14. toukokuuta 2019

THE PERFECT CAMEL COAT

Mä tiedän sanovani tosi usein että tää on jotain mitä mä oon kauan etsinyt, enkä oo vaan löytänyt sitä täydellistä versiota aiemmin. Tiedän tän viimeistään nyt, kun mies on alkanut huomauttaa että mä sanon näin jokaisen jutun kohdalla.. :D Yritän aina perustella ostoksiani tällä, mutta ei se taida enää mennä läpi.

Siitä huolimatta täydellinen camel coat on kyllä toden totta sellainen vaate, jota etsin pienen ikuisuuden. Vuosia sitten mulla sellainen oli, mutta valitettavasti se ei enää mahtunut mukavasti päälle. Tykkäsin siitä kovasti, ja useamman talven käytinkin sitä ahkerasti. Syksyllä päästin sen viimein kirpparille uutta kotia etsimään, ja aloin itse haaveilemaan uudesta takista. Ja sitä haaveilua kyllä jatkuikin kauan.

takki Ivy & Oak
toppi Zara
hame Vero Moda
lenkkarit Nelly
laukku Aldo

Kun aloin metsästää kamelitakkia, oli mulla rima aika korkealla. Takin edeltäjä oli niin kiva, ettei siihen samaan noin vain ylletty. Haaveena oli täydellinen ruskean sävy, suuret kaulukset, pitkähkö mitta ja vyöllisyys. Pitkin syksyä ja talvea tilasin kamelitakkeja kotiin sovitettavaksi, mutta jokainen päätyi lopulta palautukseen. Koska tavoitteena oli löytää kestävä vaihtoehto ja tiesin kamelitakin tulevan vuosien ahkeraan käyttöön, en alkanut luopumaan kriteereistäni. 

Ja lopulta sitten tärppäsikin! Kaikki kriteerini täyttyivät kertaheitolla, mutta takki olikin sitten hieman ajattelemaani budjettia kalliimpi. Onneksi mun synttärit sattuivat sopivaan saumaan, ja nappasin tämän itselleni lahjaksi saamillani synttärirahoilla. Musta on muutenkin kiva aina säästää lahjarahat ostaakseni niillä jotain tiettyä, mitä oon tarvinnut ja etsinyt! 

Lisäksi tässä takissa kolahti laadukas materiaali, sillä takki on 75% villaa - taatusti lämmin talvellakin! Itse asiassa tämä oli vielä alessa, ja uutiskirjeen tilaamalla hintaa tipahti vielä hieman lisää pois. 

No mutta hei, eikö tää olekin aika kiva? Itseeni kolahtaa ja kovaa, ja toivon ja uskon tän olevan pitkäikäinen ja kestävä hankinta, joka kruunaa asun kuin asun. Tänä keväänä ehdin tätä vain pari kertaa käyttää, mutta syksyksi ja talveksi on täydellinen camel coat jo odottamassa, ja ikuisuusprojektini sen metsästämisestä on saatu päätökseen!

Ootko sä kamelitakkien ystävä, ja millainen on sun mielestäsi täydellinen camel coat? Ja joko olet löytänyt takin, joka on the one

Ihanaa viikon jatkoa! 

12 kommenttia :

 1. Ihana takki! <3 Ja huippu hyvä, että materiaalit ovat järkevät, niin oikeasti lämmittää ja kestää hyvänä kauan. Melkoinen tuuri kyllä siulla käynyt, että synttärirahat sait käytettyä tähän! <3 :) Kauniita nämä kuvat, pitäisi itsekin lähteä joku päivä Joensuuhun kuvailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla :) <3 Samaa mieltä oon, ehdottomasti kannatti panostaa laatuun tässä hankinnasaa, joka toivottavasti myös kestää aikaa. :)

   Poista
 2. Takkisi on hieno mutta miten se ympäristöystävällisyys, jossa halusit kehittyä?

  "Pitkin syksyä ja talvea tilasin kamelitakkeja kotiin sovitettavaksi, mutta jokainen päätyi lopulta palautukseen."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hyvä pointti kyllä! Siinä on aina kehittämisen varaa eikä tuo tilaaminen ja palauttaminen ole koskaan ekologinen vaihtoehto, mutta Joensuussa ei valitettavasti kauppojen valikoima ole päätä huimaava. Siitä syystä välillä tilaan vaatteita silläkin uhalla, että joudun niitä palauttamaan.

   Mitä vähemmän tilaa ja palauttaa, sitä parempi! Eiköhän jokainen pyritä tekemään omalta osaltamme parhaamme sormella osoittamisen sijaan. :)

   Poista
  2. Eikö sun mielestä ole vähän alytöntä kirjoittaa julkista blogia, jos sun kanssa ei voi käydä keskustelua? Ihan hyvä kysymys ekalta anolta, itse mietin ihan samaa. Eihän se ole sormilla syyttelyä, kun ihan itse tunnustit haluavasi muutosta shoppailuusi, mutta jatkat ihan samaa rataa?

   Poista
  3. Millä perusteella kanssani ei voi käydä keskustelua?

   Kyllä voi, saa ja pitää käydä keskustelua! Hyvä kysymys anolta, johon ihan nätisti vastasin ja kerroin kommentoijalla olevan hyvä pointti viestissään ja molemmat kannat huomioiden selitin, miksi jatkossakin varmasti ajoittain jotain tilaan. Totesin myös ettei yksittäisiä ihmisiä voi liiaksi syytellä, vaan mielestäni jokainen voi itse omalta kohdaltaan tehdä niitä muutoksia. Niin teen myös minäkin, sekä shoppailuun että ynpäristöystävällisempään käyttäytymiseen. Ja hei, kysyä saa aina, mutta tuollainen olettaminen ei ole mukavaa. Muutosta on tehty ja teen koko ajan, joten tuskin voi kukaan ruudun toiselta puolelta osoitella, syyttää tai kertoa mun jatkavan samaa rataa.

   Poista
 3. Ihana asu ja tosiaan upea takki😍

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihana takki! Hyvä, että sait projektin päätökseen ja täydellinen camel coat löytyi :)

  Mä muuten teen tosi usein tota samaa, että perustelen kaikki hankinnat sillä, että olen niin pitkään niistä haaveillut... Vaikka oikeasti tilanne voi olla se, että olen kerran nähnyt jonkun kivan vaatteen jossain, unohtanut sen, ja sitten parin vuoden päästä näen vastaavan kaupassa. Sittenhän siitä on jo pitkään haaveiltu ja se on pakko hankkia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, tykkään siitä itsekin kovasti :)

   Oi ei, mutta helpottavaa kuulla etten oo ainoa! :D Sitä jotenkin ainakin itse saan välillä tuollaisia päähänpinttymiä, onneksi nykyään jo paljon harvemmin! :D

   Poista
 5. No on kyllä ihan älyttömän ihana toi takki <3 Vau :')Kaiken etsinnän arvoinen indeed ♥ Mustakin on ihanaa ostaa itelleen jotain tiettyä synttärirahoilla, ettei ne mene kaikki vain elämiseen. Voi sinä<3 Ikävä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti muru <3 Samaa mieltä olen! Ja ehdottomasti just tuo, että ostaa jotain jonka muistaa olevan niillä synttärirahoilla, eikä esim. vaan pelkkää ruokaa - jos tilanne sen siis sallii :)

   Poista

Blog Design by Get Polished