23. syyskuuta 2018

SYYSSUNNUNTAIN MIETTEITÄ

Kun lähdet juttuihin mukaan ennakkoluuloitta ja pelottomasti, saat niistä todennäköisesti paljon enemmän irti. Kun sua pelottaa jokin asia tai pään sisällä pyörii minkäänlainen ennakkoluulo, on paljon suurempi mahdollisuus että se määrittelee tulevia tapahtumia. Älä anna menneisyyden vaikeiden juttujen määritellä sitä mitä sä teet tai kuka oot. Uskalla luottaa elämään ja heittäytyä, se nimittäin lopulta aina kannattaa ja tekee susta vahvemman. 

Jo Nesbon dekkarit on ehkä lajinsa parhaita. Miehen kans ollaan luettu ja kuunneltu näitä kilpaa, usein niin että mies kuuntelee äänikirjaa ja mä luen vieressä. Kaikki työmatkat on myös mulla menneet äänikirjaa kuunnellessa. Korkkaan tämän postauksen julkaisun jälkeen uusimman Harry Hole -dekkarin, mies sen sijaan toiseksi uusimman! Huimia juonenkäänteitä ja uskomatonta nerokkuutta, jota ei lukija (minä ainakaan) osaisi koskaan arvatakaan. 

Kainuussa ruska on jo hyvässä vauhdissa, ja pian kauneimmassa loistossaan. Huokailin autossa istuessani ties kuinka monta kertaa mantraa "siis täällä on niiiiin kaunista". Bongasin meidän punaisen ja keltaisen väreissä hehkuvat vaahterapuut aamulla ikkunasta, ja riemusta hihkuen raahauduin niitä kuvaamaan. Joensuussa tämä väriloisto antaa vielä hetken odottaa itseään. 

 Kuhmossa on kiva käydä lapsuudenkodissani sekä toiseksi kodiksi muodostuneessa "anoppilassa", mutta reissaaminen tätä väliä jää jatkossa hieman vähemmälle. Kotona on ihana olla, ja parasta on se fiilis kun tietää, että viikonloppuna ei tarvii lähteä ihan minnekään, ellei halua. 

Syksyn ja talven saapuessa hiusten ja ihon parhaita kavereita on kaikenlaiset öljyt, jotka otan viimeistään nyt tehokäyttöön. Viime viikolla värjäytin hiusteni tyvikasvun, ja viimeistään sen myötä öljyt pääsevät taas kaapissa rivistön etuosaan. 

Sunnuntai on just täydellinen päivä pienelle itsensä hemmottelulle. Samalla voi karistaa kuluneen viikon pölyt kannoiltaan, ja hemmotella niin kroppaa kuin mieltäkin tulevaa viikkoa varten. Mun tän sunnuntain pienet hemmottelut koostuvat juuri äsken tehdystä hiusnaamiosta saunassa, uuden sarjan tuijottelusta sekä pienestä iltapalaherkusta.

Puoloffee on ihan jees iltapalaherkku. Välillä iltapala voi olla myös jotain vähän epäterveellisempää, koska balanssi on kaikessa tärkeetä! Niinpä mä isken kohta kipon pohjalle keksejä, päälle vähän kinuskia, turkkilaista jugua ja puolukoita. Nam!

 Projekti himoshoppaajasta harkitsevammaksi kuluttajaksi ei lopulta onnistunutkaan kovin pysyvästi alun hyvien tulosten jälkeen. Ostolakko tai paremminkin nimenomaan VAATElakko julistetaan siis nyt virallisesti alkaneeksi!

Joskus kannattaa antaa uusille sarjoille mahdollisuuksia, vaikkei se sitä perinteistä lempparigenreä olisikaan. Klikkasin tänään The Client Listin Netflixistä viihdykkeekseni, ja vaikuttaa olevan ihan kelpo sarja.

Jokainen blogikommentti ilahduttaa aivan valtavasti, erityisesti koska kommentoiminen blogeihin on selvästi vähentynyt blogien yleistyessä ja vloggailun noustessa pinnalle. Kiitos siis ihan hurjasti niistä jokaisesta, lämmittävät ja ilahduttavat mun mieltä suuresti! 

Jouluhöperyys on vallannut mut täysin. Kyllä, syyskuussa. Pari päivää sitten korkkasin ensimmäisen glögitölkin, ja lahjojen ostot ovat kovassa vauhdissa. Silti stressaan jo nyt, ennätänkö suunnitella ja hankkia tarpeeksi ihania ja persoonallisia lahjoja (joo joo, ei nää toki tärkeintä joulussa ole..). Mutta kun on vaan niin ihanaa suunnitella ja ilahduttaa läheisiä! Joulukortteihin pitäisi alkaa myös pohtia ideoita. Joko saan alkaa kuunnella joululauluja? Sian Ho ho ho - sitä on erityisesti kaivattu, ah!

 Lumi on maailman rakkain pikkutyyppi. Vaikka neiti onkin rasavilli pieni sekopää, rakastan sitä enemmän kuin koskaan tiesin voivani mitään rakastaa. Hyvin eri tavalla kuin esimerkiksi ihmisiä, joita myös rakastan omalla tavallaan aivan yli kaiken. Lumi vaan on minun oma pieni, jota haluan suojella kaikelta pahalta. Tänäänkin se näytti niin reppanalta kävellessään perässä kun touhuilin kotona, että kaappasin sen syliin ja laulaen tanssahdeltiin pitkin kotia. Lumi on niin valtavan ihana ja iloinen pakkaus, joka jakaa valtavan määrän rakkautta ympärilleen joka ikinen päivä. Niin ihmeellinen tyyppi, että haluaisin ylpeänä esitellä sen ihan kaikille. Kreisi dogmama täällä terve :-D

Nyt aletaan elää aikalailla sitä mun lemppariaikaa vuodesta. Ulkona on kaunista, on vielä sopivan lämmintä mutta illat on ihanan pimeitä. Kelit alkaa hiljalleen viiletä, puut hehkua ja aamut on kivan kirpsakoita ja raikkaita. Näitä fiiliksiä haluaisin purkittaa pitkän talven varalle!

Uuteen viikkoon kannattaa lähteä kiitollisin ja rauhallisin mielin, niin viikosta tulee varmasti jo pelkästään siitäkin syystä ihana. Jokainen viikko pitää sisällään omat haasteensa ja uudet kivat juttunsa - suhtaudu niihin avoimesti, ne jutut on tarkoitettu just sua varten.

Ihanaa, energistä ja valoisaa viikkoa tyypit! 

4 kommenttia :

 1. Mä pelkäsin että tuollainen ruska-aika olis ohi kun tuun reissusta, mutta onneksi se ei oo vielä kunnolla lähtenyt Kuopiossa käyntiinkään. Vähän on väriloistoa, mutta ei paljoo, ihanaa että ennätin mukaan <3 Ihania mietteitä täällä sulla blogin puolella, lisäks niin syksyn vibat tuli tästä :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huolta, hyvin ehdit ruskasta nauttimaan! :) Kiitos Kata, kiva että tykkäsit <3

   Poista
 2. Ihana postaus Jenni! <3 Ja vitsit miten ihana ruska näissä kuvissa näkyykään <3 Täälläkin on vasta muutamat vaahterat alkaneet punertaa, mutta muuten yleisilme on vielä melko valju! Olen huomannut myös tuon blogeihin kommentoinnin vähentyneen huomattavasti, ja tiedostan että itsellänikin siinä olisi petrattavaa, sillä jokainen kommentti lämmittää aina mieltä <3 Eilen vasta puhuttiin Antin kanssa siitä, että jouluunkaan ei ole enää kovin pitkä aika! Ihan vielä en ole itse siitä höperöitynyt, mutta uskon että viimeistään ensilumen sataessa alkaa joululaulut soimaan täälläkin päässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tuuli <3 Kuhmossa oli kyllä aivan mielettömän kaunista tuolla väriloiston keskellä :) Olisi kyllä mullakin siinä petrattavaa, mutta yritän muistuttaa ettei aina voi väkisin keksiä kommenttia ja joskus ei vain jaksa - kunhan muistaa ilahduttaa sopivasti kanssabloggaajiakin kommenteilla :) Haha, kyllä se jouluhöperyys vielä ehtii iskeä ;) Eikä koskaan tiedä milloin ensilumi sataa maahan! :D

   Poista

Blog Design by Get Polished