11. heinäkuuta 2018

HELPOTUSTA STRESSIIN KUKKATIPPAHOIDOSTA

Kun tilastoja katsoo, on selvää, että tämän kesän luetuin postaus on ollut teksti nimeltä  Kun jaksaminen on koetuksella. Postaus herätti luonnollisesti paljon ajatuksia, ja sain kommentteja, tsemppejä ja mietteitä niin yksityisviesteillä kuin kasvotustenkin. Moni kohtaa elämässään jossakin vaiheessa sen tunteen, kun tuntuu ettei jaksa enää. Moni kohtaa sen useamminkin. Tuntuu että seinä on vastassa, ja elämä on yhtä stressin läpi tarpomista ja harmaata arkea. 

Omaan jaksamiseen voi onneksi vaikuttaa monin keinoin. On tärkeää huomata että nyt menee liian lujaa, ja tehdä stoppi kierteelle jo varhaisessa vaiheessa. Muuten seuraamukset voivat olla vakavia, eikä palautuminen enää tapahdukaan hetkessä. Ainakin omalla kohdallani hallitsen stressiä erityisesti oman ajan ottamisella. Sillä, että tekee niitä itselle tärkeitä ja ihan ikiomia juttuja. Lukee lempparikirjaa, katsoo hömppäsarjaa, nauttii karvakorvien seurasta, ulkoilee ja liikkuu, nukkuu kunnolla sekä hemmottelee itseään. Nää on niitä ensiarvoisen tärkeitä juttuja, jotta pää pysyy kasassa ja elämä tuntuu nautinnolliselta. Sun juttujen ei tarvii olla samoja kuin mun, vaan jokaisella on ne ihan omat voimaa tuovat pienet jutut elämässään. 

Tässä postauksessa kerron teille, kuinka pääsin yhteistyössä  Kauneushoitola Ecobeautyn kanssa hemmottelemaan itseäni sekä samalla hellittämään otetta inhottavasta stressikierteestä.

Pari viikkoa sitten astuin Joensuun Kauneushoitola Ecobeautylle stressaantuneena arjesta, sekä ongelmista auton parkkeeraamisen kanssa. Joensuussa on työmaita vähän joka puolella keskustaa, ja tuntuu että joka kerta on ilmestynyt uusia kiellettyjä ajosuuntia. Tuolloinkin matkaan ja parkkeeraamiseen hyvin varaamani aika osoittautui riittämättömäksi, ja ehdin paikan päälle vain täpärästi. Kuten arvata saattaa, tyypillisenä stressipallona pää ja mieli kävivät jo siinä vaiheessa aivan ylikierroksilla.

Kierrokset kuitenkin madaltuivat pian pujahtaessani Ecobeautyn rauhalliseen hoitohuoneeseen. Ensimmäisenä silmiin osuivat kauniit maanläheiset värit, rauhallinen taustamusiikki sekä kaunis seinätarra - Ilo on kauneutta ja kauneus iloa. Olimme yhdessä Ecobeautyn väen kanssa valinneet minulle hoidoksi Provida Flower Drops -kukkatippahoidon, joka on kehon ja mielen rentouttava hoitokokonaisuus. Vaikka hoito sopii erityisesti stressaantuneelle ihmiselle, valikoituu hoitoresepti jokaisen oman kehon ja ihon tarpeen mukaan. 

Kukkatippahoito oli minulle täysin uusi tuttavuus, josta innostuin valtavasti. Tarkempaa kuvausta hoidosta lukiessani tuntui, että tämä hoitohan on tehty juuri minulle! Kukkaterapia on suunnattu erityisesti ihmisille, joita jokin elämässä ahdistaa tai elämä tuntuu taakalta, mutta voimaa muutoksen tekemiseen ei ole. Kukkaterapia on Edward Bachin kehittämä menetelmä, joka perustuu ajatukseen fyysisen sairauden taustalla olevan psyykkisen syyn (esim. pelko, stressi, ylisuorittaminen) hoitamisesta. Kukkauutteet auttavat muuttamaan negatiivisen suhtautumisen positiivisempaan suuntaan, sillä kukkatippojen energiat antavat muutosvoimaa. Mitään hokkuspokkustaikatippoja nämä eivät ole, mutta osaltaan vahvistavat yksilön mahdollisuutta parantaa itsensä ja vapauttaa elimistö toimimaan sairautta ja stressiä vastaan.  

Hoidon alussa sain valita yllä näkyvän kuvan kukkatipoista 1-3 kappaletta, joista minun oma kukkatippauutteeni tehtiin. Lisäksi minua pyydettiin valitsemaan kukkia sisältävistä kuvakorteista yksi, joka tuntui jostakin syystä sillä hetkellä oikealta. Olin ihan fiiliksissä, sillä tiesin mitä valitsemistani tipoista tehdään, mutta en tiennyt asian syvempää merkitystä. Aktiivinen rooli hoidon alussa tuntui todella jännältä, ja odotin innolla mitä valitsemani tipat hoidon lopussa minulle kertovatkaan! Kun hoidon tekijä Titta (iso suositus hänelle!) lähti tekemään uutetta, minä istahdin tuoliin jalkakylpyyn. 

Kukkatippahoito on tosiaan kokonaisvaltainen hoitokokonaisuus, joka sisältää harmonisoivan jalkakyvyn lisäksi kasvojen, selän ja jalkojen lymfaattisen käsittelyn. Olin aivan haltioissani tästä käsittelystä, ja voin rehellisesti sanoa etten ole koskaan yhdenkään muun hoidon aikana tai jälkeen ollut näin rentoutunut. Huone oli hämärästi valaistu ja rauhoittava, ja minun osakseni jäi pelkästään kyljen kääntäminen tai asennon vaihtaminen hoidon vaiheen mukaan. Hoito tuntui koko ajan ihanalta ja rentouttavalta, kevyt hieronta oli juuri sitä mitä kaipasin. Joskus hierojalla käydessäni oon irvistellyt ja toivonut hieronnan olevan jo ohi, mutta tämä tuntui ainoastaan ihanalta ja hemmottelevalta alusta loppuun saakka. 

Hoidon jälkeen sain mukaani kukkatippauutteen, joka oli tehty valitsemistani kukkatipoista. Valitsemani kukkatipat olivat nimeltään Rock Rose, Self Heal ja Angelica. Kukkakuvani oli nimeltään Self Heal, ja kukka nimeltään niittyhumala. Titta kertoikin, että monesti hoitoon tuleva henkilö valitsee kukan kuvista tietämättään nimeltään saman, joka on jo valittu yhdeksi tipoista. Ja näin kävi minullakin! Hoidon lopussa selvisi, että valitsemani tipat soveltuivat erityisesti kriisien jälkeiseen tilaan, pelko- ja paniikkitiloihin, ihon desinfioitiin ja erilaisiin tulehduksiin. Kukkatippaliuosta käytetään joko sisäisesti sekoittamalla sitä muutama pisara veden joukkoon tai ulkoisesti esimerkiksi yö- tai päivävoiteen seassa. Kukkatipat ovat täysin turvallisia, eikä niiden käytössä ole havaittu haittavaikutuksia. Ne myös sopivat minkä tahansa normaalin lääkityksen kanssa käytettäviksi, eivätkä maistu miltään. 


Hoito toteutettiin Provida Organicsin tuotteilla, joista tulen kertomaan teille lisää myöhemmin. Tarkempi tutustuminen Ecobeautyn kauneushoitolaan oli omiaan myös ruokkimaan kiinnostustani ja ihastustani luonnonkosmetiikkaa kohtaan. Muutamia aiempia luonnonkosmetiikan suosikkejani esittelinkin jo täällä. Ecobeauty on erikoistunut ekologiseen luonnonmukaiseen kauneudenhoitoon, jonka taustalla on ideologia luonnon ja ihmisen kunnioittamisesta. Hoitolan tavoitteena on tarjota asiakkailleen kokonaisvaltainen ja rentouttava hoitoelämys, jonka aikana keskitytään pelkästään hoidettavan hyvinvointiin. 

Minun kohdallani tämä toteutui aivan täysin, enkä ole koskaan ollut tyytyväisempi hoidosta lähtiessäni. Olo oli hyvin rentoutunut ja keveä. Mielestäni Ecobeautyn ideologia on todella ihailtava, ja näkyy heidän kaikessa toiminnassaan!

Ja mitkä on olleet fiilikset hoidon jälkeen? Eihän tämä missään nimessä kaikkea stressiä poistanut, mutta oon kyllä kokenut jaksavani arjessa paremmin. Toki tämäkin on monen asian summa, mutta uskon kyllä hoidolla ja käyttämälläni kukkatippauutteella olleen vaikutusta parempiin fiiliksiini. Elämä ei tunnu lainkaan niin musertavalta ja stressaavalta, kuin hoitoon mennessä. Ja luulen, että sain hoidosta ja kukkatippaterapian ajatuksista hyvää fiilistä omaankin tekemiseeni ja olemiseeni ;) Kukkatippauute on yhä ahkerassa käytössä, kerron siitäkin lisää muutaman viikon päästä esitellessäni teille Providan tuotteita!

hoito ja tuotteet saatu  Ecobeautylta

Yhdessä Ecobeautyn kanssa halutaan ilahduttaa myös teitä mahdollisuudella päästä kukkatippahoitoon alennettuun hintaan, joten lokakuun loppuun asti hoidon saa hintaan 95€ (normaalisti 110€) mainitsemalla hoidon yhteydessä blogini SADEPISAROITA NIITYNKUKKASILLA. Henkilökohtaisesti suosittelen tätä hoitoa koko sydämestäni erityisesti muille kaltaisilleni stressipalloille, mutta vahvasti uskon, etteivät vähemmän stressaantuneetkaan tähän pety ;) Ecobeauty löytyy ihan Joensuun keskustasta, Carelicumin sisäpihalta!

Lämmin kiitos koko Ecobeautyn porukalle sekä erityisesti hoitoni toteuttaneelle ihanalle Titalle 

Miten sinä pidät huolta itsestäsi kiireisen arjen keskellä? Oletko kuullut kukkatippahoidosta tai kukkaterapiasta aiemmin?

16 kommenttia :

 1. Tuo olisi ihana päästä kokemaan, jotenkin tosi rauhallinen fiilis oli tätä lukiessakin 8) Mä en oo koskaan käynyt missään hieronnoissa tai muissa, mutta nautin jo kovasti kampaajalla kun päätä hierotaan pesupaikalla ja kerran kulmahuollossa kasvojen yläosa hierottiin sekä kerran sain kokeilla ihanaa käsihoitoa ripsihuoltopaikassani :D Pitäs vaan rohkeemmin kokeilla näitä hoitoja, vaikkei mitään sen suurempaa stressiä nykyään oo (onneksi) ollutkaan. Silti... on nää juttuja joista naiset tykkää <3 Ihana että pääsit rentoutumaan ja nauttimaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli koko hoidon ajan ja piiitkään sen jälkeenkin aivan todella rentoutunut olo! :) Siis kaikki päähieronnat kampaajalla ja muut vastaavat on jotain aivan taivaallista, en tiedä lähes mitään parempaa <3 Ai että. Kannattaa ehdottomasti käydä joskus jossain hoidossa, nää on vaan niin parasta ja tulee hektisessä elämässä (ja miksei rauhallisemmassakin) tarpeeseen! :)

   Poista
 2. Kuulostaapa ihanalta ja rentouttavalta hoidolta, joka teki varmasti siulle hyvää <3 En ole aiemmin kuullutkaan tuollaisista kukkatipoista, joten oli mielenkiintoista lukea tätä postausta :) Aurinkoista loppuviikkoa sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teki ihan todella hyvää kyllä <3 En ollut minäkään aiemmin kuullut, mutta innostuin näistä aivan älyttömästi! :) Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua sinnekin <3

   Poista
 3. vautsi kuulostaapa tosi mielenkiintoiselta kokemukselta tuollainen :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että välittyi sinnekin tämän hoidon mielenkiintoisuus ;) Sitä tämä todella oli!

   Poista
 4. Kuulostaapa rentouttavalta ja yleelliseltä❤️ Pitäisiköhän lähteä hyödyntämään tarjousta🙈 yhtälailla kun stressipallo olen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit <3 Kannattaa lähteä, sä vielä ootkin lähellä Joensuuta eli sinne vaan ;)

   Poista
 5. Ecobeauty on tosi ihana paikka ja miekin oon käyny Titalla! :) Mikko osti miulle lahjakortin joululahjaksi joskus kauan sitten tuonne ja rakastuin paikkaan kyllä ihan täysillä <3 Kasvohoitoon voisi vaikka mennäkin - ehkä sitten kun työt loppuu, voisi palkita itsensä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai oot, en oo tiennytkään! :) Mutta tismalleen samaa mieltä oon! Ecobeauty saa täältäkin valtavan ison sydämen <3 Siinäpä vasta oiva palkinto itselle, mikä olisikaan ihanampaa :)

   Poista
 6. Tää kukkatippahoito oli kyllä todella mielenkiintoinen uutuus Eco Beautylta! :) Miun vakkari kauneushoitajalle tuli uusia kuvioita, niin miulla ei tällä hetkellä ole siellä ns. vakkaria, jolla käydä kauneushoidoissa. Josko jossain välissä natsaisi, pitäisi käydä ainakin kasvohoidossa ja jalkahoidossa tässä lähikuukausina! ^^ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa mieltä olen, todella ihana uusi tuttavuus, jonka taustalla olevat ajatukset kiehtoo ja kiinnostaa kovasti :) Kaikki kauneushoidot on kyllä aivan ihania, kunpa tosiaan tulisi useammin käytyä ja hemmoteltua itseä.

   Poista
 7. Hei mä en kestä miten ihanalle hemmotteluhetkelle toi kuulostaa <3 kukkaterapia on mulle itelle tuttua koulusta ja se on mun mielestä niin hellä hoitomenetelmä :) mä huolehdin itestä meditoimalla ja joogaamalla kiireen keskellä :') Pus, ikävä sua muru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, sitä se olikin <3 Lämmöllä muistelen käyntiäni tuolla. Tuo hoitomenetelmä on nimenomaan hellä, just kuten sanoit!! Aivan ihana. Ja ihanaa myös miten huolehdit itsestäsi, vois meditointi ja jooga tehdä mullekin terää :') Mullakin ikävä sua, haleja <3

   Poista
 8. Kuulostaa ihanan rentouttavalta ja täydelliseltä hemmotteluhoidolta! :)

  VastaaPoista

Blog Design by Get Polished