18. maaliskuuta 2018

NIZZAN PLUSSAT JA MIINUKSET

Kuten sanottua, Nizza oli kaikin puolin aivan ihana. Kaupunki vei mun sydämen aivan täysin, ja lähtisin tuonne milloin tahansa uudestaan. Jokaisessa kaupungissa on aina hyviä puolia, mutta varmasti myös omat huonot puolensa. Täytyy myöntää, että Nizzan kohdalla mun oli hieman vaikea keksiä huonoa sanottavaa, mutta aina löytyy jotain pientä! Voi kuulostaa siis keksimällä keksityiltä nuo miinukset, sillä mitään todella huonoa ei kohdattu matkallamme. Suosittelen kyllä Nizzaa lämpimästi jokaiselle, joka haluaa yhdistää aurinko- ja rantaloman toisiinsa :-) Varsinkin kesäisin tuolla saa myös nauttia ihanasta lämmöstä, ja ympäri vuoden kyseessä on melkoisen aurinkovarma kohde!

Me vietettiin Nizzassa vain kolme kokonaista päivää, joten mikäli matka olisi ollut pidempi, oltaisiin varmasti ehditty tehdä, nähdä ja kokea enemmän. Olisi ollut ihanaa vuokrata auto, ja lähteä tutustumaan suloisiin vuoristokyliin. No, pitää jättää jotain seuraavallekin kerralle ;)

Nyt niihin plussiin ja miinuksiin...

 PLUSSAT:

+ Rento ja kiireetön tunnelma. Paikalliset kulkee kaupungissa kiireettömän näköisinä, ja itsellekin tuli jotenkin tosi rauhallinen ja onnellinen fiilis välittömästi. Elämä vaikutti niin erilaiselta kuin Suomessa, jossa porhalletaan eteenpäin juuri toisiinsa vilkaisematta. Tuolla vastaantulijat saattoivat katsoa toisiaan silmiin, ja meidän viereen puiston penkille istahtava nainenkin tervehti meitä kohteliaasti. Aivan ihana kulttuuri, ja niin kohteliaita ihmisiä!

+ Kauniit maisemat ja arkkitehtuuri. Valtavasti kauniita rakennuksia, upeita vuoria ja istutuksia, palmuja, silmänkantamattomiin kaunista rantaviivaa ja turkoosia vettä.. Kyllä sielu lepää, ihan todella. Olisin voinut istua promenadilla tuijottamassa merta ties kuinka kauan.

+ Paikallisten hyvä englannin kielen taito. Englannilla pärjää mainiosti, ja kaupoissakin myyjät vaihtoi englantiin heti, kun huomasivat ettei vastapuoli osaa tervehdyksiä enempää ranskaa. Me tosiaan googlattiin reissuun lähtiessä kaikki tervehdykset ja muut, mutta ei ranska oikein meidän suussa taipunut :-D Kova oli yritys silti, ainakin mulla mongertaessani!

+ Kaikki lähellä. Vanha kaupunki, shoppailukatu ja uudemmat kaupunginosat, ranta... Matka taittuu kätevästi kävellen paikasta toiseen! Meidän hotelli sijaitsi reilun kilometrin päässä kaikesta, eli ei laisinkaan paha matka. 

 Hyvät kulkuyhteydet ja julkinen liikenne. Nizzassa on todella hyvät julkiset kulkuyhteydet myös muihin kaupunkeihin, ja Cannesiin ja Monacoon pääsee näppärästi junalla tai bussilla. Me käytettiin reissussa vain bussia yhden ainoan kerran juuri Monacoon mennessä, eli kävellenkin pärjää mainiosti! Me käytiin Nizzan ulkopuolella ainoastaan Monacossa, ja siitä onkin tulossa postausta myöhemmin. Käsitykseni mukaan nuo molemmat ovat käymisen ja näkemisen arvoisia! 


+ Aurinkovarmuus. Luin jostakin, että Nizzassa on jopa 300 aurinkoista päivää vuodessa. Ja auringosta saatiin mekin nauttia koko reissun ajan, vaikka sää voi talvikuukausina olla hieman epävakaampi. Meidän reissun aikana lämmintä oli noin +13 - +15 astetta, ja aurinko paistoi koko ajan. Rannassa kova tuuli sai hetkittäin palelemaan, mutta sisämaassa istuttiin nauttimassa auringosta ja sen lämmöstä. 

+ Hyvät shoppailumahdollisuudet. Nizzan pääostoskadulta Avenue Jean Medecinilta löytyy oikeastaan kaikki, mitä shoppailija tarvitsee. Löytyy perus Zarat ja Henkkamaukat, ja ihan vierestä Place Massenan läheisyydestä tyyriimmät luksusputiikit. Myös vanhasta kaupungista löytyy krääsäturistikauppojen lisäksi ihania pikkuputiikkeja, joista mekin tehtiin pari pientä löytöä kotiin. Niistä lisää myöhemmin! 


 MIINUKSET:

- Hintataso. Monet sanoo että Nizzassa on kallista, mutta ei mielestäni missään ollut Suomea kalliimpaa. Eli jos odotat lomaltasi alhaista hintatasoa, Nizza ei sitä ole. Ei myöskään erityisen kallis missään nimessä. 

- Ei säväyttäviä ruokakokemuksia. Joku jo aiemmin pyysi vinkkaamaan, mikäli löydetään vanhasta kaupungista jokin todella ihana ravintola. Vanhassa kaupungissa on ravintoloita todella paljon, mutta valitettavasti ei lyhyen matkamme aikana löydetty mitään tajunnanräjäyttävää. Ihan ok annoksia, mutta ei mitään sen enempää. Monacossa syötiin hinta-laatusuhteeltaan tosi heikot annokset, mistä jäi vähän paha maku suuhun. Mun hyvin tavallinen ja jopa mauton lasagnepala maksoi 23€, 12cl viiniä 8€, poikaystävän syömättä jäänyt ja listan toiseksi halvin pihvi 32€ sekä kalja 9€. Eihän nuo mitään sikahintaisia ole, mutta muuten saatiin melkein puolet halvemmalla molempien ruoat ja kerran vielä puoliksi jaettu jälkkärikin. Älkää siis missään nimessä menkö Monte Carlon casinon viereiseen ravintolaan, vaan etsikää hieman kauempaa!

- Taksien hinnat ja rahastus. Vaikka en pidä muuten Ranskaa juuri Suomea kalliimpana näiden vähäisten kokemusteni perusteella, olivat taksimatkat todella tyyriitä. Meidän 8km matka hotellilta lentokentälle tai toisinpäin maksoi 35-40€. Se tuntuu kyllä aika hurjalta hinnalta maksaa noin lyhyestä matkasta, mutta jouduttiin ottamaan taksi saapuessamme ja lähtiessämme yöllä. Kannattaa siis etukäteen sopia taksin kanssa hinnasta (kuten mekin teimme), mutta mikäli muut julkiset eivät kulje hankalaan kellonaikaan kuten meidän tapauksessamme, on taksien helppo rahastaa. 

- Koirankakkoja joka puolella :-D Paljon tuli ihania turreja vastaan, mutta kääntöpuolena pisti väkisinkin silmään, että niiden jätökset oli harvinaisen huonosti omistajat muistaneet siivota!

- Asiat on usein vain ranskaksi. Tämä ehkä häiritsi enemmän poikaystävää, joka tämän kohdan keksikin. Me ei tosiaan kumpikaan puhuta yhtään ranskaa, ja välillä erityisesti ravintoloiden ruokalistojen kohdalla joutui pohtimaan että mitä annos mahtaakaan sisältää. Tämäkin oli toisaalta hyvin raflasta riippuvaista, ja ymmärretään se että maassa tehdään maan tavalla. Toisaalta musta oli ihana hurmioitua ranskan kielestä ja pohtia mitä mikäkin tarkoittaa, eli ei missään nimessä ole kyse pelkästä miinuksesta!

Lisähuomiona voisin sanoa, että katukuvassa näkyi paljon asein varustautuneita sotilaita. Tämä on ihan ymmärrettävää vajaan pari vuotta sitten tapahtuneen terrori-iskun takia, mutta kyllä siinä aluksi väkisinkin hieman säpsähti sotilaat nähdessään. Toki he ovat siellä turvaamassa kansalaisia, eivät pelottelemassa ketään. Eikä mua kyllä tippaakaan pelottanutkaan missään vaiheessa. Silti hyvin erilaista, kuin mihin on itse tottunut, ja siksi ajatuksia herättävää.

Ootko sä käynyt Nizzassa? Jos olet, mitkä oli sun mielestä suurimmat plussat ja miinukset? Jos et, lähtisitkö tämän postauksen perusteella tutustumaan kaupunkiin? 

Ihanaa sunnuntaita ja pian alkavaa uutta viikkoa! 

22 kommenttia :

 1. Hyviä plussia sekä miinuksia. Hintatasoltaan luulin, että Nizza on paljon halvempi, mutta ei näköjään! Todella kauniita kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka :-) Mä taas olin kuullut varoitteluja että on todella kallis, mutta ei se niin kallis ollutkaan! Ei juuri suuria yllätyksiä tullut hintatason puolesta suuntaan tai toiseen, paitsi tuo taksin osalta. Kiitos vielä <3

   Poista
 2. Voi vitsit, ihanan hempeitä kuvia <3 Mäkin olen harkinnut Nizzaa yhdeksi Italian kiertomatkan kohteeksi, ajateltiin joskus vuokrata auto ja ajaa Italian läpi viinien ja maisemien perässä :) Saas nähdä jos tuo käy koskaan toteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia :-) <3 Voi miten ihanalta tuo kuulostaa, varmasti Nizza sopisi hyvin kiertomatkan lyhyemmäksi kohteeksi!! :) Italia ja Ranska, aaaah. Voisin hypätä teidän matkalle mukaan vaikka heti :D

   Poista
 3. olipa mielenkiintoinen postaus sillä oon miettinyt nizzaa yhdeksi lomakohteeksi:) Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti, tosi ihanaa että tästä oli hyötyä! :) <3

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia! En meinannu pystyä keskittymään ees tekstiin, wau😍 pakko kysyä, että millä kuvaat ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tuuli, aivan ihana kommentti <3 <3 Kuvaan Sonyn A5000 -minijärkkärillä, ja useimmiten käytössä on 50mm f/1.8 -objektiivi :) Joissakin oon käyttänyt laajakulmaa tai kalansilmää!

   Poista
 5. Vauutsi mitä kuvia! <3 Kyllä tulee ikävä Nizzaa! Koska siis onhan tuo todella kaunis kaupunki kaiken kaikkiaan :) Olin myös yllättynyt kuinka moni osasi englantia tuolla, koska Pariisissa kulma ei tyylii suostuta puhumaan englantia :D

  Mun mielestä Nizza oli suht perus hintainen kaupunki. Me syötiin useammankin kerran 15-20 eurolla kolmen ruuan menu. Vanhassa kaupungissa ainakin oli useampi hyvä ravintola. Monacossa taas sitten kallista olikin :D Harmi ettei teillä onnistunut menemään bussilla Nizzassa, tuo taksi on ihan liian kallis jo! Mutta todella ihana postaus kuvineen Jenni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ihana <3 Niin tulee kyllä mullakin, vaikka vasta siellä olin! Oltaisiin saatu enemmänkin aikaa kulumaan tuolla. Ohoh, Pariisissa en ole koskaan käynyt (listalla on ;)), mutta hassua ettei siellä suostuta puhumaan englantia! Nizzassa kielestä ei tullut ongelmaa, sillä paikalliset kyllä vaihtoivat heti englantiin kun huomasivat ettei vastapuoli osaa ranskaa tervehdyksiä enempää.

   Te ootte kyllä osuneet selvästi hyviin ravintoloihin, kun ootte noin edulliset menut saaneet! Olisipa reissu ollut pidempi, niin olisi enemmän rafloja ennättänyt testata ;) Jep, Monacossa kyllä kallista oli..

   Kiitos vielä kehuista <3

   Poista
 6. Nizza on kyllä aivan ihana kaupunki! <3 Nizzan vieressä Antibesissa olevan asuntomme vuoksi olen Nizzassa käynyt about miljoona kertaa ja voin kyllä allekirjoittaa kaikki nuo kohdat - etenkin taxit ovat superkalliita (ja kaiken lisäksi usein pimeitä), joten yleensä on pakko suosia julkisia tai käyttää omaa autoa :-D Aivan ihania kuvia muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit, mullekin kelpaisi asunto lähellä Nizzaa!! :D Tähän tuhat sydänsilmäemojia. Ihanaa, että pääset noin usein vierailemaan Nizzassa ja muualla Ranskan rivieralla! Kiitos kehuista <3

   Poista
 7. Aivan ihana postaus ja sai ehdottomasti minut lisää kiinnostumaan Nizzasta!:) Miehelle sitä oon ehdottanutkin välillä Nizzaa, koska ranta- ja kaupunkiloman yhdistelmä on sellainen mihin tällä hetkellä haluaisin :) Hintataso yllätti minua ihan vähäsen, luulin että olisi ollut vähän alhaisempi, kuitenkin tiesin että siis ei eroa paljoa Suomen hintatasosta :D

  Ja vielä pakko sanoa näistä kuvista, vau miten upeita <3 Nuo sinun ja Eskon yhteiskuvat, ai että mikä tunnelma ja rakkaus <3 Voihan matkakuume :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihana kuulla, että tällä postauksella oli sellainen vaikutus :-) Sitä toivoinkin, että joku muukin ihastuisi tähän ihanaan kohteeseen! Toki matkustelun eettiset seikat olisi hyvä ottaa huomioon :/ Niin ihanaa kuin se onkin, niin päästöt ovat valtavat ja maapallo kärsii. Hankalia, moniuloitteisia ja ajatuksia herättäviä juttuja.

   Kiitos ihanista sanoistasi <3

   Poista
 8. Voi että, kun tulee ikävä vuodentakaista Nizzan matkaa - ihania kuvia!! Pystyn kyllä samaistumaan joihinkin kohtiin hyvin - mulla tosin jäi jotenkin tympee maku suuhun asiakaspalvelusta. Vaateliikkeissä nimittäin tuntui olevan turhautuneita katseita kun myyjät tajusi, ettei puhuta ranskaa :-D

  Mut vitsit kuinka kallista taksilla meneminen teillä oli! Me käytettiin ongelmitta Uberia ja öisin maksettiin about 10km matkoista 10-15 e, joten todellakin iso ero!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin niin kuvitella, Nizza on nimittäin niin ihana! <3 Onpa harmi, että sun saama asiakaspalvelu ei ollut yhtä tasokasta :/ Meille sattui hotellissakin yksi tosi hyvä tapaus, josta kerron myöhemmin ostospostauksessa lisää! Toki joitakin saattaa harmittaa ettei ranskaa osata, mutta pääsääntöisesti meille kyllä oltiin kohteliaita ja ystävällisiä :) Oho, onpa kyllä tosiaan iso ero taksien hinnoissa!! :o Meidän lähtiessä lentokentältä paikalla oli vaan kaksi taksia jotka sanoivat saman hinnan, ja lähtiessä hotellin respasta tilattiin meille jo edellisenä iltana kuljetus, ja he sanoivat että 40e on ihan normi veloitus :/

   Poista
 9. Oon kyllä haaveillut jo kauan Nizzaan pääsystä (ja samalla reissulla vaikka monacoon ja pariisiinkin! :D) ja nyt nää sun ihanat lomakuvat kyllä vaan taas nosti tätä mun reissukuumetta! <3 Olet kyllä niin ihanan näköinen tuossa tyllihelmassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariisia kans ehdotin miehelle, mutta olis tullut vähän liikaa meidän lyhyelle lomalle :'D Mutta Pariisiin on joskus päästävä! Reissukuume on kyllä paha kuume, se aina nousee, mutta ei oikein ikinä laske :-D Pian saat sinäkin siihen väliaikaista helpotusta! ;) Kiitos ihana Miina <3

   Poista
 10. Ääää mitä kuvia, mä en kestä!!<3 Lähtisin todellakin Nizzaan näiden plussien perusteella :D Harmi että ei tullut mitään säväyttäviä ruokakokemuksia :( Jotenki näin kulinaristina kaipaa niitä XD Noi kuvat susta ja töpsykästä <3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti muru ;) <3 Mä tiedän hei ;) Mä oon kans niin kulinaristi, mutta onneksi hyvä viini auttoi hieman heheheh!

   Poista
 11. Ehdottomasti lähtisin Nizzaan tämän postauksen luettuani! Olen kyllä kuullut tästä paikasta niin paljon erilaisia kommentteja, että on hieman ristiriitaisia tuntemuksia itsellä. Tietysti jokainen kokee matkakohteet niin eri tavalla, mutta voisin silti - joidenkin negatiivisista kommenteista huolimatta - pakata kimpsuni ja kampsuni ja lähteä Nizzaan pienelle hermolomalle :) Kiva siis, että toteutit tämän mun toiveeni (vai toivoiko joku muukin tällaista postausta?), tätä postausta oli erittäin mukavaa lukea!

  Todella kauniita ja tunnelmallisia kuviakin vielä. Aivan ihana tuo viimeisin! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihana kuulla, kiva että tämä postaus vakuutti sinut Nizzasta ;) Mäkin olin kuullut Nizzasta paljon mielipiteitä puolesta ja vastaan, mutta itse kyllä rakastuin ihan täysillä! Se on kyllä totta, että jokainen kokee matkakohteet omalla tavallaan. Ja kiitos sulle tosi kovasti tästä postaustoiveesta, tätä oli mukava toteuttaa! :) <3

   Ja kiitos kehuista <3 Ihanaa viikonloppua Emmi-Stina!

   Poista

Blog Design by Get Polished