12. syyskuuta 2018

TÄLTÄ NÄYTTÄÄ PERIORAALIDERMATIITTI

Niin. Tältä se näyttää minun kasvoillani.

Ja huom. (!!) minun kasvoillani, jokaisella tästä vaivasta kärsivällä varmasti ilmenee omalla tavallaan. En ala jakamaan tähän hoitovinkkejä tai kertomaan tästä yleistä tietoa tarkemmin, netistä googlaamalla löytyy hyvin tietoa koskien suunympärysihottumaa eli otsikossakin mainittua perioraalidermatiittiä.

Sen sijaan näytän miltä kasvoni muutama päivä sitten näyttivät, kerron diagnosointiongelmista ja kysyn hieman teidän mahdollisia kokemuksia vaivasta.

Mulla tosiaan diagnosoitiin vajaa 3 viikkoa sitten todennäköinen märkärupi, josta kärsin taannoin useamman kerran. Vaiva on tosi viheliäinen, ja kammoan sitä ihan yli kaiken. Se on tosiaan tarttuva, ja sen takia kaikki meikkisiveltimet pitäisi hävittää ja tyynyliinaa vaihtaa usein yms. Arvaatte varmaan, mikä homma tuossa kaikessa on. Selkeästi mun iho ei näyttänyt tällä kertaa märkärupiselta, mutta siinä vaiheessa ihon kunto ei ollut ehtinyt vielä kovin pahaksi. Itse epäilin yhden laajemman näppypunoituksen kohdalla (ei näy enää näissä kuvissa), että kyse voisi olla alkavasta märkäruvesta.

No, sain antibioottivoiteen joka hetkeksi lievensi oireita, jotka kuitenkin viikon käytön lopettamisen jälkeen palasivat heti. Näppyjä ilmestyi kuin sieniä sateella, eivätkä ne olleet mitään kunnon finnejä. Pian marssin uudelleen terveyskeskukseen, jossa pääsin vain hoitajan vastaanotolle. Koska hoitaja ei ollut diagnoosista varma, kutsui hän lääkärin konsultoimaan tilannetta. Paikalle sattui sama lääkäri, joka oli aiemminkin ihoni kuntoa tarkkaillut. Tällä kertaa diagnoosiksi tuli perioraalidermatiitti, jota aluksi hoidetaan myös antibioottivoiteella (eri voide siis, kuin aiempi).

Nämä kuvat on otettu sunnuntaina, ja nyt keskiviikkoiltana iho on huomattavasti parempi. Suurimmat punoitukset ja näpyt ovat haalistuneet ja rauhoittuneet, mutta ovat vielä olemassa. Mun iho ei kuitenkaan tippaakaan tykkää tuosta voiteesta, vaan kuivaa ihan tosi paljon. Ai että mikä ihana riesa. Ja varsinkin kun on hankala sanoa mikä tämän on laukaissut, sillä en ole keksinyt tälle mitään selvää tekijää kuten uutta kasvoille laitettua meikkiä tai ihonhoitotuotetta.

No, takki jäi hieman tyhjäksi tuon tk-käynnin jälkeen. Sain reseptin kouraan, mutta en juuri muuta tietoa tästä vaivasta. Oon googletellut PALJON, mutta kysyn vielä tässäkin postauksessa mielenkiinnosta teidän kokemuksia PODista! Moni kommentoikin tästä kärsineensä tai kärsivänsä, ja kaikenlaisia kokemuksia olisi kiva kuulla ja lukea! Tai no, ei varsinaisesti kiva, mutta hyödyllistä! Jokainen toki saa lääkäriltä omat hoito-ohjeensa, joita on tärkeää noudattaa.

Ps. Huomasin vasta kuvia Bloggeriin siirtäessäni että kaulassa näkyy joku hassu varjo, mikä ei siis missään nimessä ole fritsu tai mikään vastaava, ihan vaan selvennyksen vuoksi.. :D

Palataan!

6 kommenttia :

 1. Tää vaikuttaa kyllä tosi inhottavalta vaivalta, yleensäkin vastaavat ihomuutokset ovat todella kivuliaita tai muuten ikäviä. :( Miulla oli joskus aikoinaan sormissa sellaista pienen pientä vesikelloa, lääkäri ei osannut sanoa, mitä se oli, mutta määräsi kuitenkin antibioottivoiteen. Voide piti vaan tehdä apteekissa ohjeiden mukaan, eli jouduin odottamaan vielä muutaman päivän kipeästi kutisevien käsien kanssa - oli kamalaa! Se kuitenkin auttoi ja kun siirryin vaatemyyjän tehtävistä ompelijaksi toiseen firmaan, niin nuo vesikellot hävisivät kokonaan. Ainoa muutos oli se, että en käsitellyt enää niin paljon käteistä ja kolikoita päivittäin, niin vähän mietin, että voisiko olla nikkeliallergia tai vastaava, joka reagoi niin aggressiivisesti. Tiedä häntä, mutta ainakin antibioottivoide auttoi ja sen jälkeen ei ole tullut vastaavaa kuin silloin, jos käsittelen paljon käteistä ja nimenomaan niitä kolikoita. :O Toivottavasti siullakin löytyy apu tähän ja toivotaan, että ei enää palaa tai jos palaa, niin selviäisi mistä on kyse! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis sitä tää kyllä on, ja mielestäni kaikki ihovaivat on omalla tavallaan tosi inhottavia vaivoja! Onpa tosi jännä kyllä tuo sun saama antibioottivoide, kun on pitänyt tehdä se vielä erikseen, ettei ole ollut valmiina. Joku nikkeliallergian tapainen kyllä kuulostaisi todennäköiseltä, mutta paha mennä sanomaan :/ Vesikellot kuulostaa kyllä tosi hurjalta oireelta! Kiitos Milla, sitä toivon minäkin! :)

   Poista
 2. Minulla ei auttanut voiteet eikä oikeastaan mikään. Näppyä oli koko suun ympärys täynnä, kuin parta. Kosmetologi teki hedelmähappokuorintoja ja mitä lie kaikkea, meni vuorokausi ja se katosi kokonaan, eikä ole tullut vielä ainakaan takaisin. Ak cliniciä suosittelen täällä Kajaanissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, onpa jännää ettei mikään auttanut :/ Kuulostaa kyllä inhottavalta tilanteelta! Mutta aivan loistavaa että löysit kosmetologilta avun, pitää tutkailla tuota hedelmähappokuorintaa tarkemmin tai jopa pistäytyä tuolla Ak clinicillä, jahka Kajaanissa tulee käytyä :) Kiitos että jaoit kokemuksesi, ja toivotaan että vaiva pysyykin sulla poissa!

   Poista
 3. Voi muru, mulla oli tää samainen riesa sillon viime syksynä homeen laukaisemana ja ai hitsi että se oli raivostuttavaa! En tiedä onko mulla enää kuvaa, mutta mullahan toi levisi otsaan ja ohimoillekin ja näytti oikeasti ihan aknelta ;d sain sisäisen antibiootin ja se katosi onneksi! Koitin tasottaa tosi paljon kehon ph-arvoja hetken tiukalla ruokavaliolla, kun pomo puhui että niillä voisi olla yhteyttä... en sit tiedä :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tosi inhottavaa että säkin oot saanut kärsiä tästä :( Jos sulla ois kiva niin ois kyllä mielenkiintosta nähdä miltä se sulla näytti! Jokaisella ilmenee niin eri tavalla. Mäkin sain nyt sisäisen antibiootin, joten kovasti toivon että sillä häviäis!

   Poista

Blog Design by Get Polished