5. tammikuuta 2019

MITÄ TOIVON VUODELTA 2019?

Vuodenvaihde oli ja meni, menneen vuoden asuihin tehtiin pikainen katsaus, joten tällä kertaa suunnataan katse tulevaan - mitä minä toivon vuodelta 2019? Mistä haaveilen, mitä toivon vuoden aikana tapahtuvan, mitä haluaisin tänä vuonna tehdä, miten haluaisin itseäni kehittää..

Joten, minä toivon...

...oppivani säästämään sekä kuluttamaan fiksummin. Toivoisin ettei raha-asioista tarvitsisi stressata, ja että samalla pennejä kilahtelisi myös säästötilillekin. Säästäminen on ollut mulle melko haasteellista ja joskus oon siinä vähän onnistunutkin, mutta tänä vuonna otan sen kunnolla tavoitteekseni. Tavoitetta tukee aikomus vähentää kuluttamista kaikilta osin, sekä muuttaa kulutustottumuksia fiksummiksi ja ekologisemmiksi.

...löytäväni itselleni sopivan mukavan liikuntamuodon, josta oikeasti nautin. Oon pyöritellyt tähän liittyen joitakin vaihtoehtoja päässäni nyt hetken, katsotaan mihin päädyn. Ehkä palaan niihin täällä vielä myöhemmin. Liikunta on kuitenkin jäänyt parin viime vuoden aikana ihan minimiin ja sen vuoksi kynnys sen uudelleen aloittamiseen on kasvanut, mutta nyt tuntuu että oon viimein valmis siihen. Samalla haluan opetella syömään terveellisemmin ja vihreämmin.

...pääseväni parille matkalle. Meillä on ollut haaveissa lähteä kiertämään Italiaa alkukesästä, ja oonkin tätä haaveissani jo hieman suunnitellut. Tosin en tiedä tuleeko tähän mahdollisuutta asunnon oston vuoksi, mutta ainahan saa haaveilla. Myös ystäväporukkani suunnittelee rantalomaa jonnekin Italian suunnille, mutta sen joudun todennäköisesti ainakin skippaamaan, vaikka kuinka kovasti sinne haluaisinkin. Haaveissa olisi myös lähteä miehen siskon luo Lappiin, ja samalla käydä kiertämässä Norjan rannikkoa ja Lofootteja. Niin haluaisin taas päästä nukkumaan teltassa! Jälkimmäinen on onneksi budjettimatka, joka ei bensoja lukuunottamatta paljoa vaadi.

...löytäväni aikaa itselleni ja mulle tärkeille jutuille. Oon aivan hurmioitunut lukemisesta nyt loman aikana, ja mulla on jo neljäs (?) kirja hetkeen menossa. Sain joululahjaksi vinon pinon kirjoja, joita oon kahlannut ties kuinka myöhälle yöhön. Se fiilis kun uppoudut sisään kiinnostavaan juoneen etkä malttaisi millään lopettaa lukemista, on jotain taianomaista. Tällä hetkellä luen Lars Keplerin Kaniininmetsästäjää ruotsiksi, ja välillä esim. kuvakirjaa tehdessäni kuuntelen sitä eteenpäin BookBeatissa ihan suomeksi. Kyllä lukeminen vain on niin paljon kuuntelemista mukavampaa. Lisäksi toivon mulla olevan aikaa blogille, neulomiselle (jotta saisin villaneuleeni viimein aloitettua!), ja ihan vain olemiselle. Niin ettei mun tarvii tehdä yhtään mitään. Tää parin viikon joululoma on nimittäin tehnyt mulle niin paljon hyvää ettei tosikaan.

...meidän pääsevän muuttamaan pian, ja saavan kodin meidän näköiseksi. Tällä hetkellä näyttää siltä, että päästäisiin jo ensi kuun lopussa muuttamaan - varmistunee tämän kuun lopussa. Kotiprojektista ajattelin kirjoittaa vielä oman postauksensa piakkoin, mutta on varmaan sanomattakin selvää kuinka innoissamme ollaan! Kaikki pinnat alkaa olla valittu, ja uskon että kodista tulee just meidän molempien näköinen. Viimeksi tänään mies kysyi että voitaisiinko käydä ajamassa uuden kodin suunnilla, vaikka viimeksi keskiviikkona käytiin katsomassa miten hommat etenee :-D 

...saavani rauta-arvot kuntoon ja piinaavan väsymyksen pois kuvioista. Minähän söin jo yhden rautakuurin (tai paremminkin join rautalitkua pullollisen), mutta oon aivan yhtä väsynyt edelleen. Jotenkin lomalla tää on kulminoitunut oikein hyvin, ja vaikka toki oonkin valvonut välillä lukiessani myöhälle, on mun unimäärät jotain järkyttävää. Viikko sitten lauantaina heräsin klo 15.45 nukuttuani 13h, ja viime yönäkin nukuin n. 11h, jonka jälkeen mies tuli herättämään. Olin muutaman tunnin valveilla, ja sitten nukuin taas 2h päikkärit. Mä vain todella toivon, että saan nämä asiat nyt kuntoon, ja samalla lupaan pitäväni itsestäni tämänkin asian osalta huolta.

...viettäväni monta ihanaa hetkeä ystävien kanssa. Sekä omien, miehen että meidän molempien ystävien kanssa. On ihanaa, miten ystäväpiiri on laajentunut parin vuoden sisään parisuhteen kautta aika mukavasti. Muutamia kivoja juttuja ystävien kanssa on jo sovittukin talvelle ja keväälle, mm. työkaverin juhlat, viikonloppu ystäväpariskunnan luona Helsingissä, ystäväni mahdollinen vierailu meillä helmikuussa.. Paljon haaveita, paljon kaikkea ihanaa :) Tällä hetkellä harmittaa vain se, että iso osa molempien kavereista asuu muualla. Olisi niin ihana viettää rentoja iltoja arkisin sekä viikonloppuisin välillä tyttöjen kesken, välillä ystäväpariskuntien kanssa. Seuraa Joensuussa kaivataan siis :--D Oonkin kaihoisasti todennut miehelle pariin otteeseen, kuinka ihanaa olisi löytää Joensuusta ystäväpariskuntia joiden kanssa hengailla aktiivisemmin. Siinä missä suhteen alkuaikoina halusi vain nysvätä kiinni toisen kainalossa, nyt nauttii suuresti myös yhteisistä illanvietoista muiden kanssa. Toki nautti silloinkin, mutta ehkä tiedätte mitä tarkoitan :)

...kehittäväni itseäni työssäni, parisuhteessani sekä ihan vain omana itsenäni. Toivon tulevana vuonna mahdollisuuksia ammatillisen osaamiseni kehittämiseen - koskaan ei voi olla valmis tai kehittyä liikaa. Toivon kehittyväni myös parisuhteen haasteissa, mm. oppimalla paremmaksi riitelijäksi. Paljon on tultu eteenpäin, ja musta on ihanaa saada suhteen toiselta osapuolelta rakentavaa palautetta. Silti aina voi tässäkin kehittyä eteenpäin, ja siitä syystä toivonkin itselleni hieman pidempää pinnaa ja sitä, että rauhoittaisin mieleni ennen kuin sanon jotain ajattelematonta. Mies eilen totesi kuinka valtavasti oon kehittynyt vaikka 1,5 vuoden takaiseen verrattuna - ja kun itsekin asiaa ajattelen, on muutos ihan valtava. Mun kolmen vuoden terapiajakso tuli tällä viikolla päätökseensä, ja haikein mielin suljin terapeutin oven viimeistä kertaa. Terapiasta oli mulle paljon apua, ja sain avattua nuoruuden ja menneisyyden lukkoja ja vaikeita asioita. Opin paljon itsestäni, opin kunnioittamaan itseäni ja hyväksymään omat tunteeni. Vaikka vähän jännittääkin terapiattomuus mahdollisia elämässä vastaantulevia kriisejä ja haasteita silmällä pitäen, uskon pärjääväni näin loistavasti - toki olisin varmasti pärjännyt aiemminkin, mutta itsestään huolta pitäminen on paras sijoitus minkä voi tehdä. :)

...saavani, antavani ja kokevani rakkautta ja onnea. Alkuvuosi on lähtenyt ihan superihanasti käyntiin, enkä kliseisesti sanottuna muista milloin olisin ollut näin onnellinen. Toinen sanoi eilen niin kauniita asioita, että purskahdin kolme kertaa itkemään pelkästä onnesta. Musta tuntuu että oon viimein elämässäni just siinä missä mun pitääkin, ja mulla on valtavan hyvä olla. Mulla on ystävien ja perheen lisäksi maailman ihanin koira ja mies, joka on parasta mitä mulle on koskaan tapahtunut. Vuoden takaiset vastoinkäymiset on osoittaneet mulle sen mitä todella haluan, ja miten rakkauden voima on uskomaton. En tiedä miten voisin sanoa mitään, mikä ei kuulostaisi siirappiselta, imelältä tai kliseiseltä. Otan silti riskin ja totean kuitenkin, että mulla on rinnallani maailman upein ihminen, jota arvostan ja kunnioitan suuresti. Ihminen, joka on samaan aikaan valtavan älykäs, mutta myös hauska, tunteellinen ja hieman temperamenttinenkin. Ihminen, joka ottaa mut huomioon joka ikisessä asiassa ja joka oikeasti haluaa jakaa elämänsä ja arkensa mun kanssa. Ihminen, jonka kanssa ollaan kasvettu yhteen tavalla jota en uskonut mahdolliseksi, ja jota ilman en osaisi kuvitella elämääni. Rakastan meidän arkea - iltalenkkejä käsi kädessä, yhteisiä kokkaussessioita, leffahetkiä ja uusien kiinnostavien sarjojen etsimistä, syvällisiä keskusteluita ja kainaloon nukahtamista. Ja mikä on mulle meidän suhteessa tärkeintä, on nimenomaan nuo keskustelut ja meidän pöljyilyt. Voidaan jakaa kaikki asiat, ja kaikki huolet puolittuvat kun saan jakaa ne tuon rakkaan hölmön kanssa. Vaikka välillä otetaan yhteen, niin meillä myös nauretaan valtavasti. Hölmöille jutuille, itsellemme ja toisillemme. Päivääkään en vaihtaisi pois.

Siinäpä ne, juuri enempää en tältä vuodelta toivo. Jos nämä kaikki tiivistäisi yhteen, niin lyhyesti sanottuna toivon onnea, rakkautta ja terveyttä niin itselleni kuin läheisillenikin. Joten 2019, bring it on! 

Mitä sinä toivot tulevalta vuodelta? Teitkö varsinaisia uuden vuoden lupauksia, vai epävirallisempia toiveita?

10 kommenttia :

 1. Tämäpä oli ihanan positiivinen postaus ja nää kuvat sopi tunnelmaan niin hyvin! Mahtavaa, että oot innostunu kirjojen lukemisesta, ne ovat kyllä tosi kivaa ajanvietettä ja parempia kuin somessa oleskelu :) Itsekin alan seuraavaksi ennen nukkumaanmenoa lukemaan kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kuulla! :) Kirjat on kyllä todellakin parhautta, ja tosiaan rauhoittavat sopivasti ennen nukkumaanmenoa :)

   Poista
 2. Kivoja tavotteita tulevalle vuodelle :) Ja hei, meidän kanssa voisitte joskus nähä, ois kiva nähdä teitä :)

  VastaaPoista
 3. Oij Jenni, sä jälleen hehkut näissä kuvissa <3 Ei auta taas yhtään mun reissukuumeeseen ja vielä itkettää se kun perhe lähtee Kanarialle muutaman viikon päästä ja mä en sit lähtenyt mukaan vaikka olis ollut mahdollisuus ja nyt muuten kaduttaa :'D Anyway aivan kauniita ja onnellisia kuvia jälleen <3

  Hyviä tavoitteita oot tehnyt tälle vuodelle ja toivon todella että ne toteutuisi. Toivon että sun väsymys vähän helpottaisi, kannattaa muistaa että pieni syy saattaa tällä hetkellä olla myös tämä pimeys, että jospa se sit valoa kohden ainakin edes vähän helpottaisi. Pimeään vuodenaikaan saa nukkuakin, mutta liika uni voi toki myös väsyttää enemmän. Toivon todella että saat nuo asiat kuntoon <3
  Asuttaispa muuten lähekkäin niin olis kiva kyllä viettää teidän kans parisuhdeiltamia, meilläkin taitanee olla vaan yksi pari joiden kanssa ollaan ja niidenkin kanssa nähty nyt ihan todella vähän tässä puolen vuoden sisään ja olis mukava pitää useammin joidenkin kanssa jotain peli-iltoja tai käydä syömässä tai viinitellä..:D

  Täällä ei muuten oo mitään toiveita tai tavoitteita, vaan jatketaan samoilla ehkä mitä vuonna 2018 oli tarkoitus. Katsotaan mitä elämä tuo :) Matkoja toivon tältä vuodelta paljon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi höpsö, kiitos <3 Voi ei, uskon että harmittaa, mut lähdette jossain vaiheessa sit miehen kans kahdestaan jonnekin lämpöön ;)

   Minäkin toivon, että toteutuvat! Pimeys varmasti myös on yksi syy, mutta ei ainoa. Olisin niin onnellinen kun tämän väsymyksen saisi hallintaan :(

   Siis voi että oispa tosiaan ihana kun asuttais lähempänä toisiamme, todellakin pidettäisiin tuollaisia iltoja <3 Ja toki tänne saa aina tulla kyläilemään, ei tuo matka lopulta niin pitkä ole ;)

   Samoilla tavoitteilla on hyvä jatkaa eteenpäin, eikä liika tavoitteellisuuskaan aina ole hyvästä :-) Hyvä idis katsoa mitä elämä tuo tullessaan!

   Poista
 4. Olipas ihanan positiivinen postaus, mä niin toivon, että saavutat nämä kaikki tänä vuonna! ♥ Vaikka väsymys varjostaakin sun elämääsi tällä hetkellä niin toivottavasti sekin muuttuu ja pääset nauttimaan elämästä ilman hirveää väsymystä. Mulla on itse asiassa nyt sama juttu, että väsyttää jatkuvalla syötöllä ja tuntuu, että kymmenenkään tunnin yöunet eivät auta... Mulla tosin on takana munasarjakasvaimen leikkaus niin eipä ole mikään ihme, että väsyttää, kun koko kroppa on aivan sekaisin kaiken jälkeen... Toivon totisesti, että mäkin selätän tämän väsymyksen ja että kevät tulisi mahdollisimman pian, sillä yleensä omalla kohdalla päivien valoisuus auttaa jo tosi paljon!

  Itse en tehnyt minkäänlaisia uudenvuodenlupauksia, lähinnä toivoin onnea, rakkautta ja terveyttä sekä itselleni että läheisille ihmisille :> Sitä ehkä lupailin itselleni (sitä ääneen sanomatta), että pistäisin puhelimen aikaisemmin syrjään ja keskittyisin jälleen lukemaan kirjoja. Sillä lukeminen on niin ihanan rentouttavaa ja ihanaa puuhaa, niin kuin säkin sanoit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, sinä se vaan osaat aina kommentoida niin kauniisti <3 Toivottavasti myös sun vuotesi on ihana ja antoisa! Mä toivon myös että saan tämän väsymyksen hallintaan, jottei se enää varjostaisi elämää ja vaikuttaisi suoraan tai välillisesti niin moneen asiaan. Voi apua, toivottavasti sulla on leikkauksen jälkeen kuitenkin kaikki muuten hyvin ja leikkauskin sujui hyvin! Kyllä kroppa varmasti siitä pian alkaa palautua, ja jospa myös sinun väsymyksesi sitä myötä hellittää <3 Ja kevät, se on jo ihan kohta täällä!

   Sinun toiveesi tulevalle vuodelle kuulostavat tärkeiltä ja realistisilta :) Toivon todella että ne toteutuvat! Ja puhelimen laittaminen syrjään aiemmin kirjan tieltä kuulostaa myös oikein hyvältä - sitä täälläkin yritetään ;)

   Poista
 5. Ihan uskomattoman ihania kuvia, vitsi miten tulikin niin kaipuu lämpöseen ♥

  Ja hyviä toiveita ja tavotteita vuodelle <3 Mä toivoisin myös, että löytäisin liikuntamuodon, josta voisin sanoa nauttivani. Jotenkin liikunta tuntuu niin kaukaiselle ajatukselle, kun ei oo päässyt pitkään aikaan tekemään sitä kunnolla :( Muutaman viikon sisään oon käynyt juoksemassa kuntosalin matolla tunnin ja se on tuntunut ihan kivalle, ehkä tää on hyvä alku :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, kaipuu lämpimään kyllä iskee erityisesti näillä pakkasilla :( Mutta kiitos <3

   Siis sama, mä niin jaan ton fiiliksen! Joku joogan tapainen vois olla ihanaa, mutta haluaisin myös liikkua ihan kunnolla ja säännöllisesti. Mutta miten, se on arvoitus. Joten tsemppiä me! :D

   Poista

Blog Design by Get Polished