18. marraskuuta 2018

KREETAN PLUSSAT JA MIINUKSET

Moikat sunnuntaihin! Viikonloppu on vierähtänyt rennoissa merkeissä; nukkumista, kokkailua, uutta villitystä eli palapelin kokoamista, viinittelyä, ystävän valmistujaiset ja valtaisan kirpparipinon hinnoittelemista. Flunssa meinaa vielä vaivata, ja erityisesti aamuisin ja iltaisin olo on ollut melko tukala, ja ääntä saanut houkutella esiin. Eilen piti olla vuoden pimein päivä, mutta saatiin ainakin Joensuussa nauttia aivan mielettömästä auringonpaisteesta, ja napsittiin pitkästä aikaa ihan kunnon asukuvat, jotka koitan saada teillekin pian näytille.

Sitä ennen kuitenkin palataan aurinkoisiin Kreetan kuviin plussien ja miinusten kera. Ei tainnut juuri kukaan äänestää mitä haluatte lukea, joten mielivaltaisena bloggaajana tein päätöksen itse :-D Selvästi teitä siellä ruudun toisella puolella kuitenkin on, joten muistakaas välillä heitellä kommenttia olemassaolostanne! Risut ja ruusut sekä ideat minkä tahansa suhteen otetaan aina ilolla vastaan.

 Plussien keksiminen oli melko iisiä, mä nimittäin rakastan Kreikan saaria, ja mieskin menetti sydämensä Kreetalle. Harmittaa ainoastaan se, että meidän viimeinen reissupäivä meni ukonilman pelossa vähän toisin kuin haaveiltiin, ja ainakin mun haavelistalta jäi pari ihanaa rantaa ja poukamaa näkemättä. Tätä hankaloitti myös se ettei mun 24-vuoden ikäni riittänyt vuokra-auton ajamiseen, eikä Esko ollut innostunut auton ajamisesta tuolla. Siis en voi käsittää miten on noin korkeat ikärajat auton vuokraamiseen, kyllä oon Mallorcalla sekä manner-Espanjassakin ilman ongelmia auton vuokrannut ja sitä ajanut.. Julkisiakaan ei enää tähän aikaan vuodesta ihan joka paikkaan kulkenut. No, niihin plussiin ja miinuksiin!

+ Ruoka

Siis mä rakastan kreikkalaista ruokaa aivan yli kaiken, ja olin jossain ruokataivaassa koko reissun ajan. Feta, juusto saganaki, oliiviöljyn käyttö.. Ihan jotain mieletöntä, varsinkin tällainen kaltaiseni juustorakastaja oli enemmän kuin innoissaan. Saatiin myös jokaisessa ravintolassa jotain jälkkäriä tai drinksut maksamisen jälkeen kiitokseksi. Ainoastaan raki oli sellainen, joka ei oikein meinannut upota.. :D Mutta siinä missä esimerkiksi Nizzasta en löytänyt mitään ravintolaa jota voisin suositella, täältä löysin vaikka kuinka monta! Niistä lisää myöhemmin.

+ Maisemat ja rannat

Ihan mielettömän kaunista, ei riitä sanat kuvailemaan. Vesi on mielettömän kirkasta, ja sisämaassa upeat vuoristot salpaavat hengityksen.

+ Ystävälliset ihmiset

Mun kokemuksen mukaan paikalliset on ihan todella ystävällisiä, ja pari kertaa kävikin niin, että joku tuntematon tuli pyytämättä auttamaan meidän palloillessa jossakin eksyneen näköisinä.

 + Sää 

Kreetalla oli vielä näin sesongin ulkopuolella lokakuun puolivälin jälkeenkin ihan todella lämmintä, ainoastaan iltaisin kaipasi välillä jotain pitkähihaista päälle. Melko aurinkovarma kohde, ja olin tämänkin puolesta todella tyytyväinen valintaamme.

+ Kreikkalaisuus joka puolella

 Ravintoloissa soi suloinen kreikkalainen musiikki, ja yritettiinkin useimmiten valita jokin hyvin kreikkalaiselta näyttävä rafla. Ne oli vaan niin söpöjä! Myös rakennukset erityisesti vanhoissa kaupunginosissa vei mun sydämen.

 - Turistit

Ai kamala että niitä Suomi-turreja riittikin joka puolella. Välillä tuntui että kuulee enemmän suomea kuin kreikkaa, ja ihan tietoisesti yritettiin mennä paikkoihin joissa ei olisi niin paljoa suomalaisia. Pakko myöntää, että tämä oli suurin miinus koko reissulla.

EDIT:// Reissussa ja Kreetassa oli aivan todella vähän negatiivista, ja nämä kohdat piti oikein keksimällä keksiä. Kyseessä ei siis ole mitään isoja huomattavia miinuksia, vaan reissun isoin miinuskin oli suhteellisen mitätön :D Turistit ei mua yleensä juuri haittaa, mutta toki Suomessa oli lomaviikko tuolloin meneillään ja muiden maiden turisteja oli luonnollisesti suhteessa vähemmän sesongin loppuvaiheessa. Tästä syystä suomea kuulikin ajoittain melko paljon ympärillä.

- Random bussiaikataulut

Busseja kyllä tulee ja menee, mutta.. Melko harvoin, ja toki tähän varmasti vaikutti myös se, että sesonki oli jo ohi. Oltiin myös melko huvittuneita siitä, että esimerkiksi kun olimme lähdössä Haniasta Rethymnoon, kaikki ns. pidemmän matkan bussit lähtivät samaan aikaan ja tungos oli taattu.

- Shoppailumahdollisuudet

Siis en tiedä mikä tässä oli, mutta ei vaan osuttu missään kunnon shoppailumestoille :D Toki se ei ollut meidän matkalla mikään prioriteetti, ja olin päättänyt etukäteen että shoppailut saa mun osalta olla. Mutta esimerkiksi Eskolle yritettiin etsiä jotain, ja eipä oikeastaan löydetty. Ihan mielenkiinnosta kysyn muilta Kreetalla lomailleilta; missä ootte shoppaillut?! Meidän kauppojen kiertelyt sijoittui Haniaan, ja on toki voitu olla hieman väärillä hoodeillakin. Perus Zarat ja Bershkat yms. sieltä toki löytyi.

Kokonaisuudessaan Kreeta oli aivan ihana! Oon pitänyt erityisesti Haniaa ja Plataniasta aikamoisina turistirysinä, mutta vaikka turisteja selvästi olikin, oli kohde myös paljon muuta. Uskon myös, että jos oltaisiin vuokrattu auto, oltaisiin nähty paljon paljon lisää Kreetaa, monipuolisemmin ja aidommin.

Tän postauksen kuvat on paloja pitkin reissua; Elafonissilta, Plataniakselta, Haniasta sekä Rethymnosta. Kreetan juttuja riittää vielä, ajattelin tehdä ainakin vinkkipostauksen, minkä lisäksi fiilistelykuvia ja parit asukuvatkin löytyy vielä.

Oletko sä käynyt Kreetalla tai jollakin muulla Kreikan saarella? Mitä olet kohteesta pitänyt?

6 kommenttia :

 1. Ollaan käyty Kreetalla, mut ei mun mielestä sieltä pistäny silmään tai korvaan Suomi-turret, ja mitä sit vaikka oiski. Ollaanha me itekki niitä ihan yhtälailla, niin vähän mielenkiintoista, että se on ollu matkan negatiivisin asia. Mut joo, mua ärsytti eniten ravintoloiden sisäänheittäjät ja ”mitakuuluu kukkuluuruu” heitto. Ei vahingossakaan menty paikkaan, missä oli joku sisäänheittäjä. Mutta, kyllä, aivan ihana saari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkensinkin vielä jälkeenpäin tuonne tekstiin ajatustani, ettei tulisi väärinymmärryksiä :) Turistit ei siis tosiaan mua erityisemmin haittaa, tottakai niitä on jokaisessa matkakohteessa ihan varmasti. Tarkoitin tosiaan että Kreeta oli kokonaisuudessaan niin ihana että mitään oikeita isoja negatiivisia juttuja ei ollut, ja jos keksimällä keksin jotain, niin suomen kieltä kuului välillä melko paljon. Tähän varmasti vaikuttaa se että muita turisteja oli suhteessa vähän, koska kyseessä oli ainakin Suomesta viimeiset lennot Kreetalle eli sesonki oli loppumassa, ja koska oltiin Suomen lomaviikolla liikkeellä niin muutama muukin oli silloin lomalla :)

   Me taas ei kohdattu juuri noita ärsyttäviä sisäänheittäjiä tai heidän suomenkielisiä heittojaan, ainoastaan yhdessä ravintolassa tuohon kiinnitin huomiota, eikä tämäkään tarjoilija ollut sisäänheittäjänä. Itsekin näitä paikkoja aina vähän välttelen, ja koitan etsiä niitä paikallisia aitoja helmiä kohteesta :)

   Poista
 2. Oij matkakuume johonkin lämpöön on kyllä näiden kuvien jälkeen taattu :D Onneksi johonkin pääsee vielä tänä vuonna kun tänään varataan ehkä äiti-tytär-reissu, se helpottaa matkakuumetta, lämpöön ei kyllä valitettavasti päästä, mutta silti... :3

  Aivan ihania kuvia tosiaan ja plussat kuulostaa erittäin hyvälle, kyllä voisin lähteä kyseiseen kohteeseen ja luettelemasi plussat ovat munkin matkoissa tärkeää! :D Suomi turreja ei myö nähty paljoa Pafoksella, se ei tosin ollut loma-aikaa ja loma-aikaan suomalaisia on tosiaan paljon menossa :) Ei ne kyllä haittaakaan mitenkään, kuten itsekin sanoit :)

  Joskus kyllä itse haluan käydä jossain sellaisessa kohteessa missä ei turisteja paljon oo, mun mieheni serkku suosii juuri enempi sellaisia ja niissä näkee just sitä paikallista elämää ihan eri tavalla. Mä itse aina meen just niihin mitkä on turistien suosiossa, mutta joskus on kyllä matkattava sellaiseen ei-niin-turistiseen kohteeseen - vaikka siis ei ne muakaan haittaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistäkin jo alkaa muutama viikko olla, ja tuntuu että tämä marraskuun pimeys ja sateisuus saa kyllä haaveilemaan aurinkoon ja lämpöön <3 Onneksi tämänkin reissun muistelu lämmittää edes mieltä vielä. Mutta ihanaa jos lähdette vielä tän vuoden puolella reissuun! :)

   En mäkään ole muilla matkoillani kohdannut noin paljon kotimaani turisteja, ja ihan varmasti oli vaikutusta että oltiin lomaviikolla reissussa, ja sesonki oli loppumassa. Välillä suomen kieleen väkisinkin kiinnitti huomiota, kun sitä kuuli suhteessa muihin kieliin melko paljon. Ja vaikka turistit ei niin haittaisi, niin mustakin olisi ihana nähdä ja kokea kohteita, jotka eivät ole niin turistien valtaamia :) Näkisi kenties myös sitä aidompaa kulttuuria ja olemista.

   Poista
 3. Onpas ihania kuvia! ♥ Mulla on nyt niin kylmä, että paleltaa todella paljon, mutta näitä kuvia katsellessa tuli ainakin vähän lämpimämpi, hahah! Se on kuitenkin vain hyvä asia :) Tuo ensimmäinen kuva susta ja sun poikaystävästä on todella suloinen, näytätte niin suloiselta parilta ♥

  Tätä postausta oli kiva lukea, sillä pystyn kyllä samaistumaan tuohon positiivisuuteen! En ole itse Kreetalla ollut, mutta Kreikan pienellä saarella, Samoksella, olen ollut kymmenen vuotta sitten! Vaikka siitä onkin aikaa niin muistan kyllä elävästi, kuinka ihanaa siellä oli. Ei ollut paljon mitään negatiivista sanottavaa ja jos oli niin ne jutut olivat varmaan ainoastaan meidän hotellista johtuvia (ensimmäisenä yönä ei toiminut huoneen ilmastointi, seuraavana yönä meinasin jäätyä ja hotellin uima-altaan vesi oli myös todella, todella kylmää). Mutta kyllä Kreikkaan haluaisin päästä taas, etenkin jollekin Kreikan saarelle! Ehkä pistän Kreetan korvan taakse ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tosiaan melko viileää on ollut, ja ihan kamala tuulikin - nää kuvat lämmittää onneksi edes mieltä :)

   Samos kuulostaa ihanalta, siellä on meidänkin tutut käyneet ja kovasti sitä kehuneet :) Ei ole onneksi isoja miinuksia ollut teilläkään, vaikka kyllähän nuokin voi ärsyttää jos oikeasti on liian kylmä tai kuuma nukkua :D Kreikan saaret on täälläkin vielä haaveissa <3

   Poista

Blog Design by Get Polished