aikuisiällä ja erityisesti opintojen ulkopuolella ystävien löytäminen voi olla vaikeaa, niitä ihania kultakimpaleita varmasti osuu jokaisen matkan varrelle! Esimerkiksi minä löysin ihanan ystävän syksyn pentukurssilta, jonne Lumin kanssa osallistuttiin. Laurasta on nopeasti tullut yksi läheisimmistä ja tärkeimmistä ihmisistä mun elämässä. Ihminen, jonka kanssa voi puhua kaikesta ja höpsötellä omana hassuna itsenään. Myös blogi on mahdollistanut tutustumisen moneen ihanaan ihmiseen, joista on tullut viime vuosina rakkaita ystäviä. Eräs sielunsiskokin on sieltä löytynyt. Muista pitää silmäsi avoinna, ja antaa uusille tyypeille mahdollisuus näyttää, kuinka mahtavia he voivat olla!

♥ Ystävä kantaa sinua, kun et itse jaksa. Niin mulla, kuin monella muullakin, on sattunut elämässä rankkoja asioita vuosien saatossa. Läheinen voi menehtyä, parisuhteessa voi olla ongelmia, elämä voi potkia päähän. Mikä ystävyydessä on yksi parhaista asioista, on se, ettei näitä murheita tarvitse kohdata yksin. Ystävä kuuntelee ja jakaa murheet kanssasi, ja sen jälkeen potkii sinut ylös sängyn pohjalta itkemästä. Kun mietin opiskeluvuosiani, oon saanut ystäviltäni aivan valtavan määrän tukea, ja pyrkinyt itsekin olemaan paras mahdollinen tuki hädän hetkellä tai ongelmatilanteissa. Voin rehellisesti sanoa, että ilman ystäviäni en olisi tässä ja tällaisena, kuin nyt olen. Kiitos, ystävä. 

♥ Ystävä kertoo rehellisen ja valistuneen mielipiteensä mistä tahansa. Jos shoppaillessa hipelöimäsi paita on ruma, tulee se varmasti suoraan ystävän suusta. Jos olet käyttäytynyt vähän typerästi, ystävä uskaltaa kertoa että nyt olisi hieman parantamisen varaa. Ja tiiättekö mitä, se just on ystävyydessä parasta! Voit luottaa siihen, että ystävä ajattelee sun parasta, vaikka sitten estämällä sua ostamasta sitä kammottavaa paitahirvitystä. Terkuin minä, joka pari viikkoa sitten ystävän palauttaessa mut maanpinnalle jätin metallinhohtoisen pufferin kauppaan ;)

♥ Ei se määrä, vaan laatu. Ei ole väliä, kuinka monta ystävää sinulla on. Se millä on väliä, on ystävyyssuhteiden laatu. On tärkeämpää olla vaikka se yksi läheinen ystävä, kuin massoittain puolituttuja, jotka ei tiedä susta juuri mitään. Ystävälle voit uskoutua, ja se yksikin ystävä tekee sun elämästä valtavan paljon parempaa. 

♥ Pidä kiinni ystävistäsi. Tämän kohdan nimi oli ensin meidän tiiviin opiskeluporukan lempinimi, mutta vaihdoin sen hieman yleispätevämpään versioon. Meillä on nyt 5. opiskeluvuosi menossa, ja joillekin se on samalla viimeinen. Meidän tiivis porukka, Joensuun perhe, on hajoamassa kuka minnekin päin Suomea ja maailmaa - ja on itse asiassa pitkälti jo hajonnutkin. Me on pidetty yhtä kohta viisi vuotta, ja opittu tuntemaan ja rakastamaan toisiamme sellaisina kuin ollaan, omina itsenämme. Kymmenen tytön porukkaan mahtuu erilaisia tyyppejä laidasta laitaan, mutta silti täydennetään kaikki ihanasti toisiamme. Oon oppinut sen, että ystävistä kannattaa pitää kiinni. Vaikka kuinka seurustelisit ja haluaisit mössöttää kumppanisi kanssa sohvan nurkassa 24/7 vuoden ympäri, älä tee niin. Muista ystävät. Kun vietät aikaa ystäviesi kanssa, olet varmasti myös samalla paljon parempi ja vapautuneempi kumppani. Ja vaikka me nyt lennetään pesistämme kuka minnekin, oon varma että me tullaan aina pitämään yhtä. Tulee ihan kyyneleet silmiin, kun mietin kuinka paljon nuo tyypit mulle merkitseekään. 

Ihanaa ystävänpäivää 

18 kommenttia :

 1. Kiitos kauniista sanoistasi<3 Sieki oot todella tärkeä ystävä elämässäni. Tämmöiset hyvänmielen postaukset on parhautta<3 Ihanaa ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain, ja kiitos myös sulle <3 Hyvän mielen postaukset on myös ihan lemppareita tehdä! :) Ihanaa ystävänpäivää ja kiitos vielä kortista <3

   Poista
 2. Kiva postaus <3 Itsekin juuri kirjoittelin hiukan ystävyysjuttuja ja samoja asioita tuli kyllä itselläkin esiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos <3 Käyn fiilistelemässä ystävänpäivää myös sun postauksen kautta! :)

   Poista
 3. Ihana postaus & ihanat kuvat!! Ihanaa ystävänpäivää sullekin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, ja sinnekin ihanaa ystävänpäivää! <3 Ja hali! <3

   Poista
 4. Vitsit miten ihana postaus ja ihanat kuvat taas Jenni! <3 hyvä välillä miettiä näitä ystävyysjuttuja ja silloin kyllä muistaa miten tärkeitä ne ystävät elämässä onkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti Miina <3 ! Niinpä, näitä olisi ihan hyvä tietoisestikin välillä aina miettiä :) Ystävät on oikeita kultakimpaleita!

   Poista
 5. Mulla ei todellakaan ole montaa ystävää, mutta just kirjoitin blogiin samasta aiheesta, jonka sinäkin sanoit: määrä todellakin korvaa laadun! :)

  Pakko muuten kehaista tän postauksen kuvia - ihana yhdistelmä kaikkea aiheeseen niin hyvin sopivaa. Ja sulle sopivaa, hempeän suloista :)

  Ihanaa ystävänpäivää Jenni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, pitääpä käydä kurkkaamassa sun kirjoitus <3 Mutta juuri noin se on, määrä korvaa laadun. Montaa ystävää ei tarvitsekaan olla, kunhan tuntuu että se riittää itselle. Erilaisia ihmisiä on yhtä paljon kuin ystävyyssuhteitakin :)

   Kiitos hurjasti Kirsi, sinun kommentit on aina niin hurjan ihania! :) Ja vielä näin myöhässä - ihanaa ystävänpäivää sinnekin <3

   Poista
 6. Aivan upeat kuvat! Ja muutenkin aivan ihana teksti, sekä ihania ajatuksia ystävyydestä.

  VastaaPoista
 7. Vau Jenni, nää kuvat <3 Ja siis tämä teksti <3 Voin samaistua joka asiassa, vaikkakin itselle esim tuo vastavuoroisuus on hankalaa kun en aina jaksa phone kädessä näpytellä viestejä sun muita. Mutta se on vähän sama kun tuo että ystävyys säilyy kilometreistä huolimatta, vaikkei tosiaan pidä yhteyttä useasti niin silti siellä ollaan vaikkei pidäkään päivittäin yhteyttä :) Ymmärsitköhän mitä ajan takaa :'D Esimerkiksi mekään ei ehditä kokoaikaa pitää yhteyttä, vaan silloin tällöin ja silti tiedän että meidän väleillä ei oo mitään hätää <3 Oot kyllä kultainen, oon niin onnellinen että oon saanut sut mun elämään ja ois niin ihanaa jos ehdittäisiin nähdä useammin<3 Vielä kerran ihania kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos murunen <3 Oot niin oikeassa! Me ei tosiaankaan keskenämme jakseta koko ajan pitää yhteyttä ja se on ihan ookoo, tiedetään että toiselle saa silti laittaa viestiä milloin vaan :) Jotenkin somen kanssa joutuu jo blogin takia olemaan niin paljon tekemisissä, että sitten haluaa pyhittää illat jollekin muulle kuin pelkälle puhelimen näpyttelylle. Ja mulle ainakin niitä pitkiä viestejä tulee välillä paljon, niin ei yksinkertaisesti jaksa panostaa niin paljon kuin pitäisi, ja vastaaminen venyy. :(

   Ja voi sinä ihana! <3 Itsekin oon kultainen ja oon kans niin onnellinen että mulla on sut <3 Otetaan tavoitteeksi nähä pian! :)

   Poista
 8. Monia hyviä ajatuksia ystävyydestä :) Ite otan aina aikaa illasta sen verran, että jos joku on kirjoittanut miulle pitkän viestin päivän aikana, olen reagoinut siihen ja kertonut vastaavani illalla, koska miusta on kurjaa, jos toinen on kirjoittanut pitkän stoorin ja unohdan vastata siihen! Näin on käynyt kahdesti ja tuntui kyllä itestä tosi kurjalta, vaikka toinen ymmärsi inhimillisen unohduksen :D Siitä syystä oonkin päättänyt aina tsekata, että oon vastannut kaikkiin viesteihin ennen unia - ajattelen jotenkin, että on miulla nyt sen verran aikaa, kunhan en unohda asioita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Se onkin tosi hyvä tapa. Välillä mulla ainakin on se, etten vain yksinkertaisesti jaksa. Oon välillä niin kiireinen ja niin loppu siitä kiireestä, että kun tiedän puhelimessa odottavan monta pitkää, ajatustyötä vaativia viestejä, niin en yksinkertaisesti kykene vastaamaan.

   Poista
 9. Kyynelsilmin täällä lueskelen tätä postausta, kun liikutuin niin paljon sun kauniista sanoista <3 Minun oma sielunsiskoni :') Oot niin tärkeä ystävä mulle, äärettömän hyvä kuuntelija, lohduttaja ja ihminen joka ajattelee kaikista aina hyvää<3 Oot paras naurattaja,joka saa aina hymyileen, parhain shoppailukamu ja hyvä myös viiniseurana ;) Pus muru, hirvee ikävä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi muru <3 <3 Sun kommentti oli päätynyt roskapostiin ja löysin sen vasta nyt sieltä :( Voi möh, sieltä löytyi muitakin kommentteja jotka on jostain syystä sinne päätyneet. Kyllä nousi kyyneleet silmiin noista sinunkin kauniista sanoista, enkä voi muuta sanoa kuin jokaiseen asiaan että SAMOIN SINÄ, RAKAS <3 Haleja <3

   Poista

Blog Design by Get Polished