18. marraskuuta 2019

MARRASKUINEN MAANANTAI

Moikat marraskuuhun! Miten siellä menee? 

Ulkona on melkoisen ankea keli ainakin Joensuussa, joten ajattelin piristää harmaata päivää julkaisemalla kesällä otettuja kuvia, jotka eivät ole vielä nähneet päivänvaloa. Napattiin nämä palatessamme häistä Pirkanmaalta, ja ukkoskuuro oli saapumassa päälle. Bongasin tämän ihanan pellon jo menomatkalla, ja pakkohan siinä oli pari räpsyä saada. Ja ei hätää, kävelin pellolla tasan vain traktorin jälkeä pitkin, eli en pilannut kenenkään elinkeinoa, kuten joku taannoin muiden kuvien kohdalla keksi ;) 

Kylläpä muuten tuntuu tämä marraskuun harmaus jotenkin vielä tavallistakin ankeammalta, kun hetken jo ehti lumi olla maassa. Vietettiin vielä viikko sitten viikonloppu Kuhmossa, jossa oli parhaimmillaan jo yli 30 senttiä lunta! Sieltä lähtiessämme kuunneltiin joululauluja ja haaveiltiin joulukoristeiden ottamisesta esille, mutta loppumatkan satoikin sitten kaatamalla vettä, ja suurin osa ihanasta lumesta oli hävinnyt.. Möh. Nyt sitä lunta ei olekaan sitten ollenkaan.

 Ihan hirveästi ei kyllä suoraan sanottuna harmita etten oo kirjoitellut. Ei ois kyllä ollut aikaakaan! Tää syksy on ollut ehkä kiireisin ikinä, ja välillä mun päivän omaan aikaan on kuulunut tasan vain lenkki Lumin kanssa ja saunahetki (saunotaan siis päivittäin). Mun normaalin opetusvelvollisuuden lisäksi oon tehnyt viikossa 6 ylituntia nyt kuukauden verran, ja välillä on ollut oma aika melkoisen koetuksella. Siihen pari koulutusta, kokeiden tekemiset ja tarkastamiset, muiden tuotosten tarkastamiset, ihan vain normaalit oppituntien suunnittelut.. Aika haipakkaa on ollut.

Toisaalta oon ollut kiireestä tosi onnellinen, vaikkei mulla sosiaalista tai mitään muutakaan elämää ole juurikaan ollut :D Syksyyn on mahtunut myös vaikeampia juttuja, ja erityisesti erään tärkeän ihmissuhteen kipuilut on vetäneet viikoittain mun mielen todella matalaksi ja itkuiseksi. 

Kuitenkin kokonaisfiilis on positiivinen, ja paljon kivaa on mahtunut tähän syksyyn! Koulutusviikonloppu Kuopiossa, ystävän babyshowerit, paljubileet (meidän palju on siis virallisesti kastettu käyttöön!), tee- ja glögihetket ystävien kanssa, Eskon veljen perheen vierailu meillä viikonloppuna, Eskon siskon vierailu meillä aiemmin syksyllä, minun vanhempien vierailu vielä vähän aiemmin.. Loppuvuodelle on vielä suunnitelmissa parit pikkujoulut, viikonloppu Eskon perheen kanssa Ukkohallassa, itsenäisyyspäivän ruoanlaittoa varmaankin kahtena päivänä ystäväpariskuntien kanssa, teehetkiä ystävien kanssa jne. Ja tietysti lahjojen tekemistä, suunnittelua ja ostamista! 

Odotan myös kuin kuuta nousevaa sitä, että saisin autoni takaisin.. Reilu 1,5kk tässä on jo laina-auton kanssa elelty. Audista löytyi pari viikkoa sitten lisää vikaa, kun jotkut pienet moottorin osat olivat vaurioituneet ja vauhtipyörä oli vaihdettava. Parasta tässä on se, että vaikka Postin lakon ei pitäisi vaikuttaa juurikaan pakettiliikenteeseen kuin korkeintaan muutaman päivän viiveellä, on osat olleet korjaamon naapurikaupungissa reilun viikon jumissa.. Kun osat vaan saisi Postista pois, niin auton pitäisi olla päivän kuluessa valmis. Huomaa konditionaali ;)

 Oon aika fiiliksissä joulustakin, varsinkin kun kuluneen viikon aikana ei ole tarvinnut tehdä aivan niin paljoa töitä kotona, ja on jäänyt aikaa joulun fiilistelyyn. Glögin lipittämiseen, talon hiljalleen alkavaan joulukoristeilla kuorruttamiseen, lahjojen tekoon ja osteluun.. Toivotaan että vielä saataisiin lunta, niin joulufiilis on taattu!

Vaihdettiin eilen vielä kotona olkkarin huonekalujen järjestystä, ja koti tuntuu kyllä niin virkistävältä ja raikkaalta! Valoa pääsee olohuoneeseen nyt paljon enemmän, ja meidän divaani pääsee ihan eri tavalla käyttöön nyt. Oon istunut siinä nyt jo enemmän kuin kuluneen vuoden aikana haha :D

No mutta ei mulla muuta, täällä arki rullailee ja joululomaan on tosiaan enää reilut neljä viikkoa aikaa! Enköhän viimeistään sitten ennätä taas jotain päivittää ;) Ei vaan, taidan tykittää reissukuvia jossakin välissä vaikka sitten ilman sen kummempia kirjoituksia! Reissukuume on ollut aika huipussaan, mutta katsotaan miten käy, kun ollaan vähän haaveiltu kaveria tuolle elämämme parhaalle "ostokselle"  Saatoinpa intoutua taannoin laittamaan kenneleihin jo viestiäkin..

Ihanaa marraskuuta ja alkavaa jouluhömpötystä! 

2 kommenttia :

 1. Marraskuu oli kyllä sellainen kuukausi, että se meni ainakin omalla kohdalla todella suuressa sumussa, ettei ollut aikaa juuri mihinkään muuhun kuin työntekoon... Sama meno on jatkunut tietysti nytkin, mutta toivon myös, että me saataisiin tänne etelään lunta vielä ennen joulua, sillä tämä alituinen pimeys pistää mielen erittäin matalaksi... No, toivotaan parasta ja pelätään pahinta, eikös sellainenkin sanonta ole? :D

  Aivan ihania nämä kesäiset kuvat, tulee niin kova ikävä lämpöä, kesäisiä maisemia ja erityisesti VALOA! Vaikka olenkin pikkuhiljaa alkanut lämmetä ajatukselle joulusta, kyllä mä olen silti paljon enemmän sellainen persoona, joka tykkää keväästä ja kesästä! Mutta onneksi tässä ollaan jo kevättä kohden menossa, vaikka ollaankin vasta joulukuussa :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista <3 Vastaus tulee vähän myöhässä, pahoittelut siitä!

   Ja sama homma täällä, ei turhaan puhuta marraskuusta vuoden pimeimpänä ja uuvuttavimpana kuukautena. Täällä oli pitkään harmaata ja lumetonta, mutta nyt onneksi ihan viime päivinä on tullut vähän lunta :) Ihanaa!

   Onneksi kevät ja sitä myötä kesä lähenee koko ajan! Ja valoisa aikakin pitenee vauhdilla! Aika kuluu kyllä hurjaa vauhtia!

   Ihanaa talven jatkoa sulle, Emmi-Stina! <3

   Poista

Blog Design by Get Polished