18. tammikuuta 2019

LUKULISTALLA NYT

Koska mä rrrrakastan lukea, ajattelin vinkata teille mitä mulla on tällä hetkellä lukulistallani, ja samalla kysellä teiltä vinkkejä kiinnostaviin teoksiin. Eniten luen dekkareita, mutta myös romanttiset hömpät menee aina! Uusimpana innostuksena on hyvinvointiin liittyvät self-help -tyyliset kirjat, joita odottaakin muutama tuossa yöpöydälläni. 

Jan-Philipp Sendker - Sydämen ääntä ei voi unohtaa

Sain tämän joululahjaksi, ja itse asiassa luin tämän edellisen osan joululomalla loppuun. Aika mielenkiintoinen kirja, joskaan ei ehkä niin huippuhyvä kuin oletin kuulemieni kehujen perusteella. Kuitenkin odotan innolla, mitä toisessa osassa tapahtuu! Nämä luovat kyllä mieleen kauniin erilaisen maailman, kuin mihin on tottunut. 

Lars Kepler - Kaniinimetsästäjä

...eli Kaninjägaren, sillä minulla on tämä kirja ruotsiksi. Itse asiassa sain tämän loppuun eilen, osan kirjasta luin ja osan kuuntelin työmatkoilla äänikirjana. Ja olihan tää aivan huippu! Kirja oli kuudes Joona Linna -dekkari, ja mulla on tässä kova pohdinta menossa että kävisinkö tänään ostamassa uusimman kirjana vai kuuntelisinko vain BookBeatista :D Tää on kyllä dekkareiden aatelia, ja Harry Hole-sarjan ohella ihan mun lemppareita! Vahva suositus tälle. 

Anna Jansson - Kvinnan på bänken

Tämä ei ilmeisesti olekaan vielä ilmestynyt suomennettuna. Täytyy vähän yrittää ylläpitää kielitaitoa ja laajentaa sanavarastoa, joten tämäkin on mulla ruotsiksi ;) Anna Janssonin dekkarit on myös todella mielenkiintoisia ja laadukkaita, ehkä hieman keveämpiä kuin Keplerin ja Nesbon tuotanto. Oikein mukavaa ja sujuvaa luettavaa, jonka mielellään ahmisi kerrallaan. 

Jill Santopolo - Valo jonka kadotimme

Tämän sain myös joululahjaksi, ja odotan innolla tämän(kin) lukemista paljon kehuja kuultuani. Tämä on ehtaa romanttista hömppää, jota on viime aikoina tullut luettua nuoruusvuosia huomattavasti vähemmän. Nuoruuden rakastavaisten polut kohtaavat myöhemmin elämän varrella, mutta onko silloin jo liian myöhäistä?

Rosamund Lupton - Hiljaisuuteen hävinneet 

Luin muutama vuosi sitten Rosamund Luptonin Sisaren, ja se oli loistava! Hiljaisuuteen hävinneet on pienen taustatutkimuksen mukaan hyytävä jännitysromaani, joka pitää otteessaan. 

Arto Pietikäinen - Joustava mieli parisuhteessa

Kirja tarjoaa valmiuksia parisuhdetietouden parantamiseen, ja mielestäni on todella mielenkiintoista tarkastella omia toimintamallejaan uudessa valossa. On juttuja joissa jokainen voi aina kehittyä, ja odotan tämän kirjan lukemista suurella mielenkiinnolla! Teos sisältää lukuisia harjoituksia, ja kuuluu Onni-kirjasarjaan, joka tarjoaa luotettavaa tietoa, käytännön ohjeita ja virkistäviä ajatuksia tasapainoa ja tyytyväisyyttä etsiville ja arvostaville lukijoille. 

Elaine N. Aron - Erityisherkkä ihminen ja parisuhde 

Kuulun itse ehdottomasti erityisherkkiin ihmisiin, ja olen hyvin tietoinen erityisherkkyyden hyödyistä ja haitoista parisuhteessa. Tämän oppaan avulla haluaisin opetella ottamaan erityisherkkyydestäni kaiken mahdollisen irti! Kirja tarjoaa käytännönläheisiä harjoituksia itsetutkiskeluun sekä kumppanin ymmärtämiseen, mutta sitä voi soveltaa myös muihin ihmissuhteisiin. 

Suvi Bowellan - Ihana herkkyys

Sain tämän siskoltani joululahjaksi, ja voi että ilahduin :) Kirja valottaa erityisherkän ihmisen ominaispiirteitä ja haasteita sekä osoittaa kasvun mahdollisuudet. Teos tarjoaa myös vinkkejä kuinka erityisherkkyydestä voi saada kaikki parhaat puolet irti, ja samalla rikastaa ja tasapainottaa elämäänsä. Luulen, että näillä herkkyyteen liittyvillä kirjoilla on paljon tarjottavaa mulle.

Oletko sinä lukenut jonkin näistä teoksista, tai aiotko lukea? Olisiko sulla jotakin loistavaa kirjavinkkiä, jota haluaisit suositella mulle? ;)

9 kommenttia :

 1. Ai että mä rakastan kirjapostauksia! Yhtäkään näistä en oo lukenut tai edes kuullut mainittavan, joten tää oli tosi mielenkiintoinen :) Jos hieman historiaa ja politiikkaa sivuavat aiheet kiinnostavat, voisin suositella Virginia Vallejon Rakastin Pabloa, vihasin Escobaria -nimistä kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihana kuulla, toivottavasti sait tästä vinkkiä seuraaviin kahlattaviin teoksiin :) Kiitos suosituksista, tosin voi olla ettei historia ja politiikka ehkä uppoaisi muhun parhaiten :D

   Poista
 2. Ei ollut tuttuja teoksia listalla, mutta miusta tuollaiset self help -opukset on mielenkiintoisia :) Miulla on nyt kesken Antti Tapani -kirja ja sen jälkeen aion lukea Cathy Kellyn Sisarten kesken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä aivan todella mielenkiintoisia! Antti Tapani ois kyllä kiva minustakin lukea :)

   Poista
 3. Hei, tästähän sai monta vinkkiä! Mie rakastan kans kirjoja, mutta viimeisimmät ostokset ovat olleet Egyptin historiaan ja ammattikirjallisuuteen liittyviä. Löysin eilen kuitenkin sellaisen psykologisen trillerin kuin Menneisyyden jäljet ja se vaikutti niin mielenkiintoiselta, että se oli pakko ostaa heti. :D :) En malta odottaa, että saan aloitettua lukemisen tänään illasta. <3 Muuten nyt on luettavana Madeleine McCannista kertova kirja, sukkien ja hattujen historiasta kertovat kirjat sekä tuo Egyptin historiaan painottuva kirja. :) Miusta on huippua, että sie luet kirjoja ruotsiksi! Mie luin ennen englanniksi ja ranskaksi kirjoja, mutta nykyään tulee luettua pääosin suomeksi ja englanniksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla! :) Kuten sanoinkin, niin tuo Menneisyyden jäljet kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja lukemisen arvoiselta - innolla odotan sun lukukokemusta :) Hyvältä kuulostaa kyllä sun lukurepertuaari myös, paljon erilaista ja kiinnostavaa :)

   Poista
 4. Hei ihania suosituksia!<3 Noi kaksi vikaa kuulostaa sille, että ne on pakko itsekin päästä lukemaan :-* Oon viimesen vuoden aikana lukenut ihan liian vähän kirjoja ja pitäs taas ottaa itteä niskasta kiinni :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella että ne ois sullekin aika passeleita :* Lukeminen on ihanaa, ja siihen jää kyllä koukkuun kun sen aloittaa!

   Poista
 5. Lukeminen on kyllä aivan ihanaa ajanvietettä, itsekin olen aivan pienestä pitäen nauttinut lukemisesta ja senpä vuoksi olenkin jatkanut sitä ihan tähän ikään asti! Tietysti lukeminen on vähentynyt jonkin verran, mutta aina on kivaa palata hyvän kirjan pariin ja aloittaa uusia lukukokemuksia. Mun mielestä olisi tulevaisuudessakin ihanaa lukea lukusuosituksia sulta, sillä tältä listalta löytyi ainakin muutama, jotka meikäläinenkin voisi kuvitella lukevansa :>

  Jos saan itse suositella muutamia teoksia niin suosittelen ehdottomasti näitä;

  Lisa See - Shanghain tytöt (oikeastaan mikä tahansa kirja tältä kirjoittajalta on lukemisen arvoinen!)
  Harper Lee - Kuin surmaisi Satakielen
  Harper Lee - Kaikki taivaan linnut
  Jonas Gardell - Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -trilogia
  Haruki Murakami - Kafka Rannalla
  Ali Shaw - Tyttö joka muuttui lasiksi
  Erin Morgenstern - Yösirkus
  Paulo Coelho - Portobellon Noita
  Torey Hayden - Auringonkukkametsä

  Nämä ovat yksiä omia lemppareitani, jotka suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan joskus! ♥

  VastaaPoista

Blog Design by Get Polished