18. maaliskuuta 2019

HÄÄHAAVEITA

Te toivoitte hääjuttuja, saatte hääjuttuja ;)

Pohjustuksena kerrottakoon, että menimme mieheni kanssa kihloihin tammikuun 18. päivä. Mies oli järjestänyt ihanan ja ikimuistoisen kosinnan, josta voit lukea lisää  täältä. Vaikka mua on kontrollifriikkiyteni vuoksi hankala yllättää, onnistui hän silti siinä täysin saaden mut sanattomaksi. Huh, tuon hetken muisteleminen saa vieläkin perhoset kieppumaan villisti vatsassa. 

Kihloihin menon jälkeen on tapahtunut paljon, mm. muutto ihanaan ikiomaan kotiin, josta näette ensimmäisiä palasia tässä postauksessa. Lisää on toki tulossa, kunhan vain saadaan huonekalut ja paikat mieleiseksemme. :) Talvi ja kevät on ollut kiireistä mutta ihanaa aikaa, ja onhan se sisältänyt myös hieman häiden suunnitteluakin. 

postauksen tuotteet saatu  LuKLabelilta
päätyseinän tapetista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan  Tapettitaivaalta (tästä lisää myöhemmin)

 Vaikka puhunkin häiden suunnittelusta, on meidän häihin vielä reilut 2 vuotta aikaa. Oon luonteeltani sellainen, että haluan saada kaiken suunniteltua kunnolla viimeistä piirtoa myöten! Ja koska hääpäivä tulee olemaan yksi elämän tärkeimmistä päivistä, haluan riittävästi aikaa haaveilla, tutkailla ja suunnitella, jotta päivästä tulee juuri meidän näköinen ja meille täydellinen. Ennen kosintaa en ollut vielä suunnitellut häitä (okei myönnän, mulla on saattanut olla jo hyvän tovin hääsoittolistaa kasattuna..), joten haluan kaiken tapahtuvan rauhassa ja ilman pakottavaa kiireen tuntua. 

Yksi häiden ajankohtaan vaikuttava tekijä on tietysti budjetti. Ennen kihloihin menoa emme myöskään säästäneet häihin, mutta nyt on hääsäästötilit avattu ja ensimmäisistä palkoista siirretty sinne hieman rahaa. Ollaan laskettu niin, että hääpäivään mennessä pitäisi olla säästettynä 10 000€, mikäli ei tule mitään yllättäviä kuluja, joiden takia tuohon tiliin joutuisi kajoamaan. Voihan olla että tämä budjetti alittuu, mutta muiden kokemuksia kuunneltuani pahoin pelkään, ettei niin käy. Muutamat veikkaukset oon saanut myös koskien tulevaa häämekkoani, ettei se mahda olla mikään aivan vaatimattomin.. Heh, aika näyttää! Toki niitäkin olen jo hieman katsellut, ja aivan totaalisen rakastunut Sis Idmanin mekkoihin. 

Aluksi suunniteltiin häiden olevan 21.8.2021, joka olisi ollutkin hauska 21/08/21. Onneksi luokanopettajaystäväni huomautti, että mites meinasit Jenni tehdä, kun opettajan työt on elokuussa juuri alkaneet ja sulla on häät.. :D No, enhän mä ollut tätä tietenkään ollenkaan ajatellut. Todennäköisesti mulla ei tuossa vaiheessa tule olemaan virkaa ja häiden järjestäminen voisi vaikeuttaa työsuhteen solmimista, varsinkin kun meillä on haaveena lähteä suoraan häiden jälkeen häämatkalle. Suosiolla muutettiin häiden ajankohtaa, ja voin kertoa täällä sen verran, että tosiaan tulevat näillä näkymin olemaan kesällä 2021. Aikaahan tuohon vielä on, joten voi olla että ajankohta vielä elää jossakin vaiheessa :) Mulla on kuitenkin suunnitelmissa ensi viikolla kysyä alustavasti häihin kuvaajaa, kun käymme ottamassa kihlakuvamme. 

Yhden kaason olen jo kysynyt, ja ihana rakas Emilia sanoi kyllä, kun häntä "kosin" palapelin muodossa tähän tehtävään. Kaasoja tulee vielä lisää, kunhan aika on oikea. Emilian kanssa nähdään toisiamme sen verran harvoin pitkän välimatkan takia, että halusin saada häntä kysyttyä kaasoksi helmikuussa, jolloin viimeksi nähtiin. 

 Mitään suurempia järjestelyitä ei ole vielä tehty, mutta ollaan alustavasti mietitty juhlapaikkaa, kirkkoa ja ylipäätään kaupunkia häille. Olemme molemmat kotoisin Kuhmosta, mutta asuneet Joensuussa yli 5 vuotta. Haluaisin ehdottomasti mennä naimisiin Joensuussa, mutta ei olla tämän suhteen tehty vielä päätöksiä. Yhdeltä perheenjäseneltä tulikin jo kommentti, ettei aio tulla häihin mikäli ne ovat jossain muualla kuin Kuhmossa :D  Hääsoittolista mulla on ollut pitkään rakenteilla, ja sinne on ihana laittaa "meidän biisejä" sitä mukaa kun niitä tulee vastaan. 

Jos mietitte kuinka nämä kuvat liittyvät häähaaveisiin ja -suunnitelmiin, on syy melko yksinkertainen. Sain LuKLabelilta häähömpötystä lisäämään aivan mielettömän ihanan Just us -hääkirjan, joka on yksi kauneimmista tavaroista, joita olen koskaan nähnyt saati omistanut. Ja tiiättekö, mulla oli päästä itku pakettia avatessani, kun sisältä paljastui myös saman sarjan kangaskassi sekä suloinen muistivihko, jota voi käyttää apuna häiden suunnittelussa (tai missä tahansa)! Aivan mielettömän ihana ylläri! 

 Oon juuri niitä ihmisiä, jotka rakastaa suunnittelua ja kirjoittamista, sitä että muistot jäävät kansien väliin talteen. Oon nuorena kirjoittanut aktiivisesti päiväkirjaa ja tallettanut muistoja kuvien muodossa albumeihin, ja nämä kaikki ovat mulle hirmuisen tärkeitä. Ja koska hääpäivä tulee olemaan yksi elämäni ihanimmista päivistä, on mulle tärkeää että siitä jää konkreettinen muisto, johon on kirjattu fiiliksiä matkan varrelta. 

Ja niiden matkan varrella kirjattujen fiilisten lisäksi tämä Just us -hääkirja on niin paljon muutakin! Hihkuin innosta kirjaa tutkiessani, sillä sen tarina alkaa aivan alusta, siitä mistä meidän tarinamme aikoinaan alkoi. Ensimmäinen tapaaminen, ensimmäiset ajatukset toisistamme, ensimmäinen suudelma.. Näitä oli aivan ihana miettiä yhdessä. Kirjassa on myös hauska häistä tuttu "question game", jossa pohditaan kummalla hääparista on tapana tehdä tiettyjä juttuja. Tää oli niin ihana, että meidän oli pakko täyttää tää jo nyt! Saatiin tästä monet niin hyvät naurut aikaan, sekä pientä leikkimielistä kinaakin ;) Lisäksi hääkirja toimittaa myös vieraskirjan virkaa sisältäessään runsaasti tilaa häävieraiden merkinnöille. Tilaa on jätetty myös kuville, joten häissäkin melko suosittuja polaroid-kuvia voisi hauskasti kiinnittää sivuille tervehdykseksi. Kirjaan mahtuu lisäksi mm. polttarimuistoja, häävalat, muistoja hääpäivästä sekä ensimmäisestä vuodesta avioparina. 

Ja okei, vaikka kehuin kirjaa jo melko paljon, niin kehutaanpa vielä lisää. Tää kirja on aivan älyttömän nätti. Juuri sellainen kaunis ja hempeä teos, jonka kansien väliin haluaakin maailman kauneimman tarinan tallettaa. Kannen yksityiskohta on maalattu käsin, ja koko kirjan kuvitukset ovat todella kauniit. Mielestäni tämä ei ole pelkästään kirja, tämä on jotain älyttömän kaunista ja arvokasta meille jo tässä vaiheessa. 

En voi kuin kiittää LuKLabelin tiimiä tästä ihanasta hääsetistä, se tulee olemaan kovassa käytössä ja säilymään kauniina muistona elämämme yhdestä tärkeimmästä päivästä läpi vuosien. Olen saanut LuKLabelilta valtavan hyvää ja sydämellistä palvelua, josta huokuu lämminhenkisyys asiakasta kohtaan. Vaikka hyvää palvelua saa monesta muustakin yrityksestä, oli tämä vielä jotain aivan erityistä. Kiitos LuKLabelin tiimi! 

Yhdessä LukLabelin kanssa on järkätty teille myös kiva arvonta, joten pysykäähän kuulolla lähiviikkoina :-)

Löytyykö sieltä muita, joilla häiden suunnittelu alkaa olla ajankohtaista? Mihin sinä haluaisit tallettaa häämuistosi, ja oletko kuullut LuKLabelin Just us -hääkirjasta?

Ps. Tein häille oman tägin sivupalkkiin, joten jatkossa voit seurata häähöpinöitä kohdan wedding -alta!

12 kommenttia :

 1. Ihana, kun työ olette ajoissa liikkeellä - myö päätettiin hääpäivä 9kk ennen häitä ja joissain paikoissa oli jo varauksia aika kivasti. Päädyttiin kuitenkin menemään naimisiin Paaterin kirkolla, ei haluttu ihan kirkollista vihkimistä, mutta ei myöskään maistraattia, joten Paateri oli loistava vaihtoehto. :) Ajoissa saa varmasti varattua sen kirkon ja hääpaikan minkä haluaa! <3 Häiden suunnittelua on mielenkiintoista seurata, innolla odotan muitakin hääpostauksia, vaikka omat häät ovatkin olleet jo vuosia sitten. :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha me kyllä ollaan, sitä kaikki sanoo :D Kuulostaa kyllä ihanalta, ja teidän tyyliseltä! :) Kiva kuulla, pitääpä kirjoitella häistä lisää kunhan on ajankohtaista :)

   Poista
 2. Olipas ihana lukea tää postaus! Sun ilo välittyy niin hyvin tästä tekstistä :) Aivan ihana kans toi hääkirja, niin nätit kannet ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sini! :) Ja minustakin se on oikein kaunis <3

   Poista
 3. Oi, te olette kyllä ajoissa suunnittelemassa :) me päätettiin alkusyksystä että nyt on viimein aika alkaa suunnittelemaan häitä, ja heinäkuussa meidät jo vihitään ❤ Ihme ja kumma, ollaan saatu budjettikin räävittyä kasaan (pienellä avustuksella) :) meille tulee noin 65 vierasta (jos kaikki kutsutut tulevat) ja budjetti ainakin toistaiseksi kieppuu 6000€ kieppeillä sisältäen myös ammattivalokuvaajan :) Häiden suunnittelu on kyllä jännää ❤ Joskin mulla on vähän sellainen "mitä mä olen unohtanut" -tunne aivojen perukoilla koko ajan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niin me kyllä ollaan :) Onneksi vasta ihan suunnitteluasteella, eli ei olla viety mitään suunnitelmia vielä eteenpäin! Ihana kuulla, että teilläkin on häät tulossa <3 Teidän budjetti kuulostaa oikein maltilliselta ja fiksulta, ja toivon että meilläkin se jäisi tuolle tasolle - saa nähdä kuinka käy. Onneksi sullakin on vielä aikaa huomata, mikäli joku juttu puuttuu ;)

   Poista
 4. Tulipas tätä postausta lukiessa oikein kunnon hymy huulille :) Hääjuttuja on aina kiva lukea, vaikka ne eivät olekaan omalla kohdalla kovinkaan realistisia haaveita. En edes tiedä haluanko ikinä mennä itse naimisiin, mutta mun mielestä on silti ihana huomata, kuinka innoissaan muut ovat häistä ja niiden suunnittelusta! Jään innolla odottelemaan tulevia hääpostauksia! Onneksi teillä on vielä paljon aikaa suunnitella ja järjestää kaikki valmiiksi, mutta uskon, että kyseisestä päivästä tulee kaikesta huolimatta ikimuistoinen ja ihana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihana kuulla :) Ja toki, eihän kaikkien olekaan pakko mennä naimisiin, on monia jotka eivät sitä halua ja se on ihan yhtä ookoo! :) Voi toki mennä aikaa, ennen kuin seuraava hääpostaus tulee, häihin on nimittäin aikaa :D Kiitos Emmi-Stina, olet ihana <3

   Poista
 5. Oii hääkuplassa oleminen on kyllä niin ihanaa aikaa <3 Mäkin käytin kaksi vuotta hääsuunnitteluun aikaa ja se oikeasti kannatti! Mulle ei ainakaan kerennyt tulla minkäänlaisia kriisejä sinä aikana ja häät sujui tosi hyvin :) Tollainen kirja ois kyllä ollut superihana sillon, kun mulla kaikki hääjutut on kansion välissä :D Ihana lukea näitä hääjuttuja ja kirjoittele lisää aina kun keksit jotain häihin liittyvää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sullakin on kokemusta tällaisesta pidemmän kaavan mukaan suunnittelusta :) Toki mä en häitä vielä kovin aktiivisesti suunnittele, lähinnä kypsyttelen ideoita ja mietin että oonko oikeesti menossa naimisiin! :D Tuntuu niin hassulta. Ihana että teidän häät sujui hyvin ja suunnittelut ilman kriisejä :) Mä kirjoittelen varmasti jatkossakin, kun vaan jossain vaiheessa tulee jotain kirjoitettavaa ;)

   Poista
 6. Hei miten mä en oo lukenut tätä postausta aikaisemmin! <3 Musta on aivan ihanaa lukea näitä hömpötyksiä täältä jo nyt ja parasta että aikaa suunnitteluun ja fiilistelyyn on sen 2 vuotta ;) Toi kirja on kyllä aivan ihana idea!
  Hitsi mä en varmaan koskaan unohda sitä hetkeä kun pyysit mua kaasoksi, se kauhea vollotus :'D<3 Minkäs sitä herkkyydelleen mahtaa ;) Vitsi teidän makkari näyttää niin ihanalle <3
  Kivaa viikonloppua muru :-*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, hyvä kysymys ;) Ei se mitään, luonnollista vaan että joskus näitä menee ohi! Oon samaa mieltä, ehtii rauhassa hoitaa kaiken pois alta ja suunnitella ja nimenomaan FIILISTELLÄ ilman kiirettä <3 Minustakin se on aivan ihana, ja kulkee meidän mukana kohti tärkeää päivää.

   En minäkään, se oli ihana hetki <3 Aii että. Ollaan kyllä molemmat sellasia herkkiksiä! Ihanaa viikonloppua sinnekin rakas <3

   Poista

Blog Design by Get Polished