3. helmikuuta 2019

MITEN KOTIPROJEKTI ETENEE?

Ensimmäinen kunnon päivitys meidän kotiprojektista - miten se eteneekään?

Yllä hieman kuvia projektin vaiheilta. Ensimmäiset ihan marraskuulta projektin alusta, kun me päätettiin ostaa tämä koti, ja viimeisimmän kollaasin kuvat hieman reilun kahden viikon takaa, kun Esko kosi minua tuolla  Ihme kyllä ihanan järkytyksen jälkeen tajusin ottaa muutaman kuvan raksalta, hih.

Juuri tänään soittelin rakentajan kanssa, ja oli puhetta että mentäisiin ensi viikon perjantaina katsomaan miltä tulevassa kodissa näyttää. Ja tiiättekö mitä! Me päästään hyvin todennäköisesti muuttamaan jo alle kolmen viikon päästä! Hyvin todennäköisellä tarkoitan sitä, että nykyinen koti on irtisanottu ja siitä on lähdettävä helmikuun loppuun mennessä, ja mikäli käyttöönottotarkastuksessa ei 22.2 ilmene mitään mullistavaa, ollaan me vapaita roudaamaan kamamme tuonne. Niin jännittävää! Oon aivan varma, että vaikka virallisesti muutettaisiin viikonloppuna 23.-24.2, niin me mahdetaan olla vähintään patjalla nukkumassa tuolla jo perjantaina 22. päivä. ;) Samaa mieltä kuulosti olevan parempi puoliskonikin. 

Tämä asuntoprojekti on ollut hurjan jännittävä, inspiroiva, opettavainen ja kaikin puolin mielenkiintoinen. Aiemmin mulla ei ole ollut mitään hajua mistään eri materiaaleista saati niiden hyvistä ja huonoista puolista, tai siitä, mitä kaikkea pientä kodin rakentamisessa täytyy ottaa huomioon. Meillä on haaveena vielä joskus rakennuttaa omakotitalo, ja tämä paritaloprojekti on kyllä valmistanut meitä hyvin tulevaan. Ja täytyy sanoa että meidän rakentaja on aivan mahtava ja osaava mies, joka on suoraan sanonut mitkä ratkaisut eivät ole fiksuimmasta päästä ja neuvonut meitä lempeällä otteella johonkin järkevämpään. Ja olihan hän osana kosinnan järjestämistäkin. :) Mielestäni on todella hyvä, ettei kaikki meidän ideat mene läpi vain koska me haluttaisiin just jotakin tiettyä, vaan oikeasti mietitään mitkä ratkaisut ovat kestäviä ja kannattavia. Näin saadaan rakennettua koti, josta on meille pitkäksi aikaa iloa. 

Materiaalien valinta on ollut suoraan sanottuna melkoisen vaikeaa. Aika hyvin tiedettiin millaista tyyliä lähdetään hakemaan, ja meidän näkemykset ovat menneet aika hyvin yksiin. Silti vaihtoehtoja on valtavasti, ja mitä enemmän tutkii, sitä enemmän pää menee pyörälle. Paljon on viilattu pieniä sävyeroja, ja esimerkiksi kymmentä eri valkoista seinämaalivaihtoehtoa puntaroidessani Esko jo totesikin että ihan sama, valitse sinä vain. Ja minähän mietin tätäkin valintaa monta päivää monessa eri valossa tiiraten :D Oon järjestyksen nainen, ja tein rakentajallekin kunnon kaavion kodin pohjapiirustukseen, johon merkitsin kaikkien seinien kohdalle mitä mihinkin tulee. Osaan tulee ihan perus valkoinen maali, joihinkin tapettia, joihinkin struktuurimaalia ja johonkin vielä efektilasyyriä päälle. Saatoinpa saada yhden vaatehuoneen glitterseinänkin miehen seulasta läpi.. ;) Meidän koti tulee olemaan meidän näköinen, melko vaalea mutta samalla persoonallinen. Kaakelit eivät ole tavallista valkoista seinälaattaa ja tummaa lattiaa, ja joistakin pöytätasoistakin löytyy melkoisesti rosoisuutta. Myös mustaa saunaa valkoisine yksityiskohtineen odotetaan kovasti. 

Tämän enempää en tällä kertaa paljasta, eikä mulla juuri enempää kuviakaan kohteesta vielä ole. En malta odottaa tulevaa perjantaita, sillä kodin etenemistä on valtavan jännittävää seurata. Luotan täysin rakentaajaamme, mutta enemmän jännittää miten kaikki meidän materiaalivalinnat sointuu yhteen :D No, se selvinnee pian meille, ja toivottavasti myös teille! 

Energistä helmikuista viikkoa 

15 kommenttia :

 1. Voi että toi teidän koti vaikuttaa jo nyt niin ihanalta! <3 en malta oottaa et päivität tänne sit muuton jälkeen kuvia eli asuntopostaus on tultava ehdottomasti sit! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Miina <3 Tulee varmasti, kunhan kaikki on paikoillaan ;)

   Poista
 2. Mä en malta odottaa, haluan niin kovasti nähdä kaikki mihin ootte päätyneet kaiken kohdalla 8) Mustavalkoinen sauna, uijui se on varsinkin todella mielenkiintoinen nähdä! Uskon että teidän kodista tulee niin kaunis ja niin teidän näköinen, ihailen jo valtavasti teidän nykyistä sisustusta, että en malta odottaa minkälaista tuolla sitten on, kun ootte kaiken saaneet pintoja myöten päättää <3 Olisipa ihana jos voisi itsekin olla ensimmäisen oman kodin ostossa näin paljon mukana, että saisi kaikki pinnat päättää. ;)

  Meilläkin on haaveissa rakentaa joskus omakotitalo, vaikka oonkin nyt selaillut ahkeraan ihan omakotitaloja mitä on myynnissä - ihan huvikseen siis vaan, ei olla mitään vielä ostamassa hetkeen. Aika näyttää, saa nähdä. Mies ei haaveile siitä rakentamisesta ehkä niin paljon kuin minä, sillä siinä on niin kova työ vahtia ynnä muuta. Musta se ois kyllä varmasti mielenkiintoista ja opettavaista :D Ihana oli lueskella miten tää homma etenee siellä, jänskätän kyllä kovasti sunkin puolesta täällä <3 Kivaa alkavaa uutta viikkoa muru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tiiätkö, niin mäkin haluan nähdä miltä kaikki lopulta näyttääkään yhdessä kokonaisuutena :D Me kyllä ennätettiin hyvässä vaiheessa mukaan tähän kodin rakennusprojektiin, niin saatiin päättää oikeastaan kaikesta itse :)

   Hyvähän niitä on toki selailla jo aikaisessa vaiheessa, niin saa vähän tutustua markkinoihin ja tarjontaan, ja ehkä sitten paremmin tietää itse mitä haluaa ja mitä ei. Ja kaikki ajallaan :) Rakentaminen ainakin itse on kyllä varmasti tosi haastavaa, ja täytyisi ottaa monia asioita huomioon. Katsotaan, vieläkö joskus mekin ihan omakotitalo rakennetaan jos tilan tarve tulee. Kiitos Kata ihana, ja sinulle myös <3

   Poista
 3. Oi että, sehän näyttää jo aivan ihanalta kodilta! Tsemppiä viimeisiin viikkoihin ennen muuttoa, jospa kaikki tulisi menemään hyvin!

  VastaaPoista
 4. asuntopostausta odotellessa ^^ näyttää ja kuulostaa kyllä tosi kivalta jo nyt!

  VastaaPoista
 5. Voi, teille tulee varmasti ihan täydellinen ja juurikin teidän näköinen koti <3 Hyvä, että rakennuttajanne osaa sanoa suoraan, jos jokin ratkaisu ei toimi, sillä siitähän olisi teille vain sitten myöhemmin haittaa :) On ollut varmasti jännittävää mutta ihanaa aikaa seurata oman kodin rakentumista, ja ihan pianhan pääsette sitten jo muuttamaankin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Tuuli <3 Niinpä, oon ehdottomasti samaa mieltä! En malta odottaa, alle kaksi viikkoa enää :)

   Poista
 6. Ooooh, glitterseinä! <3 Vielä vaatehuoneessa. :)<3 Meillä on tuolla vaatehuoneessa pronssinen seinä, on jotenkin ihana seinustalla on myös suuri valkoreunainen peili. Pitäisi käydä vielä hakemassa kenkätelineeseen ja vaatehyllyihin tarpeet, mutta jotenkin epäilyttää, että mahtaakohan ne miun autoon mahtua. Kokeilemallahan se selviää toki! :D Asuntopostausta odotan miekin innolla, mukava sit päästä näkemään teidän uusi koti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä ;) Tämä herätti kyllä vähän hilpeyttä sekä miehessä että rakentajassa.. :D Kenkätelineestä minäkin haaveilen, että saataisiin kaikki kengät näppärästi pysymään seinällä. Ja oi, pronssinen seinä kuulostaa ihanalta! <3

   Poista
 7. Eikää, glitterseinä kuulostaa niin sulle ;)<3 Hitsi en malta odottaa että nään teidän uuden kodin ihan valmiina, se on varmasti niin upea! <3 Jee pian nähään mussuuu :-*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahahahah mä tiedän :DDD Ihanaa että nähdään! <3

   Poista
 8. Uskon että teidän kodistanne tulee kyllä todella kaunis ja juuri teidän näköisenne, en millään malta odottaa jos vaikka laittaisit kuvia tänne bloginkin puolelle lopputuloksesta! :) Pieniä ns. "kurkistuksia" olisi kiva nähdä, ellet innostu kunnon asuntopostausta tekemään! ♥

  Ymmärrän kyllä, että koti on koti ja sen haluaa pitää mahdollisimman yksityisenä, mutta joitain kuvia olisi ehdottomasti kiva nähdä! Mutta älä ota minkäänlaista stressiä siitä; kunhan pääsette muuttamaan rauhassa ja asettumaan aloillenne niin se on tietenkin tärkeintä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan varmasti kuvia jossakin vaiheessa, enkä itsekään malta yhtään odottaa että nähdään lopputulos! :) Moni tosiaan ei halua kotiaan välttämättä julkisesti esitellä, mutta mulla ei ole tuolle mitään estettä. :) Kiitos kivasta ja ymmärtäväisestä kommentista <3

   Poista

Blog Design by Get Polished