9. kesäkuuta 2019

ALKUKESÄN KUULUMISET

Helou!

Oon bussissa matkalla kohti Joensuuta, eli tässä onkin oikein hyvää aikaa päivitellä hieman blogia. Reissukuvat odotuttavat vielä itseään, sillä en oo saanut itseäni niskasta kiinni niiden käsittelyn suhteen. Siitä syystä läväytän kuvitukseksi hieman vanhemmat asukuvat, jotka löytyivät valmiiksi käsiteltyinä.

Tää alkukesä on ollut mulle vähän raskas. Osittain syynä oli varmasti se, että mun määräaikainen työsuhde loppui toukokuun alkupuolella, ja suurimmalla osalla opeista työt jatkui pääasiassa sinne kesäkuun alkuun. Voi kuulostaa siltä että valitan turhasta, koska kuka nyt valittaisi siitä että saa vaan olla?! No, tällä asialla on kaksi puolta. Onhan se mahtavaa että saa vaan olla koko kesän, harvassa ammatissa se on mahdollista. Mä olen kuitenkin nyt työtön, eikä mulla ole mitään tietoa tulevista töistä. Se stressaa tosi paljon, ja väkisinkin alkaa kokea huonommuuden tunteita kun ei tule edes haastatteluihin kutsua. Ainakin viimeistään siinä vaiheessa, kun selittää asiaa jollekin joka ei ehkä tiedä opettajien työtilannetta tällä alueella. Ja tulevien töiden tietämättömyys stressaa myös siksi, että asunto- ja opintolainojen lyhentäminen alkaa pian, ja olisi vähän helpompi olla, kun tietäisi että on säännölliset tulot. Viime viikolla vein auton pikaiseen huoltoon, jossa piti ennen katsastusta vaihtaa pari kuluvaa osaa - auto tuli takaisin huollosta 8 vian listan kanssa.

Oon tottunut aina olemaan menossa ja tekemässä asioita, joten tämä uusi vaihe vaatii multa melko paljon opettelua. Oikeastaan aina oon ollut kaikki lomatkin töissä, ja ainoastaan kuluneen vuoden talvi-, joulu- ja syyslomat oon ollut lomalla, mutta silloinkaan en oo ollut yksin ilman mitään varsinaisia suunnitelmia. Onneksi kulunut viikko oli tän suhteen helpompi, ja oonkin nähnyt paljon ystäviäni ja suunnitellut muutamaa kivaa diy-projektia, joista voisin ajallaan ehkä täälläkin kertoa. :) Lisäksi luulen että tämä ihan vain olemaan opettelu on lopulta tosi palkitsevaa ja hyväksi kenelle tahansa!

Tän päälle on kuitenkin ollut muutamia muita juttuja, jotka on vetänyt mielen välillä ihan tosi matalaksi ja saaneet välillä jäämään peiton alle itkemään. Niinä päivinä oon kuitenkin ollut erityisen kiitollinen mieheni lisäksi ystävistäni, jotka on kuunnelleet ja tukeneet, sekä keksineet kivaa yhteistä puuhaa. Olette tärkeitä! 

Vaikka välillä huolettaakin, on tää kesän alku ollut myös tosi ihana. Oon nauttinut helteistä ihan täysillä! Kulunut viikonloppu vierähti Tampereella, jonne matkustin torstaina Emilian luo. Perjantaina suuntasin toisaalle Emman polttareiden merkeissä, ja onnistuttiinkin yllättämään rakas ystävä täysin! Polttariviikonloppu sisälsi sopivasti ohjelmaa ja rentoutumista, ja nyt onkin hyvä palata hymy huulilla kotiin.

Kesä alkaa myös täyttyä sopivissa määrin erilaisesta tekemisestä, sillä seuraavana viikonloppuna mennään pitkästä aikaa Kuhmoon ja sieltä lähes suoraan menen ystäväni valmistujaisiin Kajaaniin. Kajaanista suora siirto takaisin Kuhmoon, josta Kilpisjärveä ja Lofootteja kohti sukuloimaan ja telttailemaan! Tullaan takaisin ennen juhannusta, jonka suunnitelmat on kuitenkin vielä auki. Heinäkuussa on luvassa isommista jutuista mm. ystävän häät, Ilosaarirock ja Ed Sheeranin keikka. Ehkä aletaan hiljalleen etsiä hääjuhlapaikkaa ja kirkkoa (minä oon tutkimuksia jo tehnyt vähä vähemmän hiljalleen :D). Lisäksi toivon paljon ihanaa, kevyttä ja onnellista kesähengailua läheisten kanssa. Tuoreita mansikoita, uintia, mökkeilyä, auringonlaskuja ja pisamia kasvoilla.

Miten sun kesä on lähtenyt käyntiin?

Ihanaa, hieman viileämpää viikkoa murut! 

4 kommenttia :

 1. Kyllä kaikki järjestyy! <3 Onneks kesä näyttää olevan täynnä kaikkea kivaa, ja hyvää sullekin tekee opetella vaan olemaan ;) En malta odottaa, että nähdään taas 😘

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän kyllä täysin että stressaa kun ei vielä tiedä tulevasta mutta varmasti asiat järjestyy! Ois lofootit😍 Hei mäki meen ed sheeranin keikalle sekä ilosaareen!!😍

  VastaaPoista
 3. Ihana vielä, kun olit mukana polttareissa! ❤ Miun kesä meneekin ymmärrettävästi häähumussa ja häiden jälkeen häämatkalla - voi miten odotankaan molempia💞

  VastaaPoista
 4. Voi olipa ihana kuulla sun kuulumisia täällä <3 Ja sit tuo asu vielä, miten ihania kuvia ja ihana huitula ja siis koko asu on ihana <3 Toivottavasti siellä alkais pian työkuviot selviämään, onhan toi stressaavaa kun ei tiedä tulevasta yhtään mitään, mutta aika näyttää ja asiat järjestyy kyllä varmasti :) Toivon että ehdittäisiin kesän aikana näkemäänkin ihan vaikka porukalla jos ei sitten muuten <3

  VastaaPoista

Blog Design by Get Polished