20. elokuuta 2018

VIIMEINEN TYÖVIIKKO

Maanantaimoi, ja ihanaa uutta viikkoa! ♥ Kuinka monella muulla on levännyt olo viikonlopun jälkeen? Itse olin viikonlopun töissä, mutta aamuvuorojen jälkeen ehdin tehdä vaikka ja mitä muutakin. Nautittiin pari lasia viiniä poikaystävän vanhempien luona, pyöräiltiin pimenevässä illassa mökille ja takaisin, saunottiin meidän mökillä, vedettiin päikkäreitä, ratkottiin ristikoita.. Aika täydellisen rento viikonloppu takana siis. Sellaisen jälkeen onkin mitä parhainta lähteä kohti uutta viikkoa ja sen mukanaan tuomia haasteita.

Tämä uusi viikko onkin samalla viimeinen työviikkoni nykyisessä työpaikassani, ennen kuin parin viikon kuluttua astun uusiin saappaisiin oman alani töissä. Arvaatte varmaan, kuinka haikeat fiilikset täällä on! Osasin tämän ennakoidakin, mutta nyt kun työpäiviä on tämän päivän jälkeen jäljellä enää kolme, alkaa tuntua siltä että muutoksen tuulet ovat jo todella lähellä.

 Monet läheiset ovatkin naureskelleet, että voi että sä Jenni tulet vollottamaan perjantaina. Ja paljon mahdollista se onkin, sillä jo tänäänkin innostuksen lisäksi hieman suretti lähestyvä viimeinen työpäivä. Sopivasti kaupassa kuului vielä biisi, jossa laulettiin jotain tyyliin "I'm moving oooooon" ja piti ihan todella sulkea moiset sanat pois mielestä ja korvista :D Voi minua herkkistä.

Ja siis, oon edelleen aivan valtavan innoissani! Tätä varten oon kouluttautunut ja tiedän tekeväni oikein. Saan olla Joensuussa enemmän, ei tarvitse joka viikonloppua kuluttaa ajamiseen, matkustamiseen ja työntekoon. Ehdin tehdä omia juttujani, kotihommia, sekä ihan oikeasti asua siellä kotona ilman jatkuvaa tavaroiden pakkaamista ja purkamista. Se tuntuu samalla ihanalta, että aika pelottavalta. Oon viimeiset kaksi vuotta elänyt näin, ja muutokset väkisinkin jännittää. Entä jos en osaakaan enää vain olla viikonloppuja? Entä jos en tiedä mitä tehdä, tai aika käy pitkäksi? Entä jos kaipuu töihin kasvaa suureksi? Oon niin tottunut menemään ja tekemään, että vapaat viikonloput ilman rajoittavia tekijöitä voi tuntua alkuun aika oudolta. Olenhan viimeiset kaksi vuotta viettänyt enemmän tai vähemmän töissä viikonloppuisin, vaikka vapaitakin on toki joukkoon mahtunut.

Jännittävää.

Oon myös saanut muutaman kysymyksen, että lopetanko kaupan hommat kokonaan, ja enkö enää ikinä tai edes lomilla tule tekemään näitä töitä. En osaa sanoa, en tiedä. Toisaalta olisi ehkä vähän hassua, jos leipä- ja päivätyöni lisäksi tekisin vielä jotain extratyötä. Moni opettajaksi valmistuneista opiskelukavereistani vietti kesän ihan vain lomaillen ja tulevaan syksyyn orientoituen, ja tuo taitaa olla alan yleinen käytäntö. Mutta en koskaan sano ei koskaan, ja tunnetusti mulla on vaikeuksia pysyä poissa työnteosta, jos siihen on mahdollisuus.

 Tämän syksyn myötä aion haastaa itseni vain olemiseen. Sen lisäksi että syksy tulee tuomaan mukanaan paljon uuden oppimista ja itsensä jatkuvaa kehittämistä, tulee mulla olemaan myös säännölliset kaksi vapaapäivää jokainen viikko. Ehkä jollekin normaalia, mutta mulle ihan uutta :D Aloillaan oleminen voi olla mulle haastavaa, mutta varmasti tulee olemaan palkitsevaa. Haluan oppia olemaan ilman mitään pakkoa tehdä jotain, ja sitä kautta vahvistaa omaa hyvinvointiani ja pitää huolta itsestäni. Löytää itseni uudella tavalla. Löytää aikaa kauan kaipaamiini asioihin, joista on väkisin joutunut karsimaan ajanpuutteen vuoksi: ruoanlaittoon ja uusien reseptien kokeiluun, neulomiseen, lukemiseen tai äänikirjojen kuunteluun, Lumin kanssa temppuiluun, liikuntaan ja kodin ylläpitoon. Nyt kun tätä listaa mietin, luulen ettei mulla tule lopulta tylsää olemaan ;)

 mekko Zara
laukku Furla
kukkapanta H&M
saappaat Nelly

Kuvituksena yksi kesäinen asu, joka miellytti visuaalista silmääni, mutta myös kiristi hermoani. Kuinka surkeat voi kengät olla?! Olivat ehkä toista kertaa jalassa, ja toisesta irtosi korko.. Nellyn oman malliston Nelly Shoesin kengät ovat yleensä aika kauniita, mutta petyin kyllä laatuun totaalisesti. Vaikka kengät ovatkin joku vanhempi ja edullinen alelöytö, kyllä niiden toivoisi silti kestävän. 

Mekon alle laitoin vilautteluvaaran eliminoimiseksi pitsireunaiset shortsit, jotka ovat muuten hirmuisen näppärät tähän tarkoitukseen! Shortsit eivät juurikaan näkyneet, paitsi joissakin näistä alaviistosta otetuissa kuvissa. Hassua, miten nuorempana lyhyet mekot olivat se juttu, mutta näin iän lisääntyessä helmakin pitenee sitä mukaa. 

Mitä mieltä sinä olet asusta?

Tsemppiä sinnekin töihin, kouluun tai minkä tahansa parissa sitten viikkoasi vietätkin 

2 kommenttia :

 1. Oi ihana Jenniseni <3 Mä veikkaan että kyllä sulla tekemistä viikonloppuisin riittää, tuossahan sä latelit just hyvän listan mitä pitkästä aikaa pääset tekemään, nauti oikeesti tuosta;) Ihanaa olis jos viikonloput saisi aina vapailla <3 Toki pidemmän ajan kuluessa ja ns. "alkuhuuman" haihtuessa saattaa sit iskeä se tekemättömyys kun oot kuitenkin tottunut tekemään, koskaan ei voi tietää :D

  Todella kaunis asu jälleen <3 Mä samaistun tohon että nuorena sitä meni lyhyillä helmoilla, mutta ikää tullessa sitä helma pitenee :'D Muutaman kerran on saanut nykiä helmaa alaspäin koko ajan kun on kotoa lähtenyt lyhykäisellä helmalla, joidenkin lyhyiden helmojen alle myös päätyy shortsit täällä :D Harmi että noi kengät on laadultaan kehnot, nelly shoesit ovat tosiaan kauniita :)

  Mä palaan tänään neljän viikon lomalta töihin ja suuntaan iltavuoroon, jaiks! :D Muuten helppoja viikkoja edessä, kun parit työvuorot vain viikossa niin tää loppukesä ja alkusyksy tulee olemaan rento :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kata <3 Aivan varmasti riittää, mutta itsekin mietin tuota mitä pohdit ekan kappaleen lopussa - mitäs käy, kun vapaiden viikonloppujen alkuhuuma loppuu :D Mutta katsellaan innolla ja jännityksellä!

   Kiitos kehuistakin :-) Se taitaa olla aika yleinen juttu, että helma pitenee iän myötä. Itselläkin löytyy vaatekaapista joitain vanhoja vaatteita, jotka eivät lyhyen helman takia tunnu enää lainkaan niin omalta! Ja silloin on kiskomassa helmaa koko ajan, tai laittaa varmuudeksi ja omaksi mukavuudeksi shortsit alle.

   Mietinkin ootko lomalla vielä, kun käytiin viikko sitten keskiviikkona työpaikallasi syömässä ohikulkumatkalla ;) Oltiin tosiaan vähän kiireisiä, niin en sitten laittanut edes viestiä treffailusta. Toivottavasti sun lomaltapaluu ja eka työvuoro on sujuneet kivasti <3

   Poista

Blog Design by Get Polished