29. marraskuuta 2018

UUSI KOTI TULOSSA

Instassa en malttanut pysyä tästä hiljaa, joten kerrotaan tämä viimein täälläkin - me muutetaan ihan ikiomaan ihanaan kotiin! Meidän paritalokolmio valmistuu jossakin vaiheessa kevättä, ja päästään valitsemaan kaikki kiinteät kalusteet ja pintamateriaalit ihan itse. Oon aivan mielettömän innoissani! Vaikka varsinaiset kauppakirjat tehdään vasta asunnon valmistuttua, on esisopimukset kirjoitettu ja ekat pintamateriaali- ja kalustevalinnat jo alustavasti tehty. Tiistaina mennään tsekkailemaan lisää vaihtoehtoja, niin superjännää!!

On tovi jo etsitty ihan ikiomaa kotia, ja vaikka tässä nykyisessä uudehkossa rivarikaksiossa viihdytään mainiosti, on se oma koti aina oma. Palaset alkoi loksahdella nopeasti paikoilleen, ja niin yksi unelma on toteutumassa. Kyseessä on mun ensimmäinen omistusasunto (mies on aiemmin omistanut yksiön), eli paljon uutta ja ihmeellistä on tullut viime aikoina kohdattua. Tuntuu että on vielä paljon asioita joista en ymmärrä mitään, mutta niin vaan oon onnistunut itse hoitamaan asioita mm. rakentajan, kiinteistönvälittäjän ja rahoitusneuvojan kanssa. Ainakin tältä erää me jäädään Joensuuhun, mutta muutetaan toiselle puolen kaupunkia saman etäisyyden (reilu 5km) päähän keskustasta. Uusi asuinalue on meille molemmille ihan uusi tuttavuus, mutta vaikuttaa oikein mukavalta näin nopealla vilkaisulla :) Tai no itse asiassa me muutetaan vain joen toiselle puolelle, mutta tässä lähellä ei ole siltaa joen toiselle puolelle, niin siksi tuntuu kuin muutettaisiin eri puolelle kaupunkia (ja eri asuinaluettahan se toki onkin). 

 Oon vähän säästänyt näitä onnea huokuvia auringonkukkakuvia, eikä oo tullut mitään sopivaa postausideaa johon nämä kävisi. Kuitenkin tää ihana uusi asuntoprojekti sopi näiden pariksi kivasti, sillä näistä välittyy hyvin mun tän hetkiset fiilikset!

Se mikä on jotenkin tosi ihanaa ja helpottavaa, on mun ja miehen samanlainen sisustusmaku. Mies taannoin totesikin että moni varmaan luulee minun vain päättäneen sisustuksesta meillä todetessaan että "onpa täällä vaaleaa", mutta että hän nyt vaan tykkää samoista asioista ja yhdessä on nämä mietitty :D Mä oon toki paljon kiinnostuneempi sisustuksesta, mutta aina kysyn miehen mielipiteen kaikesta ja etsitään yhdessä molempia miellyttäviä juttuja. Meillä on sisustuksessa valkoisen lisäksi harmaata ja hempeää haaleaa vaaleanpunaista, ja vaaleanpunainenkin on ollut sopivina (kuulemma riittävän pieninä :DDD) annoksina Eskolle ihan ookoo. Usein ideat ja inspiraatio tulee multa, ja tallennankin paljon kivoja juttuja Pinterestin kansioihin, joista niitä on helppo palautella mieleen. Mut jos joku on miehelle ehdoton ei, niin sitä ei sitten meille tule. 

Vähän sama juttu kuin ihan yleisesti parisuhteessa, että välillä joutuu tekemään kompromisseja ja ainakin itse pyrin joustamaan jos tiedän että kyseessä on toiselle tärkeä juttu, millä ei vastaavasti mulle ole niin paljoa merkitystä :) Ja samaa toivon toiseltakin. 

 Tosiaan eilen kiinteiden kalusteiden ja pintamateriaalien valintoja tehdessämme huomattiin taas, kuinka samoista jutuista me tykätäänkään. Olin ennen Eskon saapumista ehtinyt jo valita pari tasovaihtoehtoa joista mieskin heti tykkäsi, ja niistä yhdessä päädyttiin tummempaan ja rosoisempaan vaihtoehtoon. Toinen osapuoli toivoi ettei meillä ole pelkästään valkoista, joten sen takia sitten vähän kontrastia ja tummaakin otetaan mukaan. Esim. keittöön tulee musta komposiittiallas, kun se oli Eskon mielestä kiva eikä taas mulle niin merkityksellinen juttu. Molempia kuunnellen varmasti löydetään ne kivat meidän näköiset jutut joista tykätään läpi vuosien, ja onneksi meidän maut on lähtökohtaisesti tosi samanlaiset!

Vaihtoehtoja vain on aivan älyttömästi, ja tuntuu välillä tosi vaikealta löytää toimiva kokonaisuus, kun saa vaikuttaa jokaiseen pieneenkin yksityiskohtaan. Voisin vaikkapa instan kautta kysellä teiltäkin vinkkejä ja ideoita valinnoissa :) Varmasti sieltä löytyy monelta meitä parempaa tietämystä.

 Tää viikko on mennyt pitkälti asunto- ja jouluhumussa, oon nimittäin vääntänyt joulukortteja iltaisin joululauluja kuunnellen ja välillä saanut miehenkin avuksi. Ja lisäksi oon saanut liikunnan edes pienesti mukaan arkeeni taas, sillä ollaan käyty yhdessä juoksulenkillä! Niin pieni juttu, mutta niin paljon hyvää mieltä ja onnistumisen fiilistä. Matkat ei oo pitkiä eikä vauhti nopea, mutta tästä se alkaa jee!

Kaikki ideat ja vinkit asuntojuttuihin ja sisustukseen liittyen otetaan ilolla vastaan :) Lumista loppuviikkoa - sitä nimittäin täällä ainakin pian tulee! 

10 kommenttia :

 1. IHANAT KUVAT!! <3 Ja siis aivan ihanaa Jenni, oon todella onnellinen sun puolesta!! 8) Ihana oli lueskella kun onni oikeesti huokui tästä tekstistä ja kuvista <3 Aika mahtavaa että saatte päättää myös alusta asti kaikki pintamatskut ynnä muut. Aika harvoin pääsee noin paljon päättämään ja vielä ensiasunnosta ;) Huippua myös että teillä on miehen kans sama maku joten ratkaisut ja päätökset sujuvat näin ollen varmasti ihan mutkitta ja nopeasti :)

  Mä ootan itse sitä että pääsen ostamaan ensimmäistä omaa kotia, mies tosiaan käynyt meilläkin läpi noi hommat ja asustellaan tällä hetkellä hänen ihan omassa asunnossaan, mutta ootan kovasti että pääsen myös ihan omaan omaan, vaikka tääkin tuntuu jo omalta 8) Ja ootan just sitä miten paljon uutta siinä kaikessa voikaan tulla, en varmaan itsekään ymmärrä yhtään mitään :D

  Kivaa alkavaa viikonloppua kaunokainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru <3 Aivan ihania sanoja sinulta! Oon tosi innoissani, ja aivan tosi onnellinen tulevan kodinkin takia :)

   Ihana että tuo nykyinenkin koti tuntuu susta omalta, vaikka onkin sun miehen :) Kuitenkin jos se on oma, ja saa tehdä haluamansa muutokset sinne! Jotenkin aivan älyttömästi tullut uusia juttuja vastaan, kaikkea mitä en olisi osannut kuvitellakaan haha :D

   Ihanaa viikonloppua sinnekin! <3

   Poista
 2. Oon niin iloinen teidän puolesta, ihan mahtavaa! <3 Kiva kuulla että teidän sisustusmieltyksetkin kohtaavat noin hyvin, eikä ole esimerkiksi ihan päinvastaiset :D Uuden kodin sisustuksen miettiminen on varmasti ihanan inspiroivaa, vielä kun saatte päättää nuo kiinteät kalusteet ja pintamateriaalitkin itse :) Onnea vielä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru, ootpa ihana <3 Haha, se kyllä helpottaa tätä projektia kovasti :D Inspiroivaa on kyllä, mutta samalla valtavan vaikeaa! Kiitos vielä <3

   Poista
 3. Tämä oli kyllä ihana uutinen ja miten ihanat kuvat! <3 Näytät upealta, ihana oli myös huomata tuo hame näissä kuvissa. <3 :) Loistava juttu, et sisustustyylikin tuntuu yhtenäiseltä teillä - on tärkeää, että koti näyttää molempien kodilta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla <3 Hamekin on ihana, en malta odottaa että kesällä saan taas pukea sen ylleni :) Ja oon aivan samaa mieltä tuosta, on kyllä ehdottomasti tärkeää että koti näyttää ja tuntuu molempien kodilta! <3

   Poista
 4. Ai että, nämä kuvat kyllä lämmittävät niin paljon mieltä tällaisena sateisena päivänä! Näytät niin onnelliselta ja tekstistäkin huokuu oikein kunnolla ilo ja onni ♥ Oikein paljon onnea uuteen tulevaan kotiin! Ihanaa, että pääsette sisustamaan kotinne alusta asti juuri sellaiseksi kuin haluattekin sen olevan. En millään malta odottaa kuvia teidän uudesta kodistanne, vaikka se valmistuukin vasta ensivuonna! Jos vaikka tekisit asuntopostauksen jossain välissä, kunhan olette saaneet kaiken valmiiksi :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuinka ihana kuulla :) Hyvä fiilis täällä on ollutkin, hih <3 Kiitos hurjasti ihana, tulipa taas hyvä mieli sun kommentista :) Ja ehdottomasti esittelen kotia, kunhan vain on valmis! :)

   Poista
 5. En malta odottaa että pääsee näkemään kuvia teidän tulevasta uudesta asunnosta <3 Kuulostaa niin ihanalle :-*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toivottavasti tuut myös käymään - viimein :)

   Poista

Blog Design by Get Polished