15. elokuuta 2018

HUIKAISEVA CAMINITO DEL REY

Tällä kertaa olisi vuorossa viimeiset kuvat Espanjan reissulta, ja nää onkin jotain aivan mieletöntä katsottavaa! Jos paikka näyttää jo kuvien välityksellä näin upealta, niin voitte vaan kuvitella miltä se näytti luonnossa.

Loman loppuvaiheessa vuokrattiin meidän yhdeksän hengen porukalle kaksi autoa, joista toisen rattiin mä hyppäsin. Kurvailtiin hurjia teitä pitkin Granadasta kohti El Chorron kylää ja Caminito del Reytä (suomeksi kuninkaan polku). Reitti ei ala suoraan parkkipaikalta, vaan ohjatun kierroksen alkuun päästäksemme käveltiin ensin 2,7 km reitti luontopolkua pitkin. Paikalle on mahdollista kävellä myös lyhyempi 1,5 km reitti, joka jäi meiltä näkemättä.

Lähdettiin Caminito del Reylle hyvin innoissamme ja hieman jännittyneinä, sillä olimme lukeneet paikasta etukäteen paljon. Vielä muutama vuosi sitten reitti tunnettiin maailman vaarallisimpana vaellusreittinä, jolla oli kuollut ja loukkaantunut kymmenittäin ihmisiä. Reitti oli rapistumisen ja kuolemien takia suljettuna yli 10 vuotta, jonka jälkeen se avattiin jälleen vuonna 2015. Oli muuten aika hurjaa katsoa nykyisen reitin alapuolella kulkevaa entistä reittiä, en ihmettele hetkeäkään miksi reitti on ollut niin vaarallinen. Aika hurjaa, että joku on uskaltanut oikeasti lähteä kiertämään tuossa kunnossa olevaa polkua.. 

Meidän kierros oli tosiaan opastettu, ja kuunneltiin oppaan höpinöitä kuulokkeiden kautta. Reitillä oli koko ajan päässä kypärät, ja meitä varoiteltiin huolellisesti pitämään tavarat tallessa, pudotuksen jälkeen esimerkiksi puhelinta olisi turha kaipailla. Reitillä kävellään osa matkasta vuoren seinään tehtyjä polkuja pitkin, joilta on korkeimmillaan sadan metrin pudotus alhaalla kulkevaan jokeen. Reitti oli kokonaisuudessaan 7,7 kilometrin mittainen, johon on laskettu kävely reitin alkupäähän, ja lopuksi bussipysäkille, josta pääsi reilun euron maksua vastaan takaisin parkkipaikalle mistä lähdettiin vaeltamaan. 

Caminito del Rey oli U S K O M A T O N ! Niin henkeäsalpaava, kaunis, kerrassaan upea. Oon niin onnellinen että lähdettiin tuonne vaeltamaan, ja niin olivat kyllä muutkin. Korkeanpaikankammoisille reitti ei ehkä ole paras mahdollinen valinta, ja muutama meistäkin oli hetkittäin hieman pulassa. Minä en onneksi pelkää korkeita paikkoja, ja nautinkin reitistä täysin siemauksin! Tallensin kameran lisäksi nämä maisemat syvälle sydämeni sopukoihin, näitä kelpaa muistella.

Miltä Caminito del Rey lähtee sinun mielestäsi? Oletko joskus käynyt tuolla, tai haluaisitko kenties käydä?

2 kommenttia :

 1. Uskomaton todellakin! Kyllä pitäis ehdottomasti lähtee käymään jos tuonne päin joskus matkustaa 8) Pitäisi muutenkin enemmän muistaa käydä reissuilla myös kokemassa näitä luonnonihmeitä. Ne ei oo yleensä mua kiinnostanut mutta ikää kun on tullut niin on alkanut kyllä kiehtoa :)
  Noi maisemat ovat olleet varmasti upeat livenä. Varmasti vanhempi alkuperäinen reitti on ollut vähän karmiva etenkin jos siellä on sattunut niin paljon kuolemantapauksia. Mulle ois todennäköisesti tullut ahdistus siitä ajatuksesta tuolla ollessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin on :) En oo jotenkin koskaan ajatellut, kuin ihana ihan Manner-Espanjakin voi olla! Tykästyin ihan todella. Sama homma täällä, iän myötä tällaisetkin on alkaneet kiinnostaa enemmän! Ja siis livenä tää paikka oli jotain sanoinkuvaamatonta, huh. Jotenkin tuo reitin aiempi lisänimi ehkä lisäsi paikan kiehtovuutta sen vaarallisuuden kautta. Mutta kyllä se vähän hämmensi, vaikka reitti nykyään turvallinen onkin!

   Poista

Blog Design by Get Polished