6. toukokuuta 2018

TUKKAHÖPINÄÄ JA ASU NIZZASTA

Hoksasin juuri, että mulla tulee kiire tykittää edelliset Nizzan matkan kuvat ennen seuraavaa reissua! Erityisesti siksi, kun en halua niitä putkeen postata, vaan laittaa muuta sisältöä sopivasti väliin. Ja tiiättekö mitä seuraavan reissun läheneminen tarkottaa? No, tietysti sitä että pian vietän rakkaiden ystävieni kanssa 10 päivää auringossa, ja myös sitä, että mä valmistun pian! Laitoin perjantaina gradun ensimmäiseen tarkistukseen, ja eilen se tuli takaisin korjausehdotusten kanssa. Eikä niitä edes ollut paljoa! Tai oli toki paljon kaikkea pientä, mutta ei mitään suuria muutoksia. Se tarkoittaa sitä, että ehkä viikon päästä gradu on jo aikalailla palautuskunnossa, toivottavasti. Tuntuu aivan uskomattomalta. 

Mä kävin tällä viikolla kampaajalla, ja oon hieman harmistunut hiuksistani. Oon oikeastaan aika usein aiemminkin ollut kampaajakäynnin jälkeen, mutta en nyt hetkeen. Viimeinen niitti oli, kun mies sanoi mun hiusten näyttävän ruskeilta :D Auts. Halusin nimenomaan vaaleaa, vaalentaa tummaa tyveä ja ehkä hopeisuutta hieman vähemmäksi. Sellainen vaalea, kiva, luonnollinen, mahdollisimman väritön blondi. No, tyveä saatiin raidoilla vaaleammaksi eikä se ole enää tummanruskea. Siinä oli kuitenkin tummaa väriä useampi sentti, ja omaa tukkaakin oli näkyvissä muutaman sentin verran. Nyt se on sellainen haaleampi, mutta en nyt vaaleaksi sanoisi. Latvat oli niin hopeashampoon kyllästämät (vaikken olekaan sitä viikkoihin käyttänyt), että vaalennusaine karautti tukan minuutissa vihreäksi. Jihuu. No, laitettiin siihen vaan jokin ilmeisesti keltaisuutta neutraloiva aine hetkeksi ja vihreydestä sentään päästiin. 

Tää on kyllä tasaisempi väriltään, varsinkin kun kyllästyin tummaan tyveen. Mutta mun makuun hieman liian ruskea, kun halusin ehdottomasti vaalean lopputuloksen. No, ehkä kaikkea ei vaan saa kerralla vaalennusten kanssa. Jotenkin vaan tuntuu, että latvat oli ennen käyntiä vaaleammat, mutta ei voi mitään. Ymmärrän kampaajankin haasteet tämän monivärisen reuhkan kohdalla, ja ehkä ensi kerralla saadaan tätä raidoitettua enemmän sellaiseksi kuin haluan. Hiljaa hyvä tulee, ja toki väri vielä pesujen jälkeen tasoittuu!

pitsipusero Nelly
hame H&M
korkkarit Anna Field

Mä pohdin viikko sitten instassani (@vaniljakeiju) kirjoittamaani postausta siitä, miten minusta tuli minä. Ja ei, en ole tätä postausta julkaissut. En tiedä tulenko koskaan julkaisemaankaan. Kirjoitin sen viime sunnuntaina, enkä ole koskaan postausta kirjoittaessani itkenyt niin paljon. Postaus oli tavallaan lohdullinen ja painotti hyvää sekä vaikeuksista selviämistä, mutta en ole enää varma haluanko tuoda niin henkilökohtaisia, kaikkein kipeimpiä asioitani julkisiksi. Toivoisin voivani tarinallani olla vertaistukena kenties jollekin, joka on käynyt samoja asioita läpi. Mutta ne vain asettaa kirjoittajan niin haavoittuvaksi, etten ole varma haluanko että kuka tahansa vastaantuleva voi ne tietää. Tai joku jopa käyttää niitä minua vastaan. Mulle kaiken kirjoittaminen kuitenkin antoi tosi paljon. En tiedä, mitä te olette mieltä?

Kuvissa tosiaan yksi asu Nizzasta, kaipaan tuonne niiiiin takaisin. Mitä tykkäätte lookistani? :)

12 kommenttia :

 1. Vitsit sie oot kyllä upea nainen! <3 Nää kuvat on todella hienoja, varsinkin toi vaakakuva pysähdytti katsomaan kauemmin. :) Mie yleensä jos harkitsen julkaisua, siis silloin jos tuntuu liian henkilökohtaiselta se kirjoitettu teksti, niin mie pohdin, että voisinko kertoa samoista asioista esimerkiksi työkaverille tai hyvän päivän tutulle. Sen jälkeen mietin, että voiko sillä vahingoittaa perhettä ja miten helposti? Näillä yleensä itelle selviää, kannattaako tekstiä laittaa julkiseksi vai ei. Tsemppiä pohdiskeluun! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, kiitos hurjasti <3 Tuo kuvauspaikka oli ihana, vaikka taustalla olevat ihmiset oman haasteensa kuvaamiseen toivatkin. Kiitos vinkeistä, nuo kyllä kuulostaa oikeasti fiksuilta keinoilta auttamaan selvittämään, kannattaako postausta julkaista. Mietiskellään siis vielä täällä :)

   Poista
 2. Nainen oot kyllä niin upee, nää kuvat on huikeita <3

  nouw.com/emmikristiinan

  VastaaPoista
 3. Nää kuvat on kyllä todella onnistuneita! Ja oikein säteilet kuvissa<3

  VastaaPoista
 4. Uuu mikä leidi, oot sä vaan kaunis Jenniseni <3 Mä niin haluan reissuun, jotenkin niissä reissussa otetuissa kuvissa on jotain taikaa, asukuvissakin u know :D En tiedä miksi, mutta siltä se vaan tuntuu ihan omien kun muidenkin kuvien kohdalla mitkä on ulkomailla napattu :D

  Joo siis tuo hiusjuttu.. Vaalennus on sellainen mikä ei joidenkin kohdalla onnistu kerralla, vaan sitä pitää oikeesti olla kärsivällisyyttä tohon hommaan. Täällä yksi jolla on niin paljon punapigmenttiä, ettei se vaalennus oo yhden tai kahden tai kolmenkaan kerran valmis :D Nyt kun on ruvettu mun omaa tyveä raidoittamaan vaalealla, niin se onnistuu melkeinpä kertaheitolla, mutta kohdat jotka on värjätty ruskeella, ai kauheeta mikä punertavuus niihin jää, eikä mikään sävytys auta.. :D Ja sit kun haluan nimenomaan kylmäksi, lähes harmaaksi oman vaalean kohdan, ei se onnistu eikä mikään hopeashampoo tms meinaa pitää sitä yllä kun punapigmentti puskee läpi :')

  Ja hei, Millalla onkin hyvä vinkki tuon henkilökohtaisen postauksen julkaisun suhteen. Mä haluaisin kyllä mielelläni lukea sun postauksesi miten susta tuli sinä, mutta kannattaa tosiaan miettiä jos se tuntuu siltä että joku voi vahingoittaa sua itseesi sen avulla. Joskus se vapauttaa kun saa vain kirjoittaa itselleen kaiken ylös ja jättää asian siihen. Ja jos nyt et julkaise sitä, niin sellainen päivä voi tulla kun olet valmis julkaisemaan sen ilman että mietit uskallatko vai et <3 Mutta teet siltä kuin itsestä tuntuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti muru <3 No joo, reissukuvat on aina aivan ihania! Onneksi muutamat olisi Nizzasta vielä jemmassa :) Aika pitkälle on niiden julkaisu kyllä venynyt, hmm.

   Vaalennus on tosiaan sellainen, mikä vaatii kärsivällisyyttä, eikä sitä vaan voi tehdä kerralla niin että saisi pään aivan vaaleaksi. Mulla kans jäi tosi punertaviksi ja lämpimiksi nämä aiemmin ruskeaksi värjätyt kohdat :( Voi möh. No, seuraavaa värjäyskertaa odotellessa. No, me blondit ymmärretään näissä asioissa toisiamme! :D

   No totta, Millan vinkki oli kyllä toimiva :) On vaan hullua, kuinka oikeasti netissä joutuu pohtimaan sitä, että voiko joku vahingoittaa sua kirjoittamasi perusteella. Karu maailma. Mutta saa nähdä julkaisenko postausta ikinä, toisaalta haluaisin mutta samalla en oikein uskalla. Ja totta, joku päivä voinkin uskaltaa julkaista postauksen :) Ja ihan pelkkä kirjoittaminen helpotti jo omaa oloani!

   Kiitos Kata ajatuksista ja ihanan pitkästä kommentista <3

   Poista
 5. vau miten upeat kuvat ja sinä!!

  VastaaPoista
 6. Näytät ihanalta ja kuten olen aiemmin sanonutkin, tuo vaaleansininen väri passaa sulle kyllä niin hyvin! ♥ Haluaisin ehdottomasti nähdä jotain muutakin sen sävyistä sun päällä :> Esimerkiksi tuollainen heleänsininen paita olisi varmasti niin nappivalinta sulle!

  Itse parturi-kampaajana olen kohdannut tuollaisia tilanteita, ettei asiakas välttämättä lähde täysin tyytyväisenä kampaajalta kotiin. Yleensä kyseessä on juurikin vaalennusasiakas, mutta kuten Kata tuossa ylempänä kommentoikin niin vaalennus on prosessi, mikä ei toteudu hetkessä. Joskus haluttu lopputulos saadaan heti, joskus taas ei. Enkä nyt sano varmaksi, mutta jos asutte sellaisessa talossa, missä on vanhat putket, se vesi voi vaikeuttaa hiusten vaalennusta aika paljon :( Mä asun sellaisessa talossa, jonka putkista tulee paljon rautaa, mikä vaikeuttaa omalla kohdalla vaalennusta aika huomattavasti. Mutta toivottavasti saat ensi kerralla halutun lopputuloksen! ♥ Halusin vain parturi-kampaajana tuoda oman korteni kekoon :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana <3 Ja hei tiiätkö, mulla on yksi vaaleansininen puku, joka tulee varmasti pian näkymään asukuvissa, eli pääset sitten näkemään lisää vaaleansinistä mun päällä ;) Hassua, oot nimittäin ainoa joka on tainnut kertoa vaaleansinisen sopivan mulle! :D

   Oijoi, nuo on varmasti vaikeita tilanteita, mutta sellaisia, joita jokainen parturi-kampaaja kohtaa. Ja kaikki (mukaanlukien minä itse) ei välttämättä tajua omien hiustensa asettamia rajoitteita. Ei mullakaan ole mitään ammattitason tietämystä hiuksiin liittyen :D Vaalennukset erityisesti on kyllä haastavia, sen minäkin sentään tiedän. En vaan ymmärrä miten mun hiusten pituudetkin on paljon tummemman oloiset, kun en oo niitä missään vaiheessa halunnut tummemmiksi :o Meillä pitäisi olla talossa pari vuotta vanhat putket, tai siis onkin. Mutta kiitos vinkeistä ja avusta ja asiantuntijan mielipiteestä ;) <3 Ne tulee aina kaikki tarpeeseen! Seuraavaa kampaajakäyntiä innolla odotellen.

   Poista

Blog Design by Get Polished